31 de març del 2014

Tortosa vol renovar el carrer Montcada, la plaça Montserrat i el carrer Bonaire en poc més de sis mesos


TORTOSA (Baix Ebre).- L'Ajuntament de Tortosa ha tret a concurs públic, per la via d'urgència, el projecte per urbanitzar un dels principals eixos viaris del nucli antic, format pel carrer Montcada, la plaça Montserrat i el carrer Bonaire. Les obres, que suposaran l'impuls definitiu i final del Pla Integral del Nucli Antic (Pincat) de la Llei de Barris, s'iniciaran en poc menys d'un mes i estaran enllestides en sis mesos. La renovació total dels tres carrers suposaran també un canvi en la reordenació del trànsit rodat, que es farà a la inversa de com és ara per facilitar l'accés al nou pàrquing del carrer Montcada que entrarà en funcionament en uns mesos. L'obra té un pressupost de 617.000 euros.

La superfície d'actuació ocupa més de 2.000 metres quadrats i preveu la renovació total del sistema viari, dels serveis urbans, així com la millora i ampliació de l'enllumenat públic. Segons ha explicar l'arquitecte encarregat del projecte d'urbanització, Xavier Gilabert, el carrer Montcada i la plaça Montserrat es pavimentaran a un únic nivell amb pedra granítica gris, en el marc del criteri estètic utilitzat al nucli antic. El carrer Bonaire sí que mantindrà les voreres i també el doble sentit de circulació. A la plaça Montserrat s'eliminaran els aparcaments que hi ha actualment, i només es disposarà d'arbrat i s'instal·larà una illa de contenidors soterrats.

L'arquitecte ha explicat la complexitat de l'obra, ja que suposa aixecar tot el paviment per renovar-lo completament, així com tots els serveis, i ha recordat que en algun tram el carrer Montcada s'estreteix fins als tres metres. Les obres, actualment en licitació, s'adjudicaran en poques setmanes i s'iniciaran de manera immediata amb l'objectiu que en menys de sis mesos es puguin acabar. Els treballs podrien fer retardar també l'obertura del pàrquing del futur edifici de les delegacions, amb accés des del carrer Montcada, i que està en la seua recta final de construcció.

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha destacat la importància de l'obra, ja que és l'artèria principal d'entrada del trànsit rodat al nucli antic, i ha aprofitat per demanar "paciència" i "comprensió" als veïns i usuaris dels serveis que hi ha en aquesta zona, com és la Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre, el Departament d'Empresa i Ocupació, o la Diputació de Tarragona, i l'edifici municipal on hi ha la seu de Ràdio Tortosa, entre altres.

Mentre durin les obres el trànsit al nucli antic es restringirà, com ja es va fer quan es va urbanitzar el carrer del Vall i, un cop s'enllesteixin els treballs, l'Ajuntament invertirà els sentits de circulació. Així, es podrà accedir al nucli antic pel carrer Bonaire i carrer Montcada, i se sortirà pel carrer del Vall, a la inversa de com és ara. La presentació del projecte ha anat a càrrec de l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel; de la tinent d'alcalde d'Urbanisme, Meritxell Roige; i dels presidents de les associacions de veïns de Santa Clara, Manolo Cardona, i del Centre-Nucli Històric, Josep Baubí.

Via ACN

1 comentari:

  1. Por lo menos podremos hacer la procesion de los nazarenos y para la Cinta ya estara terminado y tambien podran hacer la procesion...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta