19 de març del 2014

Bel anuncia una rebaixa dels impostos per al 2015 a Tortosa, si es manté la recaptació municipal



TORTOSA (Baix Ebre).- L'Ajuntament de Tortosa ha tancat la liquidació del pressupost del 2013 amb un superàvit de 4,5 milions d'euros. Una xifra que, segons l'equip de govern de CiU, permetrà complir amb l'objectiu d'estabilitat pressupostària i que a més permet gaudir d'un romanent de tresoreria positiu de 3,7 milions d'euros. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, s'ha mostrat satisfet per uns resultats "molt bons" i ha destacat que el superàvit s'aconsegueix havent destinat 3,8 milions d'euros a reduir l'endeutament, que actualment és de 48 milions d'euros. A més d'una millora en la gestió i contenció de la despesa, aquests resultats s'han aconseguit per la major recaptació d'ingressos, un 13% més que l'any anterior. Bel s'ha compromès a rebaixar impostos l'any vinent, si aquestes xifres es mantenen.

En detall, el resultat pressupostari positiu de la liquidació de l'any passat és de 4,49 milions d'euros, el romanent de tresoreria supera els 3,7 milions d'euros, triplicant el de l'any passat; i l'estalvi brut -la diferència entre ingressos i despeses corrents- és de 7,8 milions. D'aquests 7,8 milions, 3,8 milions d'euros s'han destinat a les amortitzacions i, per tant, a reduir l'endeutament, que a hores d'ara és de 48 milions d'euros, i que a finals d'aquest 2014 serà de 44 milions, amb la voluntat que s'acabi el mandat amb menys endeutament que el que hi havia al 2007 quan Ferran Bel va assumir l'alcaldia de Tortosa.

L'alcalde ha presentat la liquidació del pressupost amb la tinent d'alcalde d'Hisenda, Matilde Villarroya, i ha assegurat que els resultats són "molt bons" gràcies a la contenció de la despesa, i a la bona gestió que s'ha fet dels ingressos, des de fa un any, regularitzant i revisant el cobrament d'impostos, sobretot, de l'Impost de Béns Immobles (IBI). "Sense més càrrega fiscal, hem aconseguit a través de la millora del padró una major equitat tributària", ha assegurat Villarroya. En aquest sentit, l'alcalde s'ha compromès a plantejar una rebaixa dels impostos generalitzada, més enllà de les bonificacions socials que ja s'estan fent, per les ordenances fiscals del 2015. "Es tracta de que tothom pagui el que li correspon i si ho fem així, entre tots pagarem menys", ha assegurat.

L'any passat, l'Ajuntament va tenia 29,4 milions d'ingressos corrents i aquest 2013, congelant impostos i incloent bonificacions, s'incrementa un 13,04% més, quedant en 33,2 milions. Aquests resultats s'han aconseguit malgrat el complicat context econòmic i les limitacions legislatives que imposa el govern de l'Estat als ens locals i que, per exemple, no permetrà gastar els 4 milinos d'estalvi net que ha generat l'Ajuntament durant l'any passat. Segons ha explicat la tinent d'alcalde d'Hisenda, aquestes xifres són gràcies a l'esforç i implicació de totes les àrees de l'organització municipal per poder prestar els serveis de manera més eficient i, per tant, generant menys despesa; i millorar els ingressos, sense incrementar la càrrega fiscal.

L'alcalde també ha recordat que els resultats podrien ser molt millors si l'Ajuntament recuperés tots els diners que encara té pendent de cobrar, sobretot, de la Generalitat. Actualment, les altres administracions deuen a l'Ajuntament de Tortosa 5,6 milions d'euros. Entre altres aspectes de la liquidació del pressupost, durant aquest any passat s'ha aconseguit millorar el termini de pagament passant de 113 a 102 dies, i actualment, ja s'està als 90 dies.

D'altra banda, l'alcalde i la regidora han aprofitat per anunciar l'extrajudicial del 2013 que aprovaran en el proper ple, i que és l'import de les factures pendents de pagar de l'any passat, ja sigui perquè no tenien consignació pressupostària o que han entrat un cop acabat l'any. L'extrajudicial de l'any passat és de 196.227 euros, el més baix de la història, i que s'ha pogut aconseguir gràcies a una "gestió acurada" del pressupost. Bel ha recordat que l'any 2002, l'extrajudicial va arribar a superar els 3 milions d'euros.

Via ACN
Imatge Canal 21 Ebre

3 comentaris:

  1. Es normal que los quadren los números a ells a costelles nostres, mes de 600€ al any per l'IBI (i paga los atrasos de cop, per que sino te cobren interessos) de la meua casa a un carrer secundari de Jesús (un pati de 8x8 edificat) en dos faroles que se van turnan per no gastar i les altres que te troves apagades al anar a tirar la basura…. I tans de convents i esglésies que no paguen res….

    ResponElimina
  2. No només no paguen, sinó que cobren de tots i demanen caritat sense cap classe de vergonya. Això sí, quan a humanitat són los primers. he he he...

    ResponElimina
  3. ...hombre ya se sabe el dicho: HAZ LO QUE TE DIGO...PERO NO ME MIRES LO QUE HAGO..., ellos en Semana Santa, comen toda la carne que quieren, pero nosotros nada de nada, es pecado..., y asi un monton de cosas..., como por ejemplo "sus hijos" le dicen tio y los nuestros "padre"...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta