6 de març del 2014

Bel preguntarà a Arias Cañete si el nou pla de l'Ebre afavoreix les relacions Catalunya-Espanya


TORTOSA (Baix Ebre).- L'alcalde de Tortosa i senador de CiU per Tarragona, Ferran Bel, ha anunciat que dimarts de la setmana que ve preguntarà al ministre d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Miguel Arias Cañete, si creu que l'aprovació del Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre, "sense el consens de la Generalitat", afavoreix les relacions amb Catalunya. També si el nou pla de conca contribueix a cohesionar l'Estat. El senador formularà la qüestió durant la sessió de control a la Cambra Alta que es farà el proper dimarts. La pregunta arriba després de l'aprovació del Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre el 28 de febrer passat, per part del Consell de Ministres.

En concret, el text de la pregunta de Bel a Arias Cañete serà el següent: “¿Creu el Govern que l'aprovació el passat 28 de febrer del Pla Hidrològic de la conca de l'Ebre 2010-2015 sense el consens de la Generalitat de Catalunya afavoreix les relacions amb Catalunya i contribueix a cohesionar l'estat espanyol?”.

Per la seua banda, el també senador tortosí Joan Sabaté també preguntarà al ministre sobre el nou pla hidrològic. En concret, el portaveu adjunt de l'Entesa preguntarà si l'oberta de diàleg feta pel govern de l'Estat a la Generalitat significa "disponibilitat" per negociar el cabal ecològic fixat al nou pla de conca de l'Ebre.

Imatge CiU

5 comentaris:

  1. Aviam, jo recordo poc però, desdiu-me si cal.
    No va ser un govern català, avui declarat a favor de la independència, que va recolzar un transvasament a Barcelona allà al 1972? Tot just del mateix partit que Bel.
    I no van estar d'acord més tard, amb el transvasament de l'Ebre a Barcelona al 2000?
    I un altre partit independentista va recolzar un amb un govern tripartit un transvasament del Segre, que és part de l'Ebre, o un allargament del mini a Cunit i allí enllaçar amb la xarxa Ter-Llobregat?
    Cal a dir que alguns polítics del primer partit esmentat van anar a les primeres manifestacions de la PDE. I després van quasi desaparèixer del mapa polític?
    Quin significat te la independència amb els intents de transvasaments?
    Els ha fet realment ecologistes o conservacionistes?
    Calen molts més fets encara.
    De moment no hi crec en cap d'ells.
    Aquesta vegada, si us plau, no confoneu l'Ebre en Catalunya, ja que hi ha moltes més autonomies que també l'han de voler, i que comencen per Santander, Castella, País Basc, la Rioja, Navarra, Aragó i, al final Catalunya. Que per a més I.N.R.I. ja es va començar el seu propi consum de l'Ebre a través de dos regs: el Segarra-Garrigues, retallat per la UE i la mala gestió del possible regadiu, a costelles de la Conselleria d'Agricultura, y el Xerta-Senia, a costelles dels catalans i la mateixa conselleria, amb una gestió per part de la recent formada Comunitat de Regants on el cognom de nefasta li ve petit de lo tràgica que és.
    Això si, algú se'n ha aprofitat, començant per les constructores, i tota la seva companyia de concessionaris i sots-arrendats .
    Algú se'n pot fiar d'algun partit?
    Que s'han fet de les tubàries comprades a corre-cuita?
    Compte Bel, parlar és molt fàcil, també cal recordar i portar endavant una acció ferma.
    Ja vas a les assemblees de la PDE?
    Ja subvenciones els seus actes públics, encara que ningú t'ho demane?
    Apa xeic, espavil!

    ResponElimina
  2. Totalment d'acord, menys en l'any 1972 ... ( encara no hi havia govern català ) ....

    Aquest alcalde ( i el seu partit ) , si li convé, no donarà subvencions a la PDE, però es farà la foto si inaugurem alguns nous nusos a qualsevol plaça ...

    I l'altre senador, más de lo mismo ... ( Ara bé, penso que els tortosins tenim els polítics que ens mereixem ... )

    ResponElimina
  3. ...hombre sin animo de insultar, dar pelas, es dar las pelas que ellos no podran gastarselas, y salir a la "a-foto" no se desprenden de ninguna pela...¡hombre!...

    ResponElimina
  4. Be Armando, amb los anys, les coses es confonen.
    Tens raó, al 1972 va ser el Xerta Calig.
    I recollint la entrada de la Viquipèdia sobre Ramon Codina i Ribas:"...A l'any 1973, i mentre treballava en la Confederació Hidrogràfica, dirigí la redacció del projecte [4] de transvasament d'aigua de l'Ebre al Pirineu Oriental (des de Benifallet a Gavà i a l'embassament del Noia)", essent alcalde de Barcelona Viola (vaja cognom).
    Més informació i gràfic a http://hemeroteca.lavanguardia.com/preview/1976/04/10/pagina-25/34213350/pdf.html
    Sento l'error, "al Cèsar el que és del Cèsar"

    ResponElimina
  5. ...el alcalde Viola, fue un gran patriota, parecia lo contrario, porque era muy amigo del anterior regimen, pero era de los catalanes "que teniamos que sobrevivir" lo mismo que otro alcalde barcelones, el señor Porcioles..., ademas eso de querer mangarnos el agua del Ebre no es de ahora..., y desde la Vanguardia, los valencianos, cada vez que sufriamos una gran avenida de caudal de agua, que por aqui se nos desbordaba el rio, los valencianos clamaban al cielo por el despilfarro de agua que se perdia al mar, pero cuando el rio iba casi seco, no decian ni muuuu!...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta