28 de març del 2014

Bel seguirà negociant amb els veïns de les cases de la catedral però rebutja 'intimidacions'


TORTOSA (Baix Ebre).- L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha volgut aquest divendres valorar l'arxivament de les diligències judicials obertes per la denúncia interposada per un veí del carrer Croera contra l'Ajuntament de Tortosa, per un pressumpte delicte "contra la integritat moral per persecució immobiliària". El sobreseïment arriba només 24 hores després que la denúncia es fes pública als mitjans de comunicació, tot i que va ser interposada fa dos anys. Una circumstància que Bel ha volgut destacar, a l'hora que ha informat sobre els detalls de l'arxivament del que ha qualificat com una "denúncia falsa".

Així, Bel ha assegurat que la motivació principal del denunciant no és altra que "la voluntat d'intimidar l'Ajuntament per aconseguir una compensació econòmica forassenyada". "Hem mantingut, i mantindrem, un tarannà negociador amb els propietaris de les cases, que ens ha donat molt bons resultats amb la majoria", ha recordat l'alcalde. De fet, segons Bel, gairebé el 90 per cent dels titulars dels habitatges han arribat a un acord amb el consistori. Per això, Bel ha avançat que en els propers dies hi haurà noves notícies en aquest mateix sentit. "Continuarem amb la mateixa estratègia dialogant, però que ningú es pensi que a base de pressions i denúncies aconseguirà compensacions econòmiques fora de mida. Si algú creu que amb aquesta qüestió li pot tocar la loteria pagant la resta de contribuents, va molt equivocat", ha advertit Bel.

A banda, la propera aprovació del Pla Especial de tot aquell àmbit del nucli antic permetrà iniciar els procediments expropiatoris. L'alcalde ha lamentat també les formes en què s'ha produït aquest procés, en la mesura que hi ha hagut una "instrumentalització mediàtica filtrant la denúncia per buscar un titular, quan totes les parts sabien que el seu arxivament era qüestió d'hores". 

A més, Bel ha discrepat obertament sobre l'existència d'historiadors i experts contraris a l'obertura de la façana de la Catedral al riu, i ha afegit que "hi ha gent molt qualificada intervenint en la redacció del Pla Especial" que ho preveu. "Perquè ens entenguem tots: aquest no és un problema de defensa del patrimoni; és un problema de diners. I l'objectiu d'aquesta denúncia falsa és treure la màxima rendibilitat econòmica", ha insistit.

Segons l'Ajuntament, en la interlocutòria la jutge assegura que "de les actuacions en aquesta causa no apareix prou justificada la perpetració dels delictes objecte d'aquest litigi", i significa que dos dels denunciants inicials van renunciar a continuar amb el procediment. Finalment, es conclou que "no hi ha indicis suficients" per efectuar cap imputació. Bel també ha recordat que en la decisió de treure els habitatges situats davant de la Catedral hi ha hagut sempre la unanimitat de tots els grups polítics a l'Ajuntament de Tortosa, en totes les ocasions que aquesta actuació s'ha debatut al ple municipal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta