10 de març del 2014

Ensenyament preveu un record històric d'alumnat i no tancarà cap centre a l'Ebre el curs 2014-2015



TORTOSA (Baix Ebre).- La planificació escolar a les Terres de l'Ebre també assoleix, pel curs vinent, un màxim històric en el nombre global d'alumnat. Ensenyament ha previst 23.347 places, un 1% més que l'oferta del curs passat. En total, hi ha previstes 5.524 places a infantil, disset menys que l'any passat; 10.087 a primària, 186 places més; i 7.016 a ESO, 69 places més que el curs actual. Aquest increment de l'1% ha permès pràcticament mantenir el nombre de grups: de 1.070 actuals a 1.071. Segons les dades dels padrons municipals, el curs vinent han d'iniciar P3 un total de 1.844 alumnes, i Ensenyament n'ha planificat 1.872 places, tenint en compte la mobilitat i desplaçaments de les famílies. El director dels serveis territorials d'Ensenyament, Antoni Martí, ha destacat el màxim històric d'alumnat assolit pel curs vinent a les Terres de l'Ebre.

Quant al tancament de centres que ha previst Ensenyament en alguns punts de Catalunya, cal destacar que a les Terres de l'Ebre no afecta a cap centre, tot i que hi ha tres escoles unitàries amb un sol grup. És el cas de l'escola La Gessera de Caseres amb 10 alumnes, l'escola Mare de Déu de la Fontcalda de Prat de Comte amb 9 alumnes, i l'escola Divina Pastora de Vinallop amb 13 alumnes. Pel que fa a la planificació a les capitals de comarca, a Tortosa l'oferta a P3 augmenta en 2 grups i a primer d'ESO en 1 grup amb un total de 12 i 13 respectivament; a Amposta es manté l'oferta tant a P3 com a primer d'ESO amb 10 i 8 grups en total; a Móra d'Ebre també es manté l'oferta tant a P3 com a primer d'ESO amb 3 i 3 grups respectivament, i a Gandesa s'augmenta l'oferta a P3 i manté a primer d'ESO amb 2 i 3 grups. Quant a les ràtios, es mantenen les des de l'any passat amb 25 alumnes a P3 i 30 a l'ESO.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta