19 de març del 2014

Junqueras (ERC) resta credibilitat a les 'bones paraules' d'Arias Cañete sobre el pla de l'Ebre


TORTOSA (Baix Ebre).- El president d'ERC, Oriol Junqueras, s'ha reunit aquest dimecres a la tarda amb representants de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) a Tortosa, per intercanviar opinions i establir vies de col·laboració en la mobilització contra el nou Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre. Junqueras ha fet una crida a la participació "massiva" en la manifestació del 30 de març al Delta, perquè els catalans es juguen una part del futur de les Terres de l'Ebre. A banda, quant a la reunió mantinguda aquest dimarts entre el conseller Santi Vila i el ministre Miguel Arias Cañete, el republicà ha demanat als ciutadans que "no es deixin temptar" per les "bones paraules" d'un ministre que ja ha dit que no té "cap intenció" de rectificar.

El dirigent republicà ha assegurat que coneix la lluita ebrenca personalment, des de la seua etapa d'eurodiputat, i que té la sensació d'haver retrocedit en la màquina del temps. "Estem aquí per refermar els nostres compromisos cap a les Terres de l'Ebre i conèixer les opinions de la PDE, que són compartides des de fa molts anys de lluita compartida", ha assegurat Junqueras. Encara recordant la seua etapa com a eurodiputat, Junqueras s'ha mostrat convençut que una de les peces claus per aturar el Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre serà la feina que es farà des de la Comissió Europea i la Unió Europea. "Va ser l'element que més va contribuir a aturar l'amenaça del passat, i estem convençuts que també ho serà per aturar-la en el present", ha afegit.

Sobre els oferiments fets des del Ministeri a negociar alguna revisió del cabal mínim pel Pla del 2015, Junqueras ha assegurat que forma part de l'estratègia del ministre Miguel Arias Cañete per "garantir-se" un lloc com a comissaria europeu. "Li convé un ambient el més pacífic possible, i si hi ha tensió i protestes, i posem en evidència els molts incompliments que han fet els governs espanyols al voltant del pla de conca, no és el millor escenari per ser comissari", ha remarcat Junqueras.

En la mateixa línia, el portaveu de la Plataforma en Defensa de l'Ebre, Manolo Tomàs, ha valorat la reunió mantinguda aquest dimarts entre el ministre Cañete i el conseller Santi Vila. "El que esperàvem. No res", ha assegurat. Tomàs ha deixat clar que l'oferiment de modificació fet a la Generalitat és el mateix que ja els hi van proposar a la Plataforma al novembre, i ha coincidit amb el president d'ERC, Oriol Junqueras, en què forma part d'una estratègia del ministre Arias Cañete per "rentar la seva cara" a Brussel·les. "Cañete no té credibilitat i busca pau social, i nosaltres intentarem que no la tingui perquè aquest senyor és el liquidador del Delta", ha etzibat Tomàs.

Des de la PDE, Tomàs ha valorat positivament la trobada amb Junqueras i dirigents territorials d'ERC, amb els quals han planificat vies de col·laboració per combatre el Pla de Conca. Tomàs ha assegurat que la lluita actual és "més complexa" que l'anterior, i que cal fer molta pedagogia i clarificar conceptes. "Hi ha perill de confrontació territorial i això s'ha d'evitar", ha manifestat.

Via ACN
Imatge Sílvia Alarcón (Canal 21 Ebre)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta