19 de març del 2014

Tortosa instal·la uns murals interpretatius sobre l'antic balneari de Porcar als Jardins del Príncep


TORTOSA (Baix Ebre).- Els Jardins del Príncep han estrenat aquest dimecres un mural interpretatiu sobre la història de l'antic balneari de Porcar. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, acompanyat del regidor de Turisme, Alfredo Ferré, han presentat el resultat d'aquesta actuació, que ha dirigit l'historiador Òscar Cid amb il·lustracions de Toni Tèrmens. Un projecte que s'ha fet amb càrrec al Pla de Foment Turístic, finançat per l'Ajuntament de Tortosa i la Direcció General de Turisme. Els murals que ja poden visitar-se als Jardins del Príncep evoquen un passat tan esplendorós com segurament desconegut per a molta gent sobre l'antic balneari de Porcar.

En l'acte de presentació, Òscar Cid ha fet una conferència sobre la història d'aquest espai. L’antic balneari de Porcar té els seus orígens en el primer terç del segle XIX. El balneari, amb les aigües medicinals del manantial de l'Esperança, es va complementar amb un teatre, construït tot just on avui hi ha la pista poliesportiva de Remolins. L'alta societat de l'època va convertir aquest espai en un referent de l'oci a la ciutat i al teatre s'hi feien representacions i també actes polítics. El recinte del balneari, documentat en època medieval com a propietat del convent de Santa Clara, va ser ocupat per les religioses salesianes durant bona part del segle XX i, finalment, adquirit per l’Ajuntament de Tortosa l’any 1970.





Ja l'any 1989, l’Ajuntament va aprovar la proposta de la Fundació José Celma Prieto de fer un museu d’escultures als jardins romàntics de l’antic balneari. De fet, el conjunt d'escultures de Santiago de Santiago formen part de l'oferta turística de Tortosa des del 1991, i és un dels equipaments més visitats de la ciutat. Fa uns anys, l'Ajuntament de Tortosa va restaurar el conjunt escultòric de Santiago de Santiago i va obrir-hi un nou punt d'informació, en l'aposta per reforçar aquest equipament i en el marc de l'oferta turística de la ciutat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta