5 de març del 2014

La Generalitat decideix reconvertir el polígon industrial de Camposines en una gran explotació agrària de 80 hectàrees




LA FATARELLA (Terra Alta).- El delegat de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, ha anunciat aquest dimecres l’acord entre l’Institut Català del Sòl, l’Ajuntament de la Fatarella i una empresa per reconvertir el polígon industrial de les Camposines en una gran explotació agrícola. L’objectiu de l’operació, que es va tancar dilluns, és aprofitar per a l’agricultura unes 80 hectàrees de terrenys que ara mateix no tenen opcions d’acollir cap indústria. De fet, el sòl industrial s’ha subhastat en diverses ocasions i no han aconseguit atraure cap gran empresa. Així, en declaracions en exclusiva a Canal 21 Ebre, Pallarès ha detallat que es plantaran ametllers i sobretot cirerers, amb la transformació d’unes 40 hectàrees en terrenys de regadiu. Segons el delegat de la Generalitat, això també afavorirà el reg de la Terra Alta, ja que la nova explotació pagarà 1.500 euros per hectàrea. A més, la nova empresa es compromet a urbanitzar uns terrenys que l’Incasòl té al nucli urbà de la Fatarella.

El polígon de Camposines era una iniciativa supramunicipal, i l’anterior govern de la Generalitat hi va invertir uns 14 milions d’euros per dinamitzar l’economia de la Terra Alta. De fet, hi havia un consorci participat per vuit municipis de la Terra Alta i de la Ribera d’Ebre. Però la urbanització del polígon acumulava un cert retard, i els alcaldes de poblacions com Gandesa o Móra d’Ebre van manifestar els seus dubtes amb el consorci, podent apostar pel polígon de la capital de la Terra Alta o pel sector industrial del Molló, estratègic per a la Ribera d’Ebre. Aquest dimecres, el delegat de la Generalitat ha remarcat que la nova indústria agrària de les Camposines podria arribar a contractar unes 200 persones. La negociació, segons Pallarès, ha estat molt discreta i s’ha allargat durant més d’un any.

En la mateixa entrevista a l'informatiu Primera Columna, Pallarès ha admès que potser hi haurà veus que no estaran d’acord amb la solució adoptada per al polígon de Camposines. Però el delegat de la Generalitat ha remarcat que la transformació agrària serà una via que també s’adoptarà en altres polígons industrials que es van impulsar en època de bonança en altres zones rurals de les Terres de l’Ebre.

3 comentaris:

  1. Aixó es l'últim que faltave per veure. L'administració fent la competència als pagesos. 200 persones per 80 Ha?, n'hi que fossem a l'India, encarara que 'm semble que d'aqui poc hi serem

    ResponElimina
  2. Hi ha molta gent que encara a d'anar molt astudi.

    ResponElimina
  3. Vols dir que si estudiessen els hi faria molt?
    Igual només aprenien a baixar-se los pantalons o dir amén i prou.
    Fer un "poligono" per a fer cireres.
    I que no si hagi posat ningú en anys.... parla molt bé d'esta gent.
    No hi posaran ni una embotelladora de vins, ni una "fabrica de torrons", no

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta