4 de març del 2014

La PDE ja prepara un recurs al Tribunal Suprem i una manifestació al Delta contra el pla hidrològic



TORTOSA (Baix Ebre).- La Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) prendrà aquesta setmana dues decisions importants, com a reacció a l’aprovació del nou pla hidrològic de la conca de l’Ebre per part del Consell de Ministres. En primer lloc, el moviment social posarà en marxa la seua maquinària jurídica per evitar l’aplicació pràctica del nou pla hidrològic. Així, aquest mateix dimarts hi ha prevista una reunió de la comissió jurídica de la PDE amb els seus assessors legals, per acabar de preparar un recurs al Tribunal Suprem. En aquest sentit, el moviment social voldria que ajuntaments i institucions de les Terres de l’Ebre també se sumessen a aquesta línia jurídica, més enllà de l’aprovació de mocions i declaracions institucionals. A banda, la segona decisió que prendrà la PDE aquesta setmana serà el dia i el lloc de la primera manifestació per rebutjar el pla hidrològic. Serà molt possiblement el darrer cap de setmana de març, en alguna població del Delta. Així ho ha explicat en declaracions a Canal 21 Ebre un dels portaveus de la PDE, Joan Antoni Panisello.

D’altra banda, Panisello ha afirmat que l’oferta de diàleg que dilluns llançava el ministre Miguel Arias Cañete no és gens creïble. Segons el portaveu de la PDE, el govern de l’Estat ha tingut més de dos anys per refer el pla hidrològic que l’anterior executiu del PSOE va deixar al calaix. I també uns tres mesos per negociar amb la Generalitat i amb la mateixa plataforma un altre cabal ecològic, més ajustat a les necessitats mediambientals i socioeconòmiques del tram final del riu.

De fet, Panisello ha recordat que en les dos reunions que la PDE va fer amb representants del Ministeri a Madrid se’ls va demanar que acceptessin aquest pla hidrològic, i que més endavant es revisaria a l’alça el cabal ecològic. Un suggeriment que la PDE no va acceptar, ja que van veure que el govern del PP volia negociar una treva per afavorir la campanya del ministre Arias Cañete de cara a les eleccions europees del maig. En qualsevol cas, Panisello ha valorat molt positivament la resposta que aquest pla hidrològic ha despertat tant a les Terres de l’Ebre com a Catalunya, i ha destacat el suport de la Generalitat a les reivindicacions de la PDE. Amb tot, el portaveu antitransvasament ha afirmat que la reacció s’ha de notar, pas a pas, a les mobilitzacions que convocaran contra el pla de conca i el futur Plan Hidrológico Nacional.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta