4 de març del 2014

La Comissió Europea trigarà 'setmanes o fins i tot mesos' a analitzar el nou pla de l'Ebre


BRUSSEL·LES.- La Comissió Europea ha avisat aquest dimarts que trigarà "setmanes o fins i tot mesos", a analitzar el nou Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre. També ha advertit que tindrà en compte "tots els angles", incloses les crítiques de la Plataforma en Defensa de l'Ebre i de la Generalitat, que s'oposen al pla aprovat pel govern espanyol, segons fonts de Medi Ambient de la Comissió. Brussel·les farà un informe "molt profund" un cop rebi la "notificació oficial" del pla de conca, que els experts de la Comissió, de moment, encara no tenen.

La Generalitat ha anunciat aquest dimarts que denunciarà a Brussel·les el pla espanyol perquè considera que perjudica la preservació del Delta del Ebre i contradiu la normativa europea en matèria de l'aigua. Els eurodiputats catalans de CiU, el PSC, ICV i Aralar (en representació d'ERC) també van denunciar dilluns a la Comissió Europea el Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre, perquè consideren que podria vulnerar la Directiva Marc de l'Aigua, que garanteix uns cabals ecològics dels rius. A més, també van preguntar si el pla és compatible amb la inclusió del delta a la xarxa Natura 2000.

Brussel·les exigeix a Espanya des de fa anys que presenti tots els seus plans hidrològics de conca, com requereix la llei comunitària. El maig passat, la Comissió Europea va tornar a fer un toc d'atenció al govern espanyol, advertint-lo del retard excessiu en la presentació dels plans hidrològics. A l'octubre, el Tribunal Europeu de Justícia va donar la raó a Brussel·les i va expedientar l'Estat per incomplir la directiva de l'aigua per culpa de la lentitud en elaborar els plans de conca.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta