21 de març del 2014

L'autopista AP-7 a les Terres de l'Ebre, gratuïta a partir del 2020?



L'ALDEA (Baix Ebre).- El Ministeri de Foment ha anunciat que no té previst renovar la concessió de l'autopista de peatge AP-7 entre Tarragona i Alacant a partir de l'any 2020. El secretari general d'Infraestructures, Manuel Niño, ha declarat que el govern espanyol no té previst prorrogar de nou el període concessional a l'empresa Aumar -pertanyent al grup Abertis-, després de 50 anys gestionant-la. Sobre el paper, aquesta decisió hauria de permetre la lliure circulació per aquesta via ràpida, tot i que durant els darreres anys el govern espanyol ha invertit milers de milions d'euros en el disseny i la construcció de l'autovia A-7, que transcorre en paral·lel a l'autopista.  Una autovia A-7 encara pendent, però, en el tram de les Terres de l'Ebre, entre la Jana i el Perelló, per la falta de pressupost i també per la falta d'entesa amb el territori sobre el traçat en el seu pas del riu.

La concessió prorrogada d'Aumar finalitza el 31 de desembre de 2019, data a partir de la qual l'autopista de peatge revertiria de nou a l'Estat. La gratuïtat de l'AP-7 ha estat un dels cavalls de batalla d'usuaris, ajuntaments, professionals i empresaris des de fa dècades. Actualment, aquesta reivindicació continua especialment activa en zones com les Terres de l'Ebre, on l'autovia A-7 encara no té encara ni un projecte constructiu definitiu. El col·lapse de la N-340 pel trànsit pesant i la perillositat de les travesseres ha incrementat encara més el clam reclamant l'alliberament dels peatges de l'única via ràpida que comunica el llevant peninsular, Catalunya i la frontera francesa.

Imatge ACN

2 comentaris:

  1. Pos mos quedarem igual, la AP-7 (tota deteriorada) lliure de pago i la nova A-7 de pago.

    ResponElimina
  2. que estem al dia dels innocents?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta