17 de març del 2014

L'empresari d'Autocars Seguí és qui va denunciar Hife davant de l'Ajuntament d'Amposta


AMPOSTA (Montsià).- L'empresari Xavier Perolada, d'Autocars Seguí, és qui va explicar al grup municipal d'Esquerra que a finals d'agost del 2013 ja va comunicar al regidor de Governació, Josep Garriga, les deficiències del servei que l'empresa Hife estava realitzant a la línia 2 de transport públic fins a Tosses. Per això els republicans van reclamar la dimissió de Garriga. Segons ha recordat Perolada en declaracions a l'Agència Catalana de Notícies (ACN), també va informar sobre aquest extrem al mateix alcalde. Però el consistori no va prendre cartes en l'assumpte, segons Perolada, fins que a principis d'aquest març aquest empresari va acudir a la policia local. En una entrevista a Canal 21 Ebre, l'alcalde d'Amposta, Manel Ferré, ha desmentit aquestes informacions i ha assegurat que Garriga hauria iniciat l'expedient informatiu sobre Hife si hagués conegut la situació l'estiu passat.

Una imatge promocional d'Autocars Seguí.
De fet, Perolada era un dels participants en el concurs per a l'adjudicació del servei de bus urbà d'Amposta. Tot i haver presentat una oferta 7.000 euros més barata, les valoracions subjectives de la mesa de contractació -presidida per Garriga- van acabar decantant la balança del costat de l'oferta d'Hife. L'adjudicació va passar inicialment per l'últim ple de finals de febrer, just poc abans de l'anunci de l'expedient per part de l'Ajuntament d'Amposta. Això fa sospitar al portaveu d'ERC, Adam Tomàs, que el govern municipal de CiU hauria demorat les mesures disciplinàries fins la posterior resolució de l'adjudicació.

Però Ferré ha assegurat que aquests dies que, un cop la policia va rebre la notificació de la falta de servei, se li va requerir a l'empresa que ho confirmés per escrit i, posteriorment, va obrir l'expedient. La mateixa policia local va verificar en deu dies la veracitat dels fets i la seua durada; en principi, quinze dies durant el passat 2013 i tres dies durant enguany. La línia 2 cobreix, durant els dissabtes a la matinada, els trajectes entre el nucli urbà i la zona lúdica del polígon de Tosses. Les nits que la sala Metro no obria, els busos no funcionaven, ha reconegut el consistori. Però Hife va continuar facturant i cobrant el servei al consistori -uns 3.900 euros-. Per això, l'Ajuntament ampostí ha iniciat en un expedient informatiu que desembocarà en una sèrie de sancions a l'empresa d'autobusos.

En declaracions a Canal 21 Ebre, l'alcalde d'Amposta, Manel Ferré, ha lamentat aquest dilluns les "mitges veritats" del grup d'Esquerra, i ha negat que l'Ajuntament tingués "constància oficial" de la situació. Ferré també ha negat que hagen volgut afavorir una empresa de fora d'Amposta per interessos creats al voltant del procés. L'alcalde també ha argumentat que el govern municipal podria haver prorrogat el contracte amb Hife per quinze anys més, però va decidir tornar a treure'l a concurs perquè es pogués presentar una empresa ampostina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta