31 de març del 2014

Les Corts Valencianes condemnen que la Via Catalana entrés a Vinaròs, amb els únics vots del PP


VALÈNCIA.- La Comissió de coordinació, organització i règim de les institucions de Les Corts Valencianes ha rebutjat aquest dilluns, amb una proposició no de llei presentada pel PP, que la Via Catalana de l'11 de setembre entrés al País Valencià. La proposició ha estat aprovada amb els únics vots a favor del PP i el vot en contra dels tres grups de l'oposició, PSPV-PSOE, Compromís i Esquerra Unida del País Valencià (EUPV). El diputat del PP Rubén Ibañez ha considerat "una ingerència territorial" la cadena sobiranista i ha reclamat que les Corts Valencianes han de proclamar "lleialtat a la Carta Magna i a la indissoluble unitat d'Espanya". Ibáñez ha afirmat que no consentiran mai "que la Comunitat Valenciana sigui una sucursal catalana".

El portaveu adjunt dels populars a la cambra ha dit que la Via Catalana en entrar per Vinaròs "va ser una ingerència territorial que els valencians no compartim, i que condemnem, perquè atempta contra el marc autonòmic valencià i les seues senyes d'identitat" . "En introduir-se en la nostra Comunitat exhibint símbols i proclamant consignes independentistes i anticonstitucionals es va fomentar un enfrontament amb les senyes d'identitat valencianes, el que demostra que el que volen alguns és intoxicar la nostra Comunitat i als valencians", ha sostingut Ibañez.

En canvi, el portaveu adjunt socialista en Les Corts , Rafael Rubio ha ha censurat que el PP estigui tan preocupat per una cadena humana en què es van exhibir banderes de Catalunya per remarcar que no "em preocupen les banderes que configuren l'Estat espanyol sinó les esvàstiques nazis quan vostès no diuen res i quan surten els seus representants i els seus cadells i aixequen la mà . Això sí que em preocupa".

La diputada de Compromís, Mireia Mollà, també ha rebutjat la proposició del PP en assenyalar en aquest sentit que els populars han rebutjat propostes de condemna i reprovació a les persones que feien apologia del nazisme. Mollà ha afegit que el que preocupa els ciutadans és la crisi i ha qualificat de "vergonya" que els popular es preocupin d'aquests temes. El portaveu adjunt de EUPV Ignacio Blanco, també s'ha mostrat contrari a la proposta i ha criticat el "fals valencianisme" del PP, al que ha acusat de practicar "nacionalisme espanyol ben ranci".

Via ACN

1 comentari:

  1. ...pues no han tardado!..., en hacer esto, y les doy la razon en que "no consentiran que Valencia sea una sucursal de Cataluña", en eso les doy la razon, pues estan siempre inclinados de cintura para arriba y como un disco rayado, repitiendo "¡si señor!,¡si señor!", a cambio el resto de españoles, sobre todo los madrileños les dejan sus ahorrillos cuando van de marcha o vacaciones a su comunidad, pero hagan lo que hagan, la tierra Valenciana es tierra de habla catalana...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta