20 de març del 2014

Marc Mur: 'L'actual direcció del PSC l'ha convertit en un partit residual i prescindible'


FLIX (Ribera d'Ebre).- L'alcalde de Flix, Marc Mur, i els altres quatre regidors del PSC a l'Ajuntament han oficialitzat aquest dijous al vespre, durant un ple municipal, la seua sortida del partit. Emocionat i sense poder contenir les llàgrimes durant el discurs, Mur ha carregat durament contra l'actual direcció del PSC, tot assegurant que ha anat "sumant gestos d'autoritarisme" i que han anat "empetitint el partit fins a convertir-lo en residual i totalment prescindible per al futur del país". L'alcalde, que militava al partit des de fa 25 anys i que aquest dijous mateix ha comunicat la seua baixa, ha assegurat que ja no és del PSC però que continua sent "socialista". "Avui hi ha més socialistes catalans fora del partit que dins", ha conclòs.

La diputada Núria Ventura, primera secretària del PSC de l'Ebre fins que la comissió de garanties la va suspendre dels seus càrrecs pel seu suport a la consulta del 9 de novembre, ha assistit al ple de l'Ajuntament de Flix en què Mur i els altres regidors han dissolt el grup municipal del PSC i han passat a ser del grup de no adscrits. Ventura estava acompanyada per l'exsecretària d'organització del PSC a l'Ebre, Míriam Galindo. Entre el públic també hi era l'exalcalde de Flix i exsenador de l'Entesa, el republicà Pere Muñoz.

Amb el pas endavant de Mur i dels regidors desapareix la representació del PSC del consistori flixenc, present ininterrompudament des de la recuperació de la democràcia. Després que la regidora Rita Costa hagi llegit un manifest en representació de tots els regidors del PSC, l'alcalde, Marc Mur, ha fet un discurs molt crític amb l'actual direcció del PSC, i no ha pogut evitar emocionar-se en dos ocasions, ovacionat per la seixantena de persones que han omplert el saló de sessions. Mur ha assegurat que les discrepàncies amb la direcció s'han anat "eixamplant" cada vegada més en els darrers més, i que ha arribat un moment "on no es pot seguir" perquè ja no se senten "representats" per aquestes sigles. "No és el partit al que ens vam afiliar", ha afegit.

Mur ha assegurat que l'actual direcció ha anat "sumant gestos d'autoritarisme", sense tolerar la discrepància, i donant l'esquena a la gent. "Així ha anat empetitint fins a convertir-se en una formació residual i totalment prescindible per al futur del país", ha afegit. "On és el PSC? La resposta ens ha portat al ple d'avui. No queda res i ni es cuiden mínimament les formes. És un partit obedient i submís. No volem continuar representant-lo ni volem formar-ne part", ha etzibat.

Un dels moments on s'ha emocionat ha estat quan ha explicat que el seu fill de set anys li ha preguntat avui si ja no era socialista. "Des d'avui ja no sóc del PSC, però continuarem sent socialistes. Avui hi ha més socialistes catalans fora del PSC que dins", ha assegurat. Mur, a més, ha deixat clar que com a regidors no adscrits continuaran treballant com fins ara pel municipi i pel territori "amb la mateixa intensitat i amb més il·lusió que mai".

Un cop acabat el ple, Mur ha rebut el suport de tots els companys regidors, i també d'altres alcaldes, exalcaldes de Flix, com Pere Muñoz, i de dirigents territorials del partit. Entre aquests hi havia la diputada díscola Núria Ventura i exprimera secretària de la Federació del PSC a l'Ebre. En declaracions als mitjans de comunicació, l'alcalde ha assegurat que ha estat una "decisió complicada" perquè són molts anys de militància, però que ara era el "moment oportú" per fer-ho perquè no es podia demorar més.

Mur ha explicat que abans del ple ha enviat, per correu electrònic, la comunicació oficial per donar-se de baixa del partit, transmetent també la desaparició de l'agrupació local del poble. "Ha estat una decisió de tots els militants de Flix de marxar en bloc del partit", ha assegurat. Amb tot, ha deixat clar que al municipi continuen existint els socialistes però que ho faran fora del PSC. "No hem marxat, ens han empès a marxar", ha assegurat.

Sobre el seu futur polític, Mur ha destacat com a important la trobada que es fa aquest divendres a Barcelona i d'on confia que surtin "organitzats i amb una mínima cohesió interna" per seguir treballant pel país. "Ho necessitem nosaltres però també Catalunya", ha conclòs.
Via ACN

6 comentaris:

  1. A Núria Ventura, més concretament, la van suspendre dels seus càrrecs per votar diferent del que havia acordat el grup parlamentari en una votació al Parlament en la que es demanava al Congrés el traspàs de la competència, mitjançant l'article 150.2 de la Constitució, per poder fer la consulta.
    Pel que fa a Marc Mur, el temps ens dirà per on passa i com és materialitza este socialisme que proclama. Si, amb una llista menys socialista però independentista; amb una més socialista però federalista; en una gens socialista però independentista conjuntural o per una ni una cosa ni l'altra però guanyadora a nivell local. Al final de la correguda, amb carnet o sense, ell, alcalde de Flix, la política que pot fer al seu poble ( amb un partit independentista o no ) i amb les competències que té ( de moment ), ha estat, és -i podria ser- la mateixa. Per tant, " Para este viaje, no hacian falta alforjas "......

    ResponElimina
  2. Jotabe, la veritat fa mal, i si no mira el programa d'ahir de Polonia. Te l'aconsello. Em dona igual si jo tinc raó o si la tens tu, o qui sigui. Els vots parlarant per si sol, i us deixaran a l'altura on us mereixeu, ni una mica més amunt ni una mica més avall.

    ResponElimina
  3. ...los "botiflers" sacaran muy poco, es decir son una especie en extincion...como los ucranianos a Krimea...

    ResponElimina
  4. joan felip, lo de que la veritat fa mal va per tu, per mi o per tots dos ?
    A mi, la política, mal, mal, el que es coneix com mal, me'n fa poc. Quant a que els vots parlaran, d'acord, és el que ha de ser. Ara, que deixen a cadascú al lloc on és mereix, és força discutible. Que és inapel·lable i indiscutible, evident. Per a mi la CUP es mereix tindre'n 10 de diputats. I CiU i el PP la meitat dels que tenen, però tenen els que tenen i punt. Els quals, per cert, d'acord a la regla que s'apliqui ( en el nostre cas la d'Hondt ) poden variar substancialment. Per tant, de vegades els vots deixen a una altura i els escons a una altra. Però bé, accepto, lògicament, el veredicte. El que no accepto és que em parlis com si a qui el deixessin fos a mi.

    Albertito, al País Basc, tots nacionalistes, tots gudaris bascos ( exagerant ) i els "botiflers" socialistes han estat governant -en dos etapes diferents- amb els nacionalistes precisament i amb el suport del PP ). Tot pega moltes voltes, company. Dis-los-ho sinó a ERC que no fa ni 10 anys estaven on estaven .

    ResponElimina
  5. ...pero el pais basco, son todos de España aun, aqui en Catalunya, hay dos tendencias, los que nos sentimos catalanes fuera del mando español, y los que siguen acatando lo que les dice los de Madrid..., ahora aqui hay otro escenario, no como los bascos, si no hubiesen hecho el celebre tripartido, seguro que a horas de hoy ya seriamos independientes...

    ResponElimina
  6. Jotabe, desviant l'atenció em dones la rao. No parlem de convergencia, no parlem del PP, parlem de la gestió nefasta que ha tingut el PSC reconvertit en psoecatalan. Com al primer comentari parlaves en tanta exactitud he pensat que erets del partit, si no, simpatitzant.
    Em sap greu, que un partit com el PSC no hagi sabut estar a l'altura ni del pais ni dels ciutadans i ni de les circumstàncies.
    Per tant, crec que encara rebrà més vots dels merescuts gràcies a les perifèries de Barcelona, perquè per al que fa a la resta del país, s'han lluït, venent-se a la direcció central de madrid.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta