6 de març del 2014

Nova polèmica a Alcanar entre el govern d'ERC i el grup de CiU per unes altres contribucions especials


 

ALCANAR (Montsià).- Nova polèmica a l'Ajuntament d'Alcanar, entre el govern d'Esquerra i el grup municipal de CiU. En aquest cas, perquè aquest grup de l'oposició ha denunnciat que estan a punt de prescriure unes contribucions especials que, després de quatre anys, encara no s'han cobrat. Segons CiU, hi ha un important retard en la notificació del pagament de les contribucions especials de la Ronda del Remei, en el tram comprès entre l'avinguda Constitució i la ronda de Circumval·lació. Un retard que podria fer que l'Ajuntament deixés d'ingressar més de 150.000 euros, si abans del proper 15 de març no executa el cobrament de les contribucions especials. Però govern d'ERC ha desmentit tot això, i ha afirmat que ha efectuat la liquidació definitiva d'aquestes contribucions especials en el temps i en la forma correcta.

CiU havia denunciat que hi ha un centenar de veïns als que l'Ajuntament encara no ha notificat els cobraments corresponents. De fet, això passa just després que CiU haja reclamat que l'Ajuntament estudie les mesures necessàries per recuperar els més de 492.000 euros en contribucions especials que ha deixat d'ingressar per un defecte de forma en les notificacions.

"Avui per avui, l’Ajuntament encara no ha notificat el pagament als afectats i el termini és a punt d’esgotar-se”, ha explicat el portaveu de CiU, Ivan Romeu. “Lamentem la falta de rigor i previsió del govern municipal, així com la falta de seriositat de l’alcalde, Alfons Montserrat, que culpa els governs anteriors de la gestió en el cobrament d’una part d’aquest carrer, mentre exhaureix el termini per poder cobrar aquestes contribucions d’una obra que es va iniciar i finalitzar quan ell ja era alcalde”, ha matisat Romeu.

Per la seua banda, el govern d'ERC ha emès aquest dijous un comunicat per respondre les "tergiversacions del grup de CiU a Alcanar". En aquest sentit, l'equip de govern assegura que l'Ajuntament ha efectuat la liquidació definitiva de les contribucions especials en el temps i en la forma correcta. "És cert que hi ha unes contribucions especials que, segons sentència del Tribunal Superior de Catalunya, l’Ajuntament d’Alcanar no podrà cobrar, però en cap cas es deu a la gestió d’ERC, sinó de governs vinculats a CiU", afirmen. "L’Ajuntament no podrà recuperar aquests diners perquè no es van fer les notificacions individualitzades de forma correcta, de manera que són nul·les de ple dret. Aquest error greu en la tramitació que costarà tants diners a l’Ajuntament es va fer en un govern lligat a CiU, sense que CiU hagi donat a hores d’ara cap tipus d’explicació", continua el comunicat del govern canareu.

Tot seguit, el govern de Montserrat lamenta "la política barroera de CiU de posar pals a les rodes i de causar l’alarma social sense fonament, buscant desacreditar el govern municipal sense cap tipus de rigor ni escrúpol". Finalment, el govern municipal assegura que sempre ha actuat "amb maduresa i responsabilitat, també en els problemes heretats d’anteriors governs municipals lligats a CiU com són els casos dels habitatges al mig del carrer Mèrida (ocupant 500 metres quadrats de vial públic), el Cas Turov, o bé la concessió de pròrroga dels serveis d’aigua potable sense concurs".

Imatge ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta