16 de març del 2014

Trens Dignes convoca un 'No paguem' al tren de les 17.25 hores del 30 de març, el dia de la manifestació al Delta


TORTOSA (Baix Ebre).- La Plataforma Trens Dignes a les Terres de l’Ebre ha decidit aquest diumenge a la tarda, en el marc de les assemblees realitzades a bord dels trens de les línies R15 i R16, convocar un 'No paguem' el proper diumenge, 30 de març, en el tren de les 17.25 hores. Una acció de protesta que, a més a més, coincidirà amb la manifestació que la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) ha convocat pel mateix dia a Sant Jaume d'Enveja i Deltebre, en contra del nou pla hidrològic de la conca de l'Ebre.

Aquest diumenge, la plataforma Trens Dignes a les Terres de l’Ebre i el col·lectiu Jóvens de les Terres de l’Ebre havien convocat una assemblea en dos trens de les línies de Rodalies que travessen el territori, R15 i R16. Les assemblees han servit per informar de futures mobilitzacions i també per implicar els estudiants que marxen fora del territori. La primera assembla s'ha fet al darrer vagó del tren de la línia R16 que surt de Tortosa a les 17.25 hores, just després de sortir de l’Ametlla de Mar. La segona s'ha fet al tren de l’R15 que surt de Faió a les 18.37 hores, també al darrer vagó, just després de passar l’estació de Falset. Ha estat en aquestes assemblees que s'ha acordat realitzar un 'No paguem' el proper 30 de març, que consistirà en no pagar el bitllet de tren de les 17.25 hores amb destinació a Tarragona i Barcelona.


La protesta s'ha convocat just dos dies després de la presentació dels nous trens semidirectes entre Tortosa i Barcelona. En aquest sentit, la plataforma reclama més freqüències en les franges horàries de matí i vespre, entre d’altres millores. La portaveu de la Plataforma Trens Dignes a les Terres de l’Ebre, Montse Castellà, va recordar que, a més dels trens semidirectes, encara s’han de realitzar més millores al servei ferroviari. Entre aquestes, va reivindicar que falten per cobrir algunes franges horàries; que és necessari aplicar serveis semidirectes també a la línia R15, la de Flix i Móra la Nova; que les tarifes continuen sent excessives, i que els nous trens semidirectes no circulen en caps de setmana. Per tant, no se'n podran beneficiar els joves que marxen fora de les Terres de l'Ebre per estudiar a Tarragona o Barcelona.



Imatge Llorenç Viña a Twitter

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta