16 de març del 2014

Justícia inclourà el nou edifici judicial de Tortosa en el Pla d'Equipaments 2014-2020


TORTOSA (Baix Ebre).- El Departament de Justícia preveu incloure dins del nou Pla d'equipaments judicials 2014-2020, que es presentarà a l'abril al Parlament, la construcció del nou edifici judicial de Tortosa al carrer de la Mercè. El projecte, que està aturat des de fa una dècada, mantindrà també les actuals instal·lacions. A banda, a l'espera de conèixer els terminis i de disposar de finançament, el Departament preveu actuar enguany a l'actual seu dels jutjats per pal·liar les esquerdes aparegudes a l'immoble, que data del segle XVIII. D'altra banda, el jutjat penal únic, que s'havia situat com un dels més saturats de l'Estat, ha reduït en tres anys el nombre d'executòries pendents passant de 2.560 el 2010 a 1.318 el 2013.

La construcció del nou edifici en un solar enfront l'actual seu judicial permetrà encabir entre tots dos immobles els diversos jutjats -entre els quals el social que ara es troba a l'antiga comissaria dels Mossos-, fiscalia, l'oficina judicial i l'Institut de Medicina Legal.  El projecte està pensat per donar resposta als problemes d'espai que pateixen els òrgans judicials de la ciutat, en especial la fiscalia, segons ha explicat la secretària de Relacions amb l'Administració de Justícia, Maria Josep Feliu. Mentrestant, el Departament actuarà enguany a l'edifici dels jutjats de Tortosa arran l'aparició d'esquerdes fa dos anys. Segons l'administració, les escletxes estan controlades i no comporten cap risc ni afectació sobre l'immoble.

D'altra banda, la situació al jutjat penal únic de Tortosa ha millorat després que s'hagués situat com un dels més saturats de tot l'Estat. Des del 2010, el nombre d'execucions pendents s'han reduït a la meitat, situant-se en les 1.318 a finals del 2013,

Actualment, al jutjat penal hi treballa un jutge titular, un jutge d'adscripció territorial i una jutge en comissió de serveis -al 50%-, que han permès incrementar el senyalament de judicis i les executòries. A més, hi ha tretze funcionaris, cinc dels quals són de reforç.

Aquest òrgan havia arribat a ingressar més de 900 assumptes anuals durant el 2012 i el 2013, la qual cosa representa el doble del què fixa el Consell General del Poder Judicial. En tot el 2013, el jutjat va resoldre un total de 759 assumptes.

Feliu ha explicat que el Departament de Justícia ha sol·licitat al CGPJ un segon jutjat penal a Tortosa, ja que 'de facto' actualment funciona pràcticament desdoblat. També s'està a l'espera que el ministeri d'Economia autoritzi una nova plaça de fiscal a Tortosa.

L'adjudicació d'aquesta plaça està actualment en tràmit al ministeri d'Economia i Hisenda. Si es concreta, Justícia preveu destinar una secció de fiscalia als jutjats d'Amposta i repartir la plantilla de vuit fiscals a les Terres de l'Ebre entre la capital del Montsià i Tortosa.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta