11 d’abril del 2014

Aigües de Tortosa ja ha instal·lat 2.000 dels 15.000 nous comptadors del sistema de lectura a distància



TORTOSA (Baix Ebre).- L'empresa mixta Aigües de Tortosa ha iniciat la implantació del sistema de telelectura de comptadors, que estarà estesa a tot el municipi al maig del 2015. Amb una inversió de més d'1,5 milions d'euros, s'aniran substituint tots els comptadors actuals per uns altres amb telecomandament que, a través d'uns mòduls, enviaran les lectures a unes centrals receptores ubicades en diferents punts de la via pública. Aquestes es remeten, via GPRS, a la seu de l'empresa d'aigües per ser processades a temps real. Es substituiran més de 15.000 comptadors i, en aquesta primera fase, ja s'han canviat més de 2.000 al barri de Ferreries. Aquest nou sistema ja ha permès detectar fuites que els abonats desconeixien.

Aigües de Tortosa ha adjudicat el contracte a l'empresa Itron Spain per un import de 1.045.000 euros. Els treballs de substitució de comptadors han començat pel barri de Ferreries i ja se n'han renovat 2.000. En el conjunt de Tortosa i als cinc pobles hi ha 15.000 comptadors que s'hauran de canviar. L'alcalde de Tortosa i president d'Aigües de Tortosa, Ferran Bel, acompanyat del conseller delegat de l'empresa mixta, Manuel Ayza, i del director del projecte, Víctor González, han informat aquest divendres d'aquesta actuació i han mostrat in situ el sistema de transmissió de dades dels domicilis als punts de recollida d'informació.

El nou sistema de telelectura estalviarà haver d'accedir als domicilis dels abonats per fer les lectures, garantirà la lectura completa i real del parc de comptadors eliminant les estimacions de consum, conduirà a la reducció de reclamacions, permetrà conèixer amb antelació els consums d'aigua i avaluar ràpidament els consums atípics per possibles fuites d'aigua, així com possibles fraus, i optimitzarà l'eficiència de la xarxa hidràulica al conjunt del municipi. El projecte preveu un complex sistema de transmissió de dades des dels domicilis, on es substitueixen els actuals comptadors per mòduls específics que envien les lectures a unes centrals receptores ubicades en diferents punts de la via pública que, a la vegada, remeten via GPRS a la seu d'Aigües de Tortosa per ser processades en temps real. De fet, els abonats podran consultar els seus consums on line a www.aiguesdetortosa.cat.

Durant aquests primes dies d'implantació del nou sistema ja s'han detectat alguns sobreconsums que han permès advertir als abonats de les fuites que patien. Aigües de Tortosa haurà d'instal·lar un mòdul a tots els comptadors del municipi, 15.001 en total, la major part dels quals es concentren a la ciutat de Tortosa (12.452), seguit de Jesús (1.076), Campredó (632), Bítem (439), Els Reguers (300) i Vinallop (102). El projecte estarà completat a finals de 2015, malgrat que abans d'acabar 2014 ja estarà operativa l'oficina virtual on es podran consultar els consums diaris. Pel que fa a la repercussió dels costos, els abonats únicament veuran incrementada la quota de manteniment en 0,30 euros el primer any, 0,60 el segon any i 0,90 el tercer.

Vídeo Canal 21 Ebre
Via ACN i Ajuntament de Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta