11 d’abril de 2014

Unió de Pagesos vol evitar enfrontaments entre regants i pagesos de l'Ebre i de Lleida


TORTOSA (Baix Ebre).- El sindicat Unió de Pagesos (UP) ha emès un comunicat on surt en defensa de la compatibilitat entre el regadiu i l'establiment d'un cabal ecològic que garanteixi el futur del delta de l'Ebre. En una reunió del Consell per a l'Ús Sostenible de l'Aigua aquest dimecres, es va debatre la impugnació, per part de la Generalitat, de l'aprovació del nou Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre. El sindicat reitera que seguirà defensant el regadiu, però que aquest ha de ser viable i sostenible econòmicament, social i ambiental. Des d'UP es vol evitar enfrontaments entre territoris i entre els pagesos de les Terres de l'Ebre i de Lleida.

El sindicat agrari recorda que les infraestructures de regadiu són un element clau per al desenvolupament social i econòmic del país, i que la seua transcendència sobrepassa l'àmbit de les explotacions que utilitzen l'aigua per produir aliments, dels municipis on estan ubicades i de les comarques on s'ubiquen els regadius. UP reivindica que la transformació en regadiu és una aposta "de país" i no només dels pagesos. Amb tot, el sindicat garanteix que es compatible mantenir el regadiu amb el fet que s'estableixi un cabal ecològic que garanteixi el futur del Delta.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta