8 d’abril del 2014

El ple de Tortosa aprova la moció del Col·lectiu de Dones i la CUP contra la reforma de l'avortament


TORTOSA (Baix Ebre).- El ple de l'Ajuntament de Tortosa va aprovar aquest dilluns al vespre la moció popular contra la reforma de la llei de l'avortament que havia presentat el Col·lectiu de Dones de les Terres de l'Ebre i la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) a Tortosa. El govern de CiU va donar llibertat de vot als seus regidors i la moció es va aprovar amb 13 vots a favor, sis abstencions i dos vots en contra. En concret, set vots a favor de CiU, tres del PSC, un d'ERC i dos d'ICV; quatre abstencions de CiU, una d'ERC i una de PxC; i un vot en contra de CiU i un del PP. La moció havia arribat al ple de l'Ajuntament de Tortosa amb l'aval de 289 signatures, tot i que finalment se'n van validar 253. Una altra moció en la mateixa línia va aprovar-se també, fa unes setmanes, a l'Ajuntament del Pinell de Brai.


El text insta el Parlament de Catalunya a accelerar els treballs per aprovar una llei pròpia, impartir campanyes de salut a escoles i instituts, que els "serveis socials municipals atenguin i denuncien les situacions injustes i perilloses derivades d'aquesta reforma que pateixen les dones", i donar suport a les accions que puguin sortir d'entitats del municipi contra aquesta normativa. Una representant dels proposants ha llegit la moció abans de ser sotmesa a votació.

Davant d'aquesta aprovació, els col·lectius que van presentar la moció contra la reforma de la llei de l'avortament han volgut fer una valoració positiva. "Tot i que la situació ideal hagués estat l'aprovació de la moció per unanimitat, sobretot tenint en compte que la reforma suposaria un retrocés de 30 anys pel que fa a un dret tan fonamental per a les dones com és el dret al propi cos", han matisat. "La nostra satisfacció també perquè entenem que la moció aprovada avui suposa un avanç important respecte la moció sobre el mateix tema aprovada pel ple de l'Ajuntament de Tortosa l'any 2009. Considerem que això no és més que una mostra que el dret a una maternitat lliurement decidida per les dones és una opinió cada dia més estesa a la nostra societat i, en definitiva, una realitat que dones i homes hem de defensar", han conclòs el Col·lectiu de Dones de les Terres de l'Ebre i la CUP de Tortosa.

Imatge Col·lectiu de Dones de les Terres de l'Ebre

1 comentari:

  1. El sr Monclús d'ERC, voleu dir que no és un talp? Que se'n vaiga a UDC q potser faria més lligaça!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta