3 d’abril del 2014

ERC fa una 'darrera crida' a CiU perquè rectifique la resolució del contracte de les noves piscines


TORTOSA (Baix Ebre).- El grup municipal d'Esquerra a Tortosa ha fet aquest dijous una "darrera crida" al govern municipal de CiU, perquè rectifique la resolució dels contractes amb la constructora Quatuor, la unió temporal d'empreses que havia de fer el nou complex d'aigües. Després del ple del 7 de gener passat, ERC ja va avisar que interposaria recurs de reposició, el qual es vota junt als altres presentats per l'oposició en un ple extraordinari convocat per aquest divendres a la tarda. "Des d’ERC es considera inacceptable que, tres anys després d’adjudicar-se un projecte i d’iniciar-se’n les obres amb l’enderrocament parcial de les instal·lacions, es resolgui el contracte sense que ningú assumeixi responsabilitats", han assenyalat els republicans.

Segons ERC, amb l’acord que demà es pretén ratificar, l’Ajuntament de Tortosa renuncia a iniciar l’expedient necessari per reclamar les quantitats que l’adjudicatari hauria d’afrontar en concepte de penalització. A més, també es permet el retorn de la garantia dipositada per fer front a incompliments en l’execució de l’obra. Per ERC, la no constitució del dret de superfície per part de l’empresa no l’eximeix de la seua responsabilitat, tenint en compte que ja havien començat les obres.

Els serveis jurídics consultats per ERC consideren que la resolució del contracte per mutu acord, havent-hi un incompliment, podria consistir en un acord nul de ple dret, ja que contradiu directament la Llei de Contractes del Sector Públic, independentment de la deixadesa de funcions per part del govern en no instar l’empresa a reempendre les obres. "L’alternativa a aquest escenari seria suposar que les obres d’enderroc no van ser realitzades per l’empresa adjudicatària, la qual cosa és inconcebible i no volem ni contemplar aquesta possibilitat, per la gravetat dels fets que podria representar", han advertit els republicans.

Per ERC, no es pot acceptar que tres anys de mala gestió, "tant per part de l’empresa com del govern", acabin amb un simple pacte de mutu acord, com si la ciutat no hagués perdut temps, recursos i un equipament que ara està enderrocat. Per aquest motiu, ERC fa una darrera crida a CiU perquè reconsidere el rebuig als recursos de reposició interposats, incaute la garantia per fer front al perjudici causat als veïns de Tortosa, i busque una solució ara que encara hi és a temps. "Si no rectifica, alertem de nou de la responsabilitat jurídica que podria recaure sobre el govern municipal, motiu pel qual CiU hauria de ser el primer grup interessat a corregir la seva posició", afirmen. "Per això, des d’ERC insistim en la necessitat de buscar una solució a la situació actual, ajustada a la legalitat i consensuada, que permeti afrontar el futur de les noves piscines amb garanties", conclouen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta