28 d’abril del 2014

L’alcaldessa de Rasquera no renuncia a tirar endavant el projecte cannàbic anticrisi



RASQUERA (Ribera d'Ebre).- L’alcaldessa de Rasquera, Dolors Subirats, ha afirmat aquest dilluns que en cap cas han renunciat al projecte de la plantació de cànnabis que havien projectat en aquest municipi de la Ribera d’Ebre, al costat d’una associació d’autoconsum de Barcelona. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Subirats ha fet un balanç força positiu del seu primer any a l’alcaldia en substitució de Bernat Pellisa, qui va renunciar al càrrec després que el projecte de la plantació de marihuana no va obtenir el suport del 75% en la consulta ciutadana organitzada per l’Ajuntament. L’alcaldessa ha assenyalat que el consistori no ha pogut aplicar el pla anticrisi que havia previst, ja que incloïa el projecte de la plantació. Una iniciativa que va quedar suspesa arran d’un recurs contenciós administratiu, tot i que l’Ajuntament va presentar una apel·lació per reivindicar l’interès públic del projecte. Sobretot, ara que el debat sobre la legalització del cànnabis ha adquirit un altre cop dimensió internacional, amb la regulació del consum en països com Uruguai i en alguns estats nord-americans.

En aquest sentit, Subirats ha insistit que l’Ajuntament no ha pogut aplicar el seu pla anticrisi, ja que estava molt condicionat al fet de deixar plantar la marihuana a l’entitat que promovia el projecte. Tot i així, l’objectiu del govern de Rasquera és intentar rebaixar al màxim el deute municipal. Una manera de fer-ho serà estalviant en la factura energètica, amb projectes com la caldera de biomassa per a l’escola.

Finalment, l’alcaldessa ha anunciat la creació d’un nou web turístic de Rasquera, en què hi podran participar activament tots els productors locals i empresaris de la població. De fet, segons Subirats, el teixit econòmic de Rasquera està força il·lusionat amb l’atorgament de la distinció de Reserva de la Biosfera per a les Terres de l’Ebre.

Arriba la XXIX Fira Ramadera i d’Artesania de Rasquera 

Els dies 3 i 4 de maig, Rasquera celebra la vint-i-novena edició de la Fira Ramadera i d’Artesania, amb la tradicional baixada dels ramats com a acte més destacat. Així ho ha explicat l’alcaldessa de la població. Dolors Subirats ha recordat que aquest és un dels actes més singulars del calendari firal de les Terres de l’Ebre, ja que els ramats de cabra blanca autòctona de Rasquera només baixen al poble una vegada a l’any, el primer diumenge de maig. Enguany, l’encarregat de la fira serà el president de la Cambra de Comerç de Tortosa, José Luis Mora. L’alcaldessa de Rasquera ha aprofitat per reivindicar la recuperació de l’ofici de pastor, i ha reclamat a les administracions superiors més esforços, per potenciar un tipus de ramaderia que també ajuda a mantenir nets els boscos i prevenir els incendis forestals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta