29 d’abril del 2014

Més de 80 voluntaris i una vintena de professionals reforcen la cohesió social a Tortosa



TORTOSA (Baix Ebre).- L'experiència iniciada fa dos anys en el marc del Pla Educatiu Entorn/Programa 6-16, amb el suport de la Fundació "la Caixa", ha permès consolidar a la ciutat de Tortosa un nou model de treball per a la cohesió social i la convivència intercultural. Fins a disset institucions, de caràcter públic i privat, una vintena de professionals i un equip de més de 80 voluntaris -que en moments puntuals es multiplica per fer front a campanyes puntuals - han constituït un programa d'intervenció socioeducatiu adreçat a infants i joves d'entre 6 i 16 anys, junt a les seues famílies, que els impulsors han valorat aquest dimarts molt positivament.

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha presidit l'acte de balanç de la feina feta per aquest extens equip, junt al director dels Serveis Territorials d'Ensenyament, Antoni Martí, i els representants de totes les institucions, entitats i associacions participants. Tots han coincidit en les bondats de les actuacions d'un programa que va molt més enllà de la conjuntura actual.

Aquest dimarts s'ha fet balanç d'aquestes accions, que estan vinculades a quatre objectius estratègics del programa 6-16: la millora de l’èxit escolar, l'educació en el lleure, el foment de la implicació familiar en el procés educatiu i la millora de l’eficàcia i de l’eficiència entre agents implicats. Prop de 20 recursos tècnics (públics i privats); 17 institucions, entitats privades i associacions de la ciutat, i més de 80 persones a títol individual i voluntari han treballat conjuntament creant diferents espais (tècnics i ciutadans) i beneficiant la realitat social prestant fins a 1.700 serveis adreçats a xiquets i xiquetes i uns 900 serveis dirigits a famílies.

En resum, s'han impulsat accions d’aprenentatge de les noves tecnologies, de reforç escolar i educatiu i d’espai de lleure i trobada juvenil; intervencions en l’àmbit de l’educació en el lleure (futbol.net, colònies, campus i esplais d’estiu); programes per al foment de la implicació familiar en el procés educatiu (tallers de famílies, recollida d’aliments i material escolar, menjador infantil a l’estiu, conta contes per part de iaios i iaies, etc.); múltiples espais de trobada, relació, treball conjunt, acció formativa i reflexió compartida entre diversos professionals i persones voluntàries de la ciutat.

A més dels diferents departaments de l'Ajuntament de Tortosa i de la Generalitat de Catalunya, entre les entitats participants hi ha Atzavara-Arrels, URV, ACISI, Esplai Blanquerna, Creu Roja, Càritas, Amics i Amigues de la UNESCO, BIDA, Club de Rem, CB Cantaires, UE Remolins-Bítem, As.Gambusí, Real Arxiconfraria de la Cinta, Voluntaris de "la Caixa" i Esplai "la Caixa.

Bel ha qualificat aquest programa de "molt ambiciós" i s'ha mostrat partidari de consolidar aquest model de col·laboració públic-privat més enllà del moment actual. El director territorial d'Ensenyament, Antoni Martí, ha recordat que la grandesa d'aquest programa és la implicació de les entitats i voluntaris, mentre que el director de l'àrea de Serveis a les Persones de l'Ajuntament, Ernest Valls, ha abundat en l'aprofitament de sinergies entre administració i associacions.


Imatge Ajuntament de Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta