29 d’abril del 2014

L'Escola Oficial d'Idiomes de Tortosa també impartirà classes de rus el curs 2014-2015



TORTOSA (Baix Ebre).- L'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) de Tortosa incorporarà l'ensenyament del rus a la seua oferta a partir del pròxim curs 2014-2015. El Departament d'Ensenyament creu que la formació en aquest idioma és "necessària" en el context que "imposa la societat globalitzada" però, especialment, davant el "creixement de la presència de ciutadans russos a Catalunya". Les classes s'oferiran amb una nova metodologia flexibilitzada que permetrà als estudiants matricular-se quadrimestralment de cadascuna de les dues parts en les quals es dividirà cada nivell.

Durant aquest 2014 s'oferirà el mòdul de 1A per al primer quadrimestre, que es podrà fer de nou també al segon, o bé el mòdul 1B, si s'ha assolit l'anterior. D'aquesta manera, assegura Ensenyament, es facilita el seguiment a l'alumnat en una nova llengua, flexibilitzant i optimitzant el currículum. L'EOI de Tortosa, centre on també s'ofereixen ensenyaments d'anglès, francès i alemany, ja ha estat impartint classes de rus en cursos intensius d'estiu els darrers anys. Atesa la seva experiència i l'existència d'un important nombre d'alumnes que han realitzat aquests cursos i que estan interessats en realitzar els ensenyaments d'un nivell reglat, s'ha escollit com a centre referent per a implementar el nivell bàsic de rus a les Terres de l'Ebre.

L'edat per accedir a una EOI és de setze anys, en el cas d'idiomes que s'estiguin cursant també als centres educatius ordinaris, però si són segons idiomes, com pot ser el rus, l'edat d'inscripció s'avança fins als catorze anys. El procés de preinscripció seguirà el mateix calendari que la resta d'idiomes, iniciant-se a principis del proper mes de setembre.

Via ACN

2 comentaris:

  1. Molt bona notícia. Però el que no dieu a la Marfanta és que CiU amb la complicitat d'ERC l'any que ve a les es Escoles Oficials d’Idiomes catalanes que són un referent de qualitat educativa i contribueixen a l’aprenentatge de llengües estrangeres i cooficials (alemany, anglès, àrab, català, coreà, espanyol, èuscar, francès, grec, italià, japonès, neerlandès, portuguès, rus i xinès) de centenars de milers de persones.

    Els pressupostos de 2014 del Departament d’Ensenyament preveuen, segons la Llei de mesures fiscals i financeres d’acompanyament, un encariment de les taxes de matrícula d’un 55 % a les Escoles Oficials d’Idiomes. El curs anterior les taxes ja s’havien apujat un 14 % i aquesta nova mesura farà augmentar el preu actual de 176,50 € a 255 €, en el cas de primera matrícula, i de 412,50 € a 495 €, en el cas de repetició de curs.

    Aquest quadre ens mostra que les Escoles Oficials d’Idiomes de Catalunya seran, amb diferència, les més cares de tot l’Estat espanyol:

    COMUNITAT AUTÒNOMA

    Matrícula ordinària

    Illes Canàries - 53 €

    La Rioja - 55,79 €

    País Valencià - 57,92 €

    Castella-la Manxa - 58,54 €

    País Basc (CAV) - 72,36 €

    Extremadura - 70 €

    Andalusia - 71,83 €

    Múrcia - 82 €

    Astúries - 90,90 €

    Galícia - 92 €

    Aragó - 93 €

    Cantàbria - 126 €

    Illes Balears - 142,27 €

    Navarra - 159,2 €

    Castella i Lleó - 160 € (penalitza els repetidors amb un plus de 120 € per cada nivell que es repeteix)

    Madrid - 250 €

    Catalunya - 176,5 € (pujarà a 255 €)



     

    ResponElimina
  2. A change.org una companya d'una EOI catalana està fent una recollida de signatures per protestar contra aquesta mesura especuladora i recaptadora que vol implantar CiU i ERC.


    Dirigida a Consellera d'Ensenyament, Sra. Irene Rigau: protocol.ensenyament@gencat.cat i.rigau.ol@ciu.info oficina.presidencia@parlament.cat

    "No a l'encariment abusiu de les taxes a les escoles oficials d'idiomes. No a la penalització econòmica als alumnes repetidors"

    http://www.change.org/es/peticiones/consellera-d-ensenyament-sra-irene-rigau-protocol-ensenyament-gencat-cat-i-rigau-ol-ciu-info-oficina-presidencia-parlament-cat-no-a-l-encariment-abusiu-de-les-taxes-a-les-escoles-oficials-d-idiomes-no-a-la-penalitzaci%C3%B3-econ%C3%B2mica-als-alumnes-repetidor

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta