20 de juliol del 2011

[Opinió] Lo Cau de la Bandolera, fora de la Ruta de la Saboga

El Casal Popular Panxampla té tot el dret a criticar públicament que l'Ajuntament de Tortosa els haja denegat la instal·lació de la seua taverna renaixentista al recinte de les Avançades de Sant Joan. També tenen dret a protestar les pubilles i les penyes que no estan d'acord amb la concentració de les festes de la Cinta 2011 en un llarg i intens cap de setmana de cinc dies. Però crec que aquesta vegada el casal Panxampla ha comès diverses errades en el fons i en les formes de les seues crítiques.

En primer lloc, perquè no és cert que l'Ajuntament els haja exclòs de la XVI Festa del Renaixement. És a dir, Lo Cau de la Bandolera hauria pogut instal·lar-se enguany a la plaça del Paiolet, un espai històric de la ciutat que, a més, està situat en una de les portes naturals d'entrada al nucli antic i també de la festa. A més a més, la plaça del Paiolet es troba just a la vora del riu, un fet a tenir en compte si pensem que alguns dels membres del casal Panxampla són també activistes de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE). Per tant, la gent del Panxampla podria haver acceptat la reubicació i intentar traure'n el màxim profit. Per exemple, el fet que des de l'antiga plaça del Paiol també es veu el monument de la Batalla de l'Ebre, cosa que els hauria permès prosseguir la seua campanya per la retirada de símbols franquistes. Però el casal Panxampla va decidir renunciar a l'espai que li havien atorgat, en lloc d'haver presentat un recurs, si realment pensava que s'havien vulnerat els seus drets perquè l'adjudicació havia estat incorrecta o injusta. Per tant, la Ruta de la Saboga enguany no tindrà catorze tavernes, sinó tretze.

D'altra banda, la ubicació de les tavernes oficials de la Ruta de la Saboga s'adjudica per concurs públic, amb unes directrius que estableix el consistori per primar la qualitat i el rigor de les propostes. Cada any hi ha tavernes que es queden fora de la Ruta de la Saboga. És l'Ajuntament, per tant, no només qui organitza la Festa del Renaixement, sinó qui estableix els requisits tècnics per ser-hi presents. Uns requisits que han de ser estrictes per garantir la qualitat i la credibilitat de la Festa del Renaixement, ja que les tavernes -amb el menjar, l'atenció i els espectacles que ofereixen per als visitants- són un dels elements més importants per satisfer el públic i preservar la bona imatge de la festa. L'èxit de les Avançades en les últimes edicions ha fet que hi haja més demanda per ocupar aquest espai, i és lògic i totalment comprensible que l'Ajuntament haja atorgat la taverna d'aquest recinte a una altra entitat amb més puntuació.

Tanmateix, cal recordar que fa uns anys el discurs de la gent del casal Panxampla era molt diferent. Com que eren crítics amb l'Ajuntament, deien que se'ls relegava a les Avançades, on no hi volia anar ningú perquè no era una zona de pas. De fet, va ser necessari traslladar l'espectacle 'La taverna d'Enrico' com a ganxo per a altres espectacles, tavernes i públic en general. Recordo que gent del Panxampla criticava que a les Avançades calia anar-hi expressament, que tenien problemes per pujar-hi el menjar i la beguda, i que no hi havia ni llum elèctrica ni aigua corrent. Ara, en canvi, les Avançades són un dels espais de moda a la Festa del Renaixement. Potser el casal Panxampla hauria d'haver-se esforçat més, si realment volia conservar un lloc que -cal recordar-ho- no tenia en propietat. Les altres entitats de Tortosa tenen el mateix dret a optar-hi, i és una falta de respecte cap a la resta d'associacions intentar fer creure els ciutadans que només el casal Panxampla pot tenir una taverna a les Avançades per uns suposats drets adquirits. No es pot criticar que Tortosa té una democràcia del segle XVI i alhora voler mantenir uns privilegis feudals.

+Documents:
-Adjudicació definitiva de tavernes de la Ruta de la Saboga
-Primera proposta d'adjudicació de tavernes de la Ruta de la Saboga
-Directrius per a la ubicació de tavernes de la Ruta de la Saboga a la XVI Festa del Renaixement


26 comentaris:

  1. Gustau, em sembla que tenim informacions diferents:

    1) Quan es van proposar les Avançades, tothom que hi anava va vore-ho complicat però des del Panxampla no s'hi van posar traves i es va decidir col·laborar activament, i amb un gran esforç.

    2) Ara aquest espai està consolidat, en part gràcies als esforços fets per les tavernes que s'hi van instal·lar. Tant a la part exterior, on hi havia la del Panxampla com a l'interior, amb la Taverna del Pou.

    3) Ningú no reclama drets feudals, l'antiguitat i l'esforç en edicions anteriors puntuen.

    4) Per a que el Panxampla no pugués estar en aquell espai i situar-hi una altra entitat, van traure aquella ubicació de la Ruta de la Saboga, d'aquesta manera s'obviava el Reglament. Tanmateix allà hi posen un "campament on s'hi vendran begudes i entrepans, al qual no poden anomenar Taverna de la Ruta de la Saboga perquè si no hi anava la taverna del Panxampla.

    5) Presentar un recurs podria ser demanar reunions amb l'organització per tal de trobar solucions que anéssin bé a tothom, amb una mica de consens? Jo penso que per part del Panxampla hi ha hagut un esforç per a trobar un espai adequat. Fins i tot el carrer on està el casal, el qual es va dir que no es facilitaria.

    Em sembla bé que hi hagi debat, però considero que hi ha elements importants que no poden ser obviats.

    Salut!

    ResponElimina
  2. Crec que en aquet article, hi ha algunes coses que no són ven bé certes.

    A diferència del que fa l'Ajuntament de Tortosa, no hem limitaré a dir que tal o qual "falten a la veritat" i me quedo tan ample, sinò que intentaré fer les puntualitzacions sobre aquells temes que crec que no reflecteixen la realitat.


    1- El Panxampla, públicament, que jo sàpigue, no ha dit mai que els envien a les Avançades per a marginar-los. El tema de les dificultats d'accedir a l'espai de les avançades, no han fet cap queixa pública tampoc, tot i que si que és cert que sempre ahn comentat que a la seua taverna, a diferència de la resta de Tavernes de les avançades, no s'hi pot accedir amb cotxe. Amb la qual cosa, tenen que pujar tot el material a peu per la rampa en zig-zag. Entenc que molta gràcia no fasse, ja que pujar per un desnivell més de 6000 quilos, sense cap ajudda mecànica, no és fàcil.


    2-Pel que fa a l'adjudicació de les Tavernes de la ruta de la Saboga, el Panxampla, precisament del que és queixa és de que no s'han seguit els criteris. És complicat i enrevessat, però intentaré explicar-ho. Les bases de la Ruta de la Saboga és basen en uns barems de puntuació en base a un projecte (tipus de decoració, vestuari, ambientació musical, varietat gastronomica, incidència local de l'entitat, nombre sòcis/es, participació en edicions anteriors) a partir de la qual, surt una puntuació. A part, les Tavernes que repeteixen ubicació, tenen preferència per ocupar l'espai en qüestió. Amb tot això, el Panxampla, sempre ha obtingut bones puntuacions en els seus projectes, i repetint ubicació com pretenia fer, no era possible segons les bases de la Ruta, que donessen l'espai de les Avançades a una altra Taverna (igual que en totes les tavernes que repeteixen ubicació). ATENCIÓ en la jugada de l'Ajuntament. Per fer fora al Panxampla de les avançades i salvar este pun legal, suprimeixen (després de presentar els projectes i avaluar-los) l'espai que ocupava el Panxampla a ales Avançades, en bases a una clàusula de les bases que dona via lliure a l'ajuntament per fer estes modificacions; amb la qual cosa, el Panxampla ja no pot optar a anar a les Avançades ja que les altres dos tavernes (les de la part de dins) repeteixen ubicació i tenen preferència tal com indiquen les bases.

    Paralel•lament, l'Ajuntament en un acord amb una altra entitat, els dona la gestió de l'espai de les Avançades amb un campament i una taverna, però que pels motius legals exposats, no pot figurar dintre de la ruta de la Saboga (Al mapa del renaixement surten dos tavernes de la Ruta de la Saboga a les avançades, però demà n'hi haurà tres en realitat).

    La meva pregunta és llavors, per a que hi ha un concrus públic de atvernes, si en realitat l'ajuntament quan li convé, acaba posant i traient les tavernes que li semblen? Per que fan un procés transparent de selescció de tavernes, si després fan els seus processos obscurs i tancatas de forma paral•lela?

    ResponElimina
  3. (VE DEL COMENTARI ANTERIOR)

    A tot això, cal destacar les ganes de fer mal de l'ajuntament, que ha esperat fins a l'últim moment per comunicar les seves decisions absolutistes. Ja que quan al Panxampla encara se li deia que "si hi havia alguna modificació ja els avisarien" al facebook ja corria la publicitat de la nova taverna Can Tronat que hi haurà a les Avançades.

    Per què l'Ajuntament s'ha tancat en banda a qualsevol de les solucions alternatives que els ha presentat el Panxampla? Per què no els han deixat posar la taverna l Carrer peatonal Gil de Federich, on està situat el seu local? Per que no han intentat trobar el concens i evitar la confrontació? Que hi ha darrera de l'obsessió de fer posar al Panxampla al Paiolet? que contemplen el monument?


    Moltes preguntes, i poques respostes per part de l'ajuntament.

    Potser en altres parts de la crítica tingues raó, o no, però sóc del parer que en el tema de l'adjudicació i les Bases de la Ruta de la Saboga no tens raó.

    PEr cert, l'article és teu, no Gustau? o és un article d'opinió d'una altra persona?

    En tot cas, que disfrutes d'un bon Renaixement, que és el que hem d'intentar tots i totes a estes altures.


    Salut!!!

    ResponElimina
  4. A tot això, cal destacar les ganes de fer mal de l'ajuntament, que ha esperat fins a l'últim moment per comunicar les seves decisions absolutistes. Ja que quan al Panxampla encara se li deia que "si hi havia alguna modificació ja els avisarien" al facebook ja corria la publicitat de la nova taverna Can Tronat que hi haurà a les Avançades.

    Per què l'Ajuntament s'ha tancat en banda a qualsevol de les solucions alternatives que els ha presentat el Panxampla? Per què no els han deixat posar la taverna l Carrer peatonal Gil de Federich, on està situat el seu local? Per que no han intentat trobar el concens i evitar la confrontació? Que hi ha darrera de l'obsessió de fer posar al Panxampla al Paiolet? que contemplen el monument?


    Moltes preguntes, i poques respostes per part de l'ajuntament.

    Potser en altres parts de la crítica tingues raó, o no, però sóc del parer que en el tema de l'adjudicació i les Bases de la Ruta de la Saboga no tens raó.

    PEr cert, l'article és teu, no Gustau? o és un article d'opinió d'una altra persona?

    En tot cas, que disfrutes d'un bon Renaixement, que és el que hem d'intentar tots i totes a estes altures.


    Salut!!!

    ResponElimina
  5. Només un comentari.
    Amb una organització que en una festa considerada d'àmbit estatal, obre la pàgina web una setmana abans del començament de la festa, és pot esperar una prestesa organització?
    O tot son improvisacions de darrera hora?
    Per complementar el teu article d'opinió, a banda de les directrius, que està molt bé que les poses, pots publicar les tavernes de la ruta quines son?
    Ho dic per comprovar que acompleixen els requeriments i si no, denunciar-les, com seria lògic i natural.
    Més preguntes, els preus de venda porten associats els costs del producte? I m'explico, la cervesa és de barril o de llauna? Quin és el seu cost de proveïdor?
    O el vi? És de garrafa o de marca? Quines marques entren? Quina procedència? Quina capacitat ha de tenir l'envàs?
    Etc, etc, etc.
    Algú podria pensar que aquesta normativa, a banda de pobra en redacció, és força arbitraria.
    I no parlem del pernil....
    Ni de la qualitat del pa. Que si forn de llenya que si de butà, etc
    Ni de si el paper dels tovallons te que ser reciclat, o fet com al segle XV o XIV.
    I seguiríem ... ja que la cervesa... ha de ser de fabricació artesanal? O el vi sense sulfits?
    I les calces i calçotets?
    Si, dis-me exagerat.

    ResponElimina
  6. Les tavernes apareixen en el primer dels links.

    ResponElimina
  7. Exacte, a les Avançades hi ha dues "Tavernes de la Ruta de la Saboga", a vore quantes n'hi ha dijous... com a mínim 3, si s'hagués fet pel procediment LEGAL, Panxampla tenia més punts.

    ResponElimina
  8. He estat jo mateix qui, en un altre comentari a una altra entrada demanava ser informat de com anat l'afer i que els informadors ens poguessin oferir una mica de llum al respecte. Gustau, no sé sí el que fas en aquest article es pot emmarcar dintre d'aquesta voluntat informadora, de fet, ho dius ben clarament: Opinió, i els bons periodistes sempre defenseu diferenciar opinió d'informació.
    Com es d'esperar, cap barrabassada legal ja se suposa que no s'haurà fet, ara, tots sabem que hi ha moltes maneres de matar puces, una pot ser voler posar un campament allí on hi havia una taverna, l'altra es voler posar la taverna del Panxampla al Paiolet ( és cert que mai ha estat un lloc especialitzem atractiu ). Per altra banda, Gustau ( "sin acritú" ) però la referencia que fas que molta gent del casal també son de la PDE i que per tant que millor que ubicar-se a la vora del riu....Ho trobo un pel cínic, francament. Vist així per què no a la xiquina ? I el comentari sobre el monument, no el supera ni Maritxell Roigé en els seus millor moments antiILPs.
    Una altra cosa, si ara no s'acompleixen els paràmetres, que ha passat els darrers tres anys, que s'ha fet la vista grossa ? que ningú més volia pujar lo genero al coll ?. Ara, vistes les tavernes de tots els anys, pel que fa a vestimenta i ambientació ( que per a mi, seria lo principal ) voleu dir que no n'hi han altres que estan força lluny de la del Cau de la Bandolera ?
    Com be dius Gustau, tothom tenim dret a protestar i opinar, i més que ningú el propietari del bloc, tu. El que sobta lleugerament és que el teu article, Gustau, malgrat ser d'opinió, el trobo farcit d'informació oficial, per no dir oficialista.
    De fet, aquest rebombori el tindríem si no fos per fer fora de les Avançades una taverna ? I home, si se'ls treu del lloc on estaven, tant costava buscar que satisfés les parts ? Per què no un lloc com ara el carrer ( de vianants ) de la seua seu que està perfectament situat dintre del "circuit" ? És més, el trobo perfectament compatible i complementari a l'altra taverna de l'altre carrer, els quals no poden atendre tota la demanda d'aquella zona.
    Em continua fent olor a socarrim

    ResponElimina
  9. Les meves disculpes Gustau. Segueixes tan bo com sempre!
    De totes maneres, m'ha servit ver veure una cosa molt peculiar.
    I ara parlaré de grafologia "parda".
    Si us plau, una sola, una sola persona al qui no li semble la "il·legible" signatura de l'alcalde, un dibuixet d'una corona!
    Si els subconscients t'ensenyen de tot!
    Tindre que anar a l'uroleg .... me pixo!

    ResponElimina
  10. Per cert .... abundant lo tema de les firmes il·legibles .... de que s'amaga l'alcalde que no posa el seu nom i/o cognom?
    Ho deixo per a especialistes ... tant de bo llegeixen la Marfanta!

    ResponElimina
  11. I proposo un concurs .... fotos que expressen les manques de compliment de la normativa!
    Si, posats a normar ....

    ResponElimina
  12. No sé Gustau, clar que els panxampleros sants no ho són, però encara que sigue més o menys legal lo que els hi ha fet l'Ajuntament fa una mica de pudor...i no defenses lo Paiolet que se sap perfectament que no hi anirà tanta gent com a les avançades, lògic que es queixen si han perdut un lloc que els donava els seus dinerets, tu no ho faries? i per què s'ha canviat d'un lloc on mai havien donat cap problema?és trist que un col.lectiu es castigue així, ho trobo una injustícia tot i no comulgar en molta de la seva ideologia crec que per haver engegat accions de protesta (campanya contra el monument, vagues, indignats i demés) sel's demonitzi d'aquesta manera.

    ResponElimina
  13. Fer taverna a les avançades on l’havia fet fins ara el Casal Panxampla no és cap privilegi, realment és una putada des del punt de vista de càrrega de treball i organització. Tot s’ha d’entrar al coll, kg i kg de material, fustes, bancs, barrils etc i lo que es pitjor, després del quatre dies de festa, cansats de currar i dormir poc, s’ha de desmuntar i baixar per la rampa.
    Realment no és cap regal ni cap privilegi, qui faci taverna aquest any en aquest espai (si no els ajuda la brigada municipal) i els toque carregar a ells com ha fet la gent de Panxampla durant aquests anys, sabran ben bé de que estic parlant.
    Tot aquest esforç te la seva part agraïda perquè estàs en mig de la festa nocturna (abans les
    21:00 tampoc ve ningú, no os cregueu que és el gran xollo) lo qual permet rentabilitzar l’esforç fet.
    Això el fa un espai “golós” per als que es pensen que tot es bufar i fer ampolles o com diuen aquí a La Ràpita “obrir el cul i agafar mosques”.
    Ja es veura com va, si tenen ganes de repetir el proper any, als pringats que aquest any munten taverna allí!!!
    Lo cutre és com s’ha gestionat el tema per part de l’organització, modificant les basses i no complint els terminis que ells mateixos es van inventar i la intencionalitat que no és altra que fer el possible per que el Casal no faci taverna.
    Evidentment que es podria haver fet taverna al Paiolet, pot ser si en el moment de presentar el projecte, l’espai de les avançades no hagués estan en la ruta, s’hagués plantejat un altre espai i tots tan contents.
    Lo que no és pot fer es en mig “d’un concurs” (no se si es la paraula apropiada), modificar de manera unilateral les condicions, no avisar fins que no hi ha temps de buscar un altre espai apropiat i modificar per tant el projecte presentat. Per rematar-ho, intentar imposar un espai que no vol mai ningú (pel sol, per la mosca i per la pudor, per moltes vistes panoràmiques al riu i al monument de la vergonya de Tortosa que tingue!!!!).
    Però bueno, qui te la paella pel mànec fa lo que vol i així ha estat. Es així de democràtic, crec que no estic descobrint la truita d’alls. Portem segles i segles funcionen així
    Panxampla paga la seva bel•ligerància amb l’ajuntament vers al monument i altres temes. Es pot pintar del color que es vulgui i adornar com els doni la gana, però l’objectiu era boicotejar una entitat que els fa nosa i així ha estat. És la crua realitat i que cadascun pense el que vulgue.
    Ara toca xalar perquè aquesta festa és dels ciutadans d’este poble i viure-la com sempre hem fet.
    Des d’aquí donar-los ànims i desitjar-los sort als pringats que munten taverna a les avançades.

    Susanna “expringada de la taverna a les avançades”

    Posdata: lo de pringats ho dic de bon rotllo, ho aclareixo perquè no tenir confusions!!!

    ResponElimina
  14. Està molt bé Gustau, que hagues penjat les dos resolucions oficials que ha tret l'Ajuntament respecte la ubicació de les Tavernes.

    Estan penjades a la web de l'ajuntament? Per que a la del Renaixement no les vam trobar mai, i a part, no les van fer arribar a tots els sol·licitants de Tavernes que he tingut l'ocasió de parlar. El primer cop que les veig.

    I de fet, et diré que des de l'Ajuntament, s'ha mentit deliberadament a algunes de les Tavernes per fer-los ubicar en espais que no volien, per deixar pas a altres sol·licitants que per puntuació no podrien accedir a certs espais.

    No se quin criteri fan servir a l'ajuntament per decidir si et posen pals a les rodes i et diuen mentides de forma deliberada o et donen espentetes per col·locar-te allà on vols.


    En tot cas, crec que el tema de les puntuacions que dius al teu article, és fals, ja que com ja he explicata abans, l'Ajuntament ha fet maniopbres de dubtosa legalitat i de clar caciquisme per apartar a la Taverna del Panxampla.

    ResponElimina
  15. Avore no hi ha directrius,vatro gotets de plàstic algún cubata d'amagat...,algunes associacions també tenen dret,a les avançades au animo no us sulfureu tot passa l'any que ve a tornar-hi anims...
    Ex taverner.. ja jubilat...

    ResponElimina
  16. Perdona ravalejant, tenen dret.... o no.
    Tenen dret a optar al lloc, cap dret més.
    Jo tinc dret a fer un cubata a una taverna del Renaixement....o no.
    S'entén ? .

    ResponElimina
  17. Ja m'ho llegit tot i pregunto: perquè no se'ls ha deixat posar al carrer Gil de Frederich si al segon document hi diu que si la entitat demana un altre emplaçament, l'organització podrà acceptar-ho? I perquè es modifica la ruta de la Saboga si a sobre de la Taverna del Pou se n'està posant un altra? No era més fàcil oferir a l'entitat afectada aquest nou espai dins de les Avançades en comptes d'atorgar-los un espai qui el Restaurant Paiolet a 30 metres de la plaça ja ni el demana ni cap altra entitat? Pot una taverna canviar tota la seua infrastructura d'un espai de 500 m2 amb terra per un espai de 100m2 i amb columpios al mig de la mateixa?
    Crec que la jugada era treballada però hi ha massa serrells solts que fan tanta pudor com la bollonera q encara surt, quina casualitat, al costat de la Plaça del Paiolet.

    ResponElimina
  18. Els documents oficials que he penjat aquí estan al web de l'Ajuntament, com totes les altres resolucions oficials que són públiques.
    Ximo, el meu comentari sobre la PDE i sobre el monument no pretenien ser cínics ni tenien dobles intencions. Crec sincerament que el Panxampla hauria pogut seguir una altra estratègia i aprofitar el que considera un càstig per fer-s'ho venir bé.
    D'altra banda, continuo defensant la plaça del Paiolet com un bon lloc. Jo mateix he preferit moltes vegades sopar a les tavernes que s'han instal·lat al Paiolet, on és més fàcil trobar lloc que en altres més properes al cor de la Festa del Renaixement. Sopes a la plaça del Paiolet i ja entres a la festa amb la panxa plena, una cosa feta. De fet, ja fa tres o quatre anys que a casa ho fem així. A més, el dissabte a la nit, directament optem per fer un berenar-sopar al bar Sport amb les seues tapes del Renaixement.

    ResponElimina
  19. Tu mateix ho has dit Gustau. Els interessos teus com a client i els de la taverna com empresa o entitat que vol rendibilitzar-ho, treure un benefici ( que menys desprès de la feinada ), no necessàriament van units. Si a la taverna del Paiolet hi pots sopar sense haver d'esperar, per a tu bé, per al negoci no tant.
    I una altra cosa, si vas a mirar la festa del Renaixement el que la fa especial, a banda de les actuacions pel carrer i altres atractius concrets, parlant de tavernes o campaments, son l'ambientació, les paradetes, el vestuari i tot allò que contemplant-ho ens transporta a segles passats ( no sé si tot es podria situar al segle XVI, però tampoc n'entenc )i en aquest sentit, personalment, tot i que l'excessiva aglomeració tampoc m'agrada, trobo més integrada a la festa una taverna a les avançades, a qualsevol racó del casc antic, o abans a la Plaça de Sant Joan que no al Paiolet amb els cotxes amunt i avall i els gronxadors del segle XVI. Clar que tu, d'això dels gronxadors segur que en fas bon us, indirecte.
    Bona festa, que, discrepàncies concretes a banda, crec que és una activitat ludico/festiva/cultural/turística/comercial que concita prou unanimitat, que entre tots hem de cuidar, saber protegir i potenciar.
    Una cosa potser trobo a faltar. S'haurien de moure tots els fils possibles per tenir més presencia ( no necessàriament pagada ) en mitjans de comunicació de tota Espanya, radio i televiso sobre tot.
    Al final, he acabat venent la festa.

    ResponElimina
  20. Em sembla ex taverner jubilat que de cubates d’amagat no en vas fer cap.
    Quan es podien fer cubates, es van fer obertament i sense amagar res a ningú.
    Quan ens van prohibir fer cubates (fa dos anys), es va deixar de fer.
    D’amagat que no es va fer mai res perquè no és la manera d’actuar d’aquest col•lectiu.
    En tot cas, si vas fer algún cubata, va ser de la gent que feia botellon que no eren pocs, ho dic per la quantitat de botelles d’alcohol que després es recollien pel mig del pinar de baixada.

    En lo tema dels gots tens raó són de plàstic retornable i no de terrissa, tanmateix la decisió de no tenir gots de terrissa no va ser de la taverna sinó de la pròpia organització de la festa en permetre l’ús de gots de plàstic de tirar i llaunes.

    Es cert que a la zona on estava abans la taverna de Panxampla no es farà res i es permetrà ficar-ne un altra a la part de dins de les avançades?

    Si no recordo malament, l’argument que donaven abans de no deixar fer taverna al lloc on anirà aquesta, era per un tema de seguretat perquè quedava elevada i no tenia tanques de seguretat. Han resolt aquest tema?

    De totes maneres, que fuerte que fuerte, que després de tota aquesta cagarel.la, finalment aquella zona es quede sense cap taverna, ni activat.

    Boicot i censura segur que no!!! Això són paranoies dels panxampleros, que no saben com tocar els dallonces a la gent de bé.
    Aquí tots inocents i de bona voluntat com ahir Camps.

    ResponElimina
  21. Crec recordar que els gronxadors es treuen.

    ResponElimina
  22. I ara que farem els que, com jo, es queden sense poder entrar al moll de l'os de les avançades per overbooking, com l'any passat ?
    per cert, vaja bé que vos va anar, bandoleres...que la gent es quedes esperant....

    ResponElimina
  23. Alguna cosa fa pudor a la ciutat de Tortosa. Lo cor me diu que no serà l'última vegada que en los propers anys a venir vorem cacicades i fantasmades per l'estil. Com molt bé diu Ximo, hi han moltes maneres de caçar puces.

    ResponElimina
  24. I rates Krupp. Que al ritme que va el casc antic i la neteja quotidiana de la Catedral, desratització inclosa, els incunables que hi ha allí prompte serviran de berenar als rosegadors.
    Per cert, a lo millor algú em sap dir si encara els tenen a munts escampats sense prestatgeries hermètiques?
    Si cal fer.ne custòdia segura d'algun em compro un armari d'humitat i temperatura programables i els que hi càpiguen pos allí estaran per a consulta dels investigadors.
    Que no em diguen que no vull col·laborar en la seua conservació. Ara, fiar-me dels bisbes i canonges, gens ni mica.

    ResponElimina
  25. Ho sento, no era el lloc... però m'afecta el perill del patrimoni de la ciutat.
    I si Krupp, la ciutat fa pudor a molts cantons .... i vises de solucionar-ho, poques. Vistes les "efectivitats consistorials".
    Al final em passarà com a Cristòfor Despuig, m'expulsaran de la ciutat.

    ResponElimina
  26. Només vull dir que encara que no hi vau ser va ser un èxit més gent que mai fins que el vent ens va fer baixar...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta