20 de juliol del 2011

[Tribuna] 'El president del consell del Baix Ebre s’augmenta el sou més d’un 75%', per Jordi Gaseni


Divendres 15 de juliol se celebrava el ple al Consell Comarcal del Baix Ebre per fixar el règim de dedicacions i les indemnitzacions als consellers i conselleres. L’anterior president del Consell Comarcal del Baix Ebre, el republicà Daniel Andreu, per transmetre un gest d’austeritat i confiança a la ciutadania, va decidir no cobrir la dedicació pactada del grup d’ ERC de 20.000 euros bruts anuals —que era la mateixa que cobria el grup de CiU, amb el Sr. Lluís Soler— i, alhora, va decidir aplicar-se una reducció del sou d’un 15 % que va suposar passar dels 27.810 euros bruts anuals pressupostats el 2010 als 23.640 euros bruts anuals fixats en els pressupostos de 2011.

L’actual president del Consell Comarcal del Baix Ebre, el convergent Lluís Soler, un dels primers acords que pren és augmentar-se el sou més d’un 75%, i fixar-se una retribució bruta anual de 42.000 euros, en lloc dels 23.640 euros que cobrava el president anterior. El Consell Comarcal del Baix Ebre ha perdut una nova oportunitat de mantenir gestos que ens apropin a la ciutadania i decisions com aquesta, tot i que són respectables, fan que la gent s’allunyi encara més de les Institucions i de la classe política.

Si en un context de crisi com l’actual s’han de proposar rebaixes en el personal i un estalvi general en l’organització —com es va fer per al pressupost del 2011—, seria més coherent donar exemple amb les retribucions dels alts càrrecs, i si la conjuntura actual permet disposar de més recursos, aquests, sens dubte, s’han de destinar a la veritable missió del Consell Comarcal, que és la d’oferir serveis a les persones i als municipis de la comarca, i no a fer possible augmentar més d’un 75 % el sou del president de l’ens.

Jordi Gaseni
és portaveu adjunt d'ERC al Consell Comarcal del Baix Ebre

6 comentaris:

  1. Al Lluiset sempre se l'ha vist en ganes de voler viure de la política (que no ve a ser el mateix que ser polític)i ara que li ha tocat la grossa, no desaprofitarà aquesta oportunitat. No té vergonya aquest noi !!!

    ResponElimina
  2. Per això han posat un Director Mèdic a la Resi especialista en aparell digestiu. Per ajudar a l'allau de mals de ventre de la població!
    Si tot te lògica.
    La Senyora Vergonya està tan prima ja que no se si l'haurem d'enterrar aviat.
    En estos polítics, l'anarquia seria un bé de Deu.
    Demano misses per ella!
    Per un Baix Ebre sense sangoneres!
    Ajudem a la salut!
    Netegem les institucions amb Zotal!

    ResponElimina
  3. Tot i que considero que el sou dels politics hauria d'estar lligat molt més a la seva producció, crec que en aquest article no es diu tota la veritat.
    El que no explica el senyor Gaseni, es que els anteriors presidents del consell comarcal, que en van ser dos, no cobraven tant perque eren alcaldes als seus respectius pobles, i ja tenien un bon sou d'alcalde, segurament en el total cobraven molt més que el nou president, això sí, si cobra el que cobra espero que dediqui més temps al Consell que els anteriors presidents que se'ls veia poc...

    ResponElimina
  4. Per començar, una vergonya ...

    Al Consell Comarcal fa temps que ni es pot demanar un trist trofeu per manca de diners ...

    Tampoc varen poder donar les paupèrrimes subvencions a entitats de la comarca, per manca de diners també ...

    I ara ens surten amb aquesta notícia ...

    Vergonyós, per no emprar una altra paraula ...

    ResponElimina
  5. L'altre dia a Canal 21, i aquí a La Marfanta, l'alcalde de Batea deia que al Consell Comarcal de la Terra Alta el 50 % del pressupost se'n anava en sous. No sé el cas del Baix Ebre, però la cosa no deu ser molt diferent. VERGONYÓS.
    Critiquem algunes ONGs que passa si fa o no fa, i a propet de casa ho tenim i public.
    De totes maneres al Jordi Gaseni ( que efectivament fa una utilització una mica esbiaixada del 75 % ) faria bé en mirar al seu propi partit i més concretament, per exemple, a Roquetes ( 8.000 habitants ) i el seu alcalde, amb un augment del 10 % a ell ( ja estem en els 46.000 € ) i un 17 als regidors del govern.
    Posats a estalviar i retallar com fa el partit del nou president( CIU ) a Catalunya, posen de president a un alcalde ( no serà perquè no en tinguen ) i s'ha acabat el plet.

    ResponElimina
  6. Lo dels sous dels polítics és lo cuento de mai acabar. No seria mes fàcil que espigues regulat com estan els sous dels funcionaris segons unes categories, feines, càrrecs etc...? Seria la manera d’acabar en aquest mercadeig.
    Personalment no em sembla malament que es cobre, però haurien de ser uns salaris justos, no anades de la bola com fan, i amb plusos i plusos de mil històries que al final els donen uns sobresous que són indignants i mes en moments de crisis com els actuals on hi ha gent que te molts i molts problemes per arribar a fi de mes.

    Com diuen en algun correu anterior, fa anys que no ajuden a les entitats i altres coses molt menys supèrflues com poden ser les ajudes de menjador o d’autobús.

    En un dia com avui on s’han aprovat uns pressupostos “decreixents” i on hi han retallades del 10% o mes a tot arreu, no és molt étic esta disbauxa pels jornals dels polítics, los vehicles oficials i altres estris (telèfons, ordinadors, internets etc....), càrrecs de confiança (sort que els havien de reduir!!!!!!!!! Perquè lo que han fet ha sigut treure els del tripartit i ficar els seus!!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta