10 d’abril del 2014

Neguit al Pinell de Brai per la tramitació del pla especial del projecte d’abocador



EL PINELL DE BRAI (Terra Alta).- Neguit a l’Ajuntament del Pinell de Brai, després de conèixer que la comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre ha iniciat la tramitació del pla especial del dipòsit controlat de residus que diverses empreses projecten en unes antigues argileres del municipi. Un projecte d’abocador que els veïns del Pinell de Brai van rebutjar majoritàriament en referèndum l’any 2010, i que no entra en la planificació de gestió de residus de la Generalitat. De fet, també el Parlament de Catalunya va pronunciar-se en contra del projecte, amb motiu de l’últim debat de pressupostos. L’alcalde del Pinell de Brai, Lluís Melich, ha afirmat aquest dijous que aquesta nova tramitació s’explica perquè les empreses mai han donat per tancat el projecte. Així, ha afirmat que han demanat a Urbanisme que els informe dels diversos tràmits, per comprovar si les característiques del projecte són les mateixes, o si ara es vol fer un altre tipus d’abocador.

De fet, un dels dubtes que tenen al Pinell és si l’abocador ara ha de ser de residus industrials o bé de bales de residus urbans inertitzats, com preveia l’anterior projecte. Segons va explicar la Generalitat, els promotors volen fer un abocador de residus industrials -classe II- en una antiga gravera de 35 hectàrees de Pinell de Brai, i ja han presentat tota la documentació necessària per iniciar la tramitació. Així, tot i que el projecte no està inclòs en la planificació de l’Agència de Residus de Catalunya, i que la mateixa Generalitat tampoc no contempla cap abocador al Pinell de Brai, l’alcalde no ha volgut amagar la seua preocupació.

Amb tot, l'abocador haurà de passar diferents esculls per poder tirar endavant, com és l'informe preceptiu que haurà de fer l'Agència de Residus de Catalunya, i un altre del Departament d'Agricultura, ja que el projecte es troba entre dos espais PEIN. Siga com siga, l’alcalde del Pinell de Brai ha reiterat l’oposició del poble a l’abocador, i ha recordat que el projecte pretenia cobrir les necessitats d’un altre territori, l’àrea metropolitana de Barcelona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta