10 d’abril del 2014

Vila veu 'improbable' que el nou govern de França vulga acceptar el transvasament del Roine


BARCELONA.- El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, considera "improbable" que el govern francès puga acceptar la possibilitat d'un transvasament del riu Roine, projecte que ara estudia l'executiu espanyol amb el suport de la Generalitat. Vila ha declarat el seu "escepticisme important" sobre la concreció del projecte, especialment, després dels últims canvis polítics operats a França. "Serà difícil que des de les autoritats franceses hagi la complicitat necessària per tirar endavant aquesta actuació", ha apuntat. Malgrat això, s'ha mostrat partidari d'estudiar la concreció tècnica de la proposta, amb dos o tres alternatives de traçat sobre la taula, i la seua viabilitat econòmica.

El conseller ha respost amb aquesta previsió la interpel·lació de la diputada d'ICV, Hortènsia Grau, qui ha anunciat l'oposició frontal del seu partit a l'estratègia de voler suplir els dèficits d'aigua provocats per l'expansió de regadius i les necessitats del tram final de l'Ebre amb un possible transvasament del riu francès.

"Estudiem-ho, mirem-ho i, sobre això, ho avaluarem", ha proclamat Vila. Segons ha afegit durant la seua intervenció, l'Agència Catalana de l'Aigua ha aprovat ja el conveni amb la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) que ha de permetre a la Generalitat gestionar les depuradores de Sant Jaume d'Enveja i Horta de Sant Joan, així com el col·lector de sortida de la depuradora d'Alguaire, al Segrià. Unes obres executades per la societat estatal Acuamed del Ministeri d'Agricultura, i que estan acabades des de fa dos anys, però no s'havien pogut en marxa per la falta d'entesa entre les administracions. Vila confia que, amb aquesta mateixa filosofía, es puga resoldre aviat la transferència de la xarxa d'indicadors ambientals del delta de l'Ebre.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta