10 d’abril del 2014

L'Ametlla de Mar i Ficomic organitzen el Festival Mangatuna, una fusió del còmic japonès i la gastronomia de la tonyina


L'AMETLLA DE MAR (Baix Ebre).- L'Ametlla de Mar serà l'escenari, entre els pròxims dies 1 i 4 de maig, la primera edició del Festival Mangatuna, un certamen que vol fusionar la passió pels còmics japonesos amb la cultura gastronòmica de la tonyina, molt arrelada també en aquell país. La iniciativa ha sortit del propi ajuntament calero, que arran l'èxit de les jornades gastronòmiques de la tonyina roja va sol·licitar la col·laboració a Ficomic, que organitza el Festival Internacional del Còmic i el Saló del Manga de Barcelona. Els assistents hi podran degustar diverses especialitats culinàries relacionades amb la tonyina així com assistir a concerts, cosplays, tallers de manga i projeccions d'anime gratuïts.

El festival vol aprofitar el pont festiu del Primer de Maig per atreure visitants a la vila costanera del Baix ebre amb diferents activitats, totes de caràcter gratuït, relacionades amb la cultura japonesa. Organitzat per l'Ajuntament i l'Oficina de Turisme de l'Ametlla de Mar, Ficomic serà l'encarregada de programar i coordinar les activitats. El Festival compta amb el patrocini del Grup Balfegó, el suport del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i de les Terres de l' Ebre, i la col·laboració de Casa Àsia, Consolat General del Japó, Societat Cultural, Esportiva i Recreativa de L'Ametlla de Mar i Expert Serafí.

"L'Ametlla és actualment l'epicentre de la tonyina a la Mediterrània. Gràcies a això, tenim una excel·lent relació amb el Japó. D'aquesta manera hem volgut augmentar l'oferta cultural que la ciutat dona al visitant aprofitant les Jornades Gastronòmiques de la Tonyina Roja. Volem posicionar-nos en l'àmbit cultural del manga i la cultura asiàtica, de la mateixa manera que ho estem en el terreny de la gastronomia o l'oci", ha explicat l'alcalde, Andreu Martí, qui ha recordat l'interès de la població per la cultura japonesa.

El certamen comptarà també amb la participació activa del grup Balfegó, la principal empresa de pesca de tonyina catalana i "amb grans vincles al Japó", segons ha recordat Montserrat Brull, en representació de la societat. "Creiem que el I Festival Mangatuna ajudarà a posicionar L'Ametlla de Mar com a centre de la cultura japonesa a la Mediterrània", ha assegurat. "Per als japonesos seria impossible viure sense la tonyina i sense el manga. La unió d'aquestes dues activitats en unes jornades lúdiques com les que se celebraran ajudarà a promocionar encara més la nostra cultura a la Mediterrània", ha apuntat l'encarregat del consolat general del Japó a Barcelona, Shigeharu Orihara.

Per la seva banda, el secretari general de Ficomic, Carles Santamaria ha explicat que el motiu de la participació de l'entitat com a coordinadora de les activitats del I Festival Mangatuna respon "al fet que creiem en l'extensió territorial d'activitats relacionades amb el manga i l'anime a poblacions que ja tinguin vincles amb la cultura japonesa". "És un programa molt atractiu obert a tothom i que es fusionarà amb les pròpies activitats gastronòmiques que tindran lloc a L'Ametlla de Mar com la ruta de la tapa de la tonyina roja", ha indicat . Des de la Casa Àsia, on s'ha presentat el certamen aquest dimecres, la directora de cultura i exposicions de l'entitat, Marene Gras, ha mostrat el suport a la iniciativa per difondre la cultura japonesa.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta