3 d’abril del 2014

Nova campanya per reclamar el tancament del Castor i possible demanda ciutadana per danys psicològics



ALCANAR (Montsià).- La Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia prepara una nova campanya per demanar al Ministeri d’Indústria que es pronuncie sobre el tancament definitiu del projecte Castor. Sis mesos després de l’onada de sismes i que el govern de l’Estat aturés la injecció de gas al dipòsit submarí d’Escal UGS, la plataforma considera que Indústria ja té prou informació per dictaminar el tancament total de la planta. Així ho ha explicat aquest dijous el portaveu de la plataforma de les Terres del Sénia, Joan Ferrando, durant una entrevista a Canal 21 Ebre. Segons Ferrando, l’Estat no pot cedir a les pressions de l’empresa i reobrir el Castor, ja que la represa de les activitats podria ocasionar un terratrèmol encara més important que els sismes que es van registrar durant els mesos de setembre i octubre del 2013. A més, també cal saber qui pagarà la compensació a Escal UGS si finalment no es posa en funcionament, ja que el Castor ha tingut un cost de més de 1.400 milions d’euros, més els interessos.

En la mateixa entrevista, el portaveu de la plataforma de les Terres del Sénia ha destacat la importància que haja pogut veure la llum el llibre d’investigació ‘Castor, la bombolla sísmica’, del periodista ebrenc Jordi Marsal. De fet, Ferrando ha explicat que la festa de presentació del llibre, dissabte passat a Alcanar, va ser una oportunitat per mantenir viva la mobilització contra el projecte. A banda, el portaveu ha avançat que estan preparant una assemblea de damnificats pel Castor, ja que és possible que la ciutadania puga demandar a Escal UGS i al govern de l’Estat pels danys psicològics ocasionats amb els terratrèmols.

Al marge del risc de nous terratrèmols, Ferrando ha argumentat que el Castor no pot entrar en funcionament perquè encariria el preu de gas i provocaria un dèficit tarifari. De fet, ja hi ha diverses organitzacions que pressionen la Unió Europea perquè retire el suport als projectes que, com el Castor, van ser finançats amb l’emissió d’eurobons.

Imatge Arxiu ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta