28 de maig del 2007

CiU guanya les eleccions a Tortosa i el PSC no podrà reeditar-hi el tripartit

El transvasament de l'Ebre ja no condiciona el vot de l'electorat i Bel pot pactar amb ERC o el PP

CiU ha aconseguit a Tortosa el millor resultat de la història dels ajuntaments democràtics, amb deu regidors i quedant-se a només un de la majoria absoluta; mentre que el PSC ha perdut prop d'un miler de vots i manté els set regidors. Tot i que a molta distància dels socialistes, ERC es converteix en la tercera força a l'Ajuntament tortosí, i manté els dos regidors. ICV i PP han perdut cadascun un regidor i es queden amb un, mentre que els independents es queden sense representació. Queda clar que el transvasament ja no ha condicionat el vot i que el tripartit no suma per formar govern, mentre que CiU pot elegir per pactar entre ERC i el PP.

La seu de CiU va ser ahir una festa, sobretot a partir de les nou del vespre, quan es començaven a conèixer els resultats de les primeres taules i es confirmava la victòria de Bel. El convergent va atribuir el seu triomf electoral al treball de CiU durant els últims quatre anys a l'oposició, així com a la campanya «a peu de carrer» que ha fet durant les últimes setmanes. «Hem estat molt propers i molt conscients dels problemes i de les necessitats de la gent», va afegir-hi. Bel va admetre que CiU ha superat les expectatives, i va remarcar el seu compromís per formar un govern sòlid i estable. Així, el convergent va afirmar que durant la propera setmana es reunirà amb les diferents formacions, amb l'objectiu de buscar les «coincidències programàtiques». D'altra banda, Bel va afirmar que no el preocupa ser l'alcalde de Tortosa mentre el tripartit governa a la Generalitat.

L'alcalde de Tortosa i candidat socialista a la reelecció, Joan Sabaté, va atribuir anit el mal resultat electoral a la baixa participació, cinc punts inferior a la de les darreres eleccions municipals. «No hem aconseguit el resultat que volíem, i és just reconèixer la victòria de CiU», van ser les primeres paraules de Sabaté després de conèixer el resultat. «Tot i que mantenim el nombre de regidors, no assolim els objectius polítics», manifestava un Sabaté visiblement afectat per la derrota. El socialista també va lamentar el mal resultat d'ICV, que ha perdut un regidor, i dels independents de Josep Maria Franquet (UPE-FIC), que han quedat sense representació. «S'ha activat el vot descontent amb l'acció de govern, que ha permès a CiU amb 5.900 vots obtenir deu regidors», va afegir-hi Sabaté.

L'ambient estava més animat a la seu d'ERC, ja que tot i el canvi de candidat i de la crisi interna, han conservat els dos regidors i és molt probable que formen part del govern de Bel. «Vist el resultat estem raonablement satisfets, perquè hem aguantat els dos regidors en una campanya que s'ha bipolaritzat», va dir el candidat d'ERC, Ricard Forés, que va afegir: «CiU ha estat capaç de mobilitzar tot el seu electorat i ha agafat vots de tot arreu, mentre que l'abstenció ha perjudicat als partits progressistes.» Pel que fa a possibles pactes postelectorals, Forés va recordar la seua voluntat de pactar amb qui guanyés les eleccions, una predisposició que manté. «He parlat amb Ferran Bel per felicitar-lo pel resultat aconseguit, i mantinc la predisposició per formar un govern estable amb CiU», va assenyalar Forés.

Jaume Forcadell (ICV) va interpretar que els votants de Tortosa han «penalitzat» les forces del govern de l'Ajuntament (PSC, ICV i els independents). «Al principi de la nit aguantàvem el segon regidor però després l'hem perdut», va dir. «La gent ha parlat de forma clara, però l'abstenció ha perjudicat clarament els partits d'esquerra», va dir Forcadell. Finalment, el cap de llista del PP, Antoni Faura, va ser contundent en les seues declaracions: «Hem perdut les eleccions, Tortosa ha votat CiU castigant al PP i els independents.»

El Punt (28-Maig-2007)
Notícia escrita conjuntament amb Lurdes Moreso.

27 comentaris:

  1. Sabaté ho ha fet tan malament, i les seves crosses han aportat tan poc que se n'han ressentit, és normal. Si no tenien intencions de fer polítiques d'esquerres més els hagués valgut no dir-se d'esquerres.

    A vore si com a mínim Bel és menys arrogant que Sabaté...

    ResponElimina
  2. La gent del RC, que hem estat lo segon partit que ha guanyat vots a Tortosa, (tan en vots absoluts com en %) després de CiU, ja que tota la resta de partits amb representació a l’Ajuntament fins ara, n’han perdut; vol fer saber als més dels seus 150 votants, que continuarem canalitzant la seua veu a través de tots los mitjans que tinguéssem al nostre abast( associacions, entitats, pedanies, mitjans de comunicació....)
    Això és un projecte de futur, que ha fet forat per a que, a partit d’ara, se comence a treballar per a que d’aquí quatre anys, los nostres resultats continuen millorant.
    Tan sols des d’aquí, felicitar al Sr. Ferran Bel per la seua victòria, i a demanar-li que no pacte amb la dreta espanyolista tortosina, tot recordant los mals resultats que per a la seua formació va tenir este pacte no fa tants anys.
    Ara, més que mai, Tortosa necessita un PACTE NACIONALISTA.

    ResponElimina
  3. Bel es trobarà molta feina i projectes fets per a Tortosa a l'Ajuntament, suposo se'ls atribuirà a ell al llarg dels anys, però, pregaria recordar en un futur quí ha fet aquesta feina...

    salut

    ResponElimina
  4. Oe. Oe, oe, Sabaté la carrer......

    ResponElimina
  5. Que content que estic. Ahir vaig destapar la botella de cava que tenia guardada des de feia quatre anys. Ahir per la nit vaig dormir millor. S'ha fest justícia. El món és una roda que pega voltes i de vegades t'aixafa.

    ResponElimina
  6. Ningú recorda la pèrdua del tren, ni el suport al transvasament, ni els quasi anys de convergència que van reduir sensiblement el pes de tortosa en el marc del conjunt de Catalunya. Tortosa és horriblement conservadora!!!!!

    Mai més un govern transvassista????
    Mai més un moviment anti transvasament, no té sentit si es perd la memòria

    ResponElimina
  7. Ha pogut més la voluntat de fer fóra la incompetència, el nepotisme i la mala educació. La gent de Tortosa no és tonta.

    ResponElimina
  8. Comedianta, marxa cap a casa, ets PATÉTICA!!!!!!!!!!!!!, i Joan Sabaté també.

    ResponElimina
  9. Comedianta, em resisteixo a dir-te PATETICA com fa algu per aqui moltes vegades, per lo que pot tindre d'insult, peró..... realment si no es aixo, haurem de buscar algun sinonim.
    Com es pot argumentar que RC ha guanyat vots absoluts i relatius?

    PERO SI ES LA PRIMERA VEGADA QUE S'HAN PRESENTAT AQUESTES SIGLES

    ResponElimina
  10. Ara tot serà RC amunt i avall Comedianta?
    Veig que de saber posar maquillatge en saps prou.
    Ara moderat tu mateixa. Escriu més poc a poc i, sobre tot, repassau sdos o tres vegades.
    Per la salut mental de lamarfanta t'ho demano.
    Bel dimissió!

    ResponElimina
  11. En Sabaté tortosa estava MALAMENT xro en BEL anirà a PITJOR

    ResponElimina
  12. Xica comedianta, l'has feta ben bona...qui era la que ficava les paperetes del teu partit al costat de les de ERC, per a que la gent, sense voler suposo, agafés una per l'altra? Qui ficava les paperetes d'ERC cara cap avall? Què miraves quan JO vaig votar a Sant LLàtzer? a vore si m'equivocaba de papereta també?. La sinyora Menasach, tota disimulada ella, quan jo agafava la papereta de ERC, estava mirant per sobre el meu hombro...per vore si m'equivocaba i agafa la de RC...patètic Núria, patètic...

    ResponElimina
  13. estos d'ERC al.lucinen. però si van fotre fora al martin perquè deien que sense ell en treurien de 3 a 4. I ara ni els han tret i tenen menys vots que els que va treure martín. Jo votava ERC però aquesta vegada vaig optar per CIU. El forés i la seva campanya ha estat molt lamentable.

    ResponElimina
  14. Veig que els d’ERC esteu una mica cremadets, no? Què potser no vos han anat bé les coses? Ai,ai, ai... este progressisme catalanista tan assegurat que teníeu...
    Que sàpigues que, al contrari que altres candidats, jo no me vaig anar passejant per tota Tortosa, per a fer-me vore. Vaig passar el dia en família que no m’havien vist lo pèl en un munt de dies.
    Tan sols, mitja hora ans de les vuit i com que passava per davant del col•legi del meu barri, vaig decidir parar-me per a tornar a saludar a la gent que estava a les taules, i preguntar-los com havia anat lo dia, si estaven cansats, si se’ls hi havia fet llarg, si havien patit calor. No vaig estar allí dins ni 2 minuts i després d e saludar-los me’n vaig anar, pos m’esperaven a Vinallop per a començar la festa i jo anava amb les botelles de cava gelades carregades al cotxe.
    En cap moment vaig mirar lo que votava ningú, ni tan sols vaig tocar cap papereta. Sol vaig arrimar-me amb les mans al darrera, a una taula per comprovar que les nostres hi eren. No sé ni tan sols on estaven col•locades les d’ERC.
    Natros no teníem interventors, tan sols apoderats que van intentar arribar a la major part de taules possibles, però que a la del meu barri, los hi vaig dir que ja comprovaria jo les paperetes.
    De totes maneres, si creus que per mirar-te més o menys, no sé ni tan sols si ets xic o xica, ficar unes paperetes així o aixà, o vestir-me de flamenca, puc canviar lo vot de la gent, penso que creus que el poble és tonto.

    ResponElimina
  15. me pregunto: si torna el PHN, els de CiU mos tornaran a vendre com ja van fer?

    ResponElimina
  16. Avui Tortosa ja fà una altra olor. Com que bufa el vent i s'emporta la pudor ben lluny.
    Defensem lo nostre !!!!

    Lo Poble és savi, ojo Ferran et vigilarem, no pactis amb Ricard Forrest Gump que a casa d'ell no el volen.

    ResponElimina
  17. Volem un altre nou Pla Hidrològic per a que els salvap+atries mos salviguen..

    AGUA PARA TODOS!!!!!

    ResponElimina
  18. Primicia:
    Pere Panisello deixara L'EMD de Jesus
    i sera substituit per Dolors Queralt, tot aixo despres de finalitzar les obres de la Immaculada.
    Avans, peró espero amb morbo el moment de la visita oficial de l'alcalde de Tortosa i com a l'hora dels parlaments, es dirigeis a Panisello tot dient: .." Sr. Alcalde de Jesus"...
    Els del poble ja m'entenen.

    ResponElimina
  19. Magnífica feina feta per la gent de Bel i la seua candidatura. Magnífic equip, magnífic programa, molt bona campanya.

    On era Sabaté???. Un alcalde te que fer-ho molt malament per perdre la cadira en vuit anys de govern. MALGOVERN DE SABATÉ, mala llista, mal programa... SUSPENSO!!!

    ResponElimina
  20. Bel no deixa de ser un llepases més de poderosos negociants.
    Mos omplira de lo mateix que a andalusia, com Roig, o a l'Ampolla com Sancho.
    Bel, comença el teu martiriologi

    ResponElimina
  21. l ajuntament esta ple de deutes.
    socialistes a part de el pavello i el gran deute q heu fet??
    si hi ha rabia hagueu treballat

    ResponElimina
  22. A l'anonim de les 9'25.
    Ja m'agradaria que Bel fes per Tortosa lo que Sancho i Roig han fet per l'Ampolla i Amposta.
    No veus que són les dos ciutats que més han crescut a les nostres terres, i les dos en majoria absoluta de CIU, deu ser que tot i que a tu no t'agrada estos de convergencia potser no ho fan tan malament.
    Jo crec que Bel serà un bon alcalde, diferent de l'actual, molt més proper a la ciutadania.
    espero que sigui el moment que Tortosa sigui el que tots els tortosins volem.

    ResponElimina
  23. Es que no tenim memoria historica? Que jo sapiga CIU va governar Tortosa durant més de vint anys, va deixar de fer cosas importants (mireu si no el casc antic que ara defensen aferrisadament pero que van deixar degradar deliberadament) i en van deixar perdre d'altres no menys importants. A més, encara no he sentit al Sr. Bel dir clarament que s'oposará als trasvasaments amb fermesa i mes enllà del que li mane el partit; encara no li he sentit dir res de la nova cultura de l'aigua; encara no li he sentit dir que si cal es posarà al capdavant del poble per defensar el riu i el territori; ... I podria seguir. Aixo si, ens proposa reeditar la vella cultura del totxo que va practicar CIU en altres temps cosntruint 1234 i un camp de golf a Vinallop i uns altres 150 habitatges als Josepets, previ enderrocament d'una part important del conjunt naturalment. "Café para todos" ("para todos los amiguetes constructores" s'enten, sense oblidar als de la Cambra de Comerç que ultimament s'han decantat publicament per aquest model oblidant que no es la seva funció intervenir en política i, el que es molt pitjor, que hi ha comerciants de tots els colors). Au!!! Bon dia i bona sort, que la necesitarem.

    ResponElimina
  24. Ah!! Se m'oblidava que els habitatges de Vinallop i els Josepets son un "extra" a banda dels 12000 previstos al POUM.

    ResponElimina
  25. Al Sr. Bel el felicito pel resultat i
    aprofito per desitjar-li la mateixa opossicio que ell va practicar des d'el minut 1 del mandat.....tan deslleal com catastrofista i eficaç.
    Arrieros somos...

    ResponElimina
  26. Bel sap que la política ha de canviar. Per això, en la seva campanyas'ha dedicat a parlat amb la gent i comunicar el seu missatge cara a cara, sense buscar la foto als mitjans. Clar que amb tots els mitjans de comunicació en contra... Amb tots els periodistes convençuts de la victòria de Sabaté... Quin remei li quedava!

    ResponElimina
  27. Al Sr Bel no li calia buscar-la als mitjans la foto, en mirar a qualsevol farola en podia trobar un munt.
    Per cert, que no va votar el Sr. Bel a favor de l'ordenança del "cinisme" que prohibeix i castiga les penjades de cartells per la ciutat?.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta