27 d’abril del 2010

L'Ebre Decideix atribueix la baixa participació a la minsa implicació dels partits

Un dels portaveus de la coordinadora L'Ebre Decideix, Guillem Argelich, va valorar ahir la poca participació de les consultes populars d'Alcanar i Ulldecona, amb un 17,03% i un 9,02%, i també el fet que les dues poblacions, amb Xerta, hagin estat les úniques que fins ara n'han organitzat. Argelich va recordar que la majoria de col·lectius ciutadans tenen altres fronts oberts, com ara la lluita contra el cementiri nuclear o la defensa del territori, però també va trobar a faltar més implicació dels partits. «Per poder recollir, has de sembrar, i a l'Ebre cap partit ho ha fet», va lamentar Argelich, que també va criticar el poc ressò mediàtic. «Que més de 2.000 persones, sense cap ajuda, hagin anat a votar a l'Ebre encara té més mèrit», va afirmar.

Més informació a El Punt:
-Més de 42.000 ciutadans de la demarcació han votat «sí» en les 3 onades de consultes 
-CiU i ERC vindiquen el mèrit dels resultats 
-Aproven els estatuts d'una xarxa pels drets dels pobles
-«Inutilitat informàtica» 
-Un 17% de participació 
-ERC retreu a l'alcalde de Lleida que celebri la baixa participació a la seva ciutat





 

40 comentaris:

  1. No hijo no ! Els partits no voten. Voten les persones !

    ResponElimina
  2. Jajajajajaja.
    Bona perifrasi!
    I no diria jo que és gaire exacta.
    Les persones voten persones de partits, i estos voten tot lo altre.
    Democràcia representativa li diuen.
    Una entelèquia més.

    ResponElimina
  3. Tot el respecte a les persones que han votat, voten i votaran.
    De totes maneres, ahir, llegint El Punt, que dedicar 14 pagines d'informació sobre la consulta, no vaig poder aguantar-me el somriure. Es felicitaven els organitzadors ( i sembla que El Punt ) de la presencia d'"observadors internacionals": Pais Basc, Corcega, Sardenya, Quebec, Puerto Rico, Flandes i algun altre del mateix potencial internacional que me'n deixo. L'observador basc era Tasio Erquizia, paradigma de la democràcia. Potser que es preocupes en explicar si al seu país respectarien escrupolosament un resultat, previsiblement advers, sobre la independencia.

    ResponElimina
  4. Efectivament, Ximo... Hi havien observadors que mes val que s’haguessin quedat a casa.

    ResponElimina
  5. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  6. Perdona un moment Lluket, que tu aniries a votar a una consulta que no t'interesses participar?. No pateixis que quan sigui vinculant i formal, ja hi aniré.
    Aixo si, davant la teva satisfacció jo, no puc fer res més que donar-te l'enhorabona i felicitar-te. Peró també t'he de dir que jo no en tinc cap de sospita respecte la "legalitat" procedimental de la consulta; si no tenim en compte petits pecats de joventut, com ara deixar votar als menors d'edat o posar una urna per a que voten els veïns del Pais valencià. (Que en van ser 38), però no vindrà de 100

    ResponElimina
  7. Lluket; ni vostè ni ningú ens ha de dir el que hem de fer el senyor Ximo o jo mateix, però li parlaré a títol individual : Si aquesta es la classe de democràcia de la que vostè es capaç d’oferir-me, ja se la pot fotre per un lloc que vostè i jo sabem. Passiu be, senyor Lluket.

    ResponElimina
  8. Sr.McCalan, deixi'm fer d'advocat del diable i permeti'm, si més no, comentar-li que la seva darrera resposta la he trobat desmesudara i fora de lloc.
    En cap frase d'en Lluket, veig alguna oferta de democràcia cap a la seva persona...
    Però en fi, bona tarde a vosté i a en Ximo, també!!

    ResponElimina
  9. Efectivament “AU” , ni cap ni una...! D’això em queixo... Aquets tipus de demagogs que promouen el “estas conmigo o contra mi” mai m’han agradat. Si havent pogut anar a votar, no ho hagués fet, considero que ningú te dret a retreure-m’ho, ni a pensar per mi.
    Salutacions

    ResponElimina
  10. Suposo que volia dir "ofensa" pero ha quedat redó...

    ResponElimina
  11. Mc Calan, m'agradaria que re-llegeixis el meu escrit a vore on veus les meues paraules sobre què has de fer. Aquí només tu fas demagògia posant-me paraules en boca, i per a ofendre no cal que t'amagues detràs d'un pseudònim, això és de valents! :D
    Sr. Ximo, només dir-te que amb les dades a la mà, totes les poblacions haurien tingut uns resultats majors, del 23.08% en el cas de d'Alcanar, si haguéssim jugat amb les mateixes regles de joc que l'Estat espanyol ens ofereix. Així que de benefici cap. Per cert, els pecats de joventut que esmentes són normals en països com Canadà, i pel que fa a l'urna simbòlica queda tot dit amb el seu nom -59 a Alcanar-. De totes maneres suposo que t'he d'agrair l'enhorabona.

    ResponElimina
  12. Ara lo sinyor McCalan mos dirà quina és la democràcia bona i quina no? Pq no mos deleita a la concurrència i mos diu el q vol dir democràcia i el que vol dir per a vostè? I de passada mos diu qui és més demòcrata, Felipe Gonzàlez, Jose Maria Aznar, Zapatero o George Bush, Barack Obama, Sarkozy, Berlusconi,...podem fer un rànquing a vore qui té més morts sobre les seues espatlles i què han fet esta gent per la democràcia.
    Ximo: q el País Basc, Còrsega, Sardenya i Flandes no estan a Europa? I el Quebec a Amèrica del Nord? A veure si ara serà que hi ha persones electes de primera i de segona per n'estos móns!!
    McCalan: face honor al seu pseudònim i prenguissen un amb gel i si falta dos pq lo seu és de jutjat. Calmis una mica, pq està nerviós? Lluket simplement sap el q vostè no sap encara i crec q no vol saber i és q organitzar una consulta popular contra el vergonyòs silenci en el millor dels casos, dels mitjans de comunicació i dels partits polítics, és duríssim. I dic silenci en el millor dels casos, pq tenim tb l'opció tan democràtica de la senyora Núria Ventura alcaldessa d'Ulldecona, membre de l'executiva del Psc-PsoE i ara una de les onze escollides per Pepe "Marmolillo" Montilla per a rentar-li la cara, q va retirar les urnes el divendres pq no es pogués fer el q vosté diu: si les urnes van amb mi, endavant, si van contra mi..."son mías". Què hi ha d'antidemocràtic en totes aquestes consultes? Algú m'ho pot dir? Sense insultar i sense insultar a la intel·ligència?

    ResponElimina
  13. Senyor Lluket; que vostè es pensa que si no anés com vostè diu de “pseudònim”creu que pensaria diferent?
    En tot cas la valentia u gosadia es seva al recriminar-nos el no anar a votar amb aquestes ridícules paraules: “Vatros a casa mentre, que davant l'ordenador guanyareu salut”.
    En tot cas, l’ he criticat jo a vostè per anar a votar? Qui ha ofès a qui ?
    Senyor Arjub; no tinc la categoria de vostè per saber qui te mes morts a l’espatlla, però la suficient com per saber que una consulta popular no em fa cap nosa, al contrari. La resta de personatges dels que parla, o de les dificultats que vostès hagin trobat per du a terme aquesta consulta no son de la meva incumbència, i considero de mal gust la seva queixosa exposició, com si jo tingues cap culpa de que les coses no els hi han sortit com volien. Així dons no m’escalfi el cap amb les seves problemàtiques internes perquè llavors si que està insultant la meva ja escassa intel•ligència.

    ResponElimina
  14. Si contesta a alguna pregunta li ho agrairé. I per cert, per no ser de le seua incumbència veig q té una idea profundament argumentada i treballada del q és i o és la democràcia i del q es pot menystenir a la lleugera. I no em parli de categoria pq amb la seua resposta d'abans ja se n'ha quedat ben retratat.
    De totes maneres una resposta estaria bé, no?

    ResponElimina
  15. La resposta que en molt de gust puc donar-li es la del meu menysteniment pels moderns botiflers...

    ResponElimina
  16. Com deia aquell que, segons Arjub, te morts sobre les espatlles, "Sin acritu":
    A veure, aixi, la Catalunya independent que ens espera és la que, davant d'una consulta o contesa electoral, tindria observadors d'Andorra, Mònaco, Liechtenstein i Moldàvia, pos fantàstic; preferiria França, Gran Bretanya i Alemanya, però bo es saber-ho. Home, evidentment que son internacionals, se'n de fora de Catalunya, tots estrangers, no? Els bascos els primers.

    ResponElimina
  17. Menudo es el de la boina !!

    ResponElimina
  18. a mi m'agradaria que totes les campanyes electorals se destinessen tants diners a publicitat, campanya, hores de tele etc, com s'ha dedicat a estes consultes,

    pot ser ens enduriem sorpreses

    llavors podriem comparar, però mentres, uns van en lo ferrari pagat per la ciutadania i els altres ben just tenen una bicicleta en rodes

    ResponElimina
  19. Mc Calan said: ja se la pot fotre per un lloc que vostè i jo sabem. Això és faltar al respecte aquí hi ha l'altra banda de món. I evidentment penso que els pseudònims mostren el gran nivell de valentia amb el qual dius les teues paraules.
    No ens han sortit les coses com volien? Baixa a Alcanar i treu a 1600 persones de casa per la independència, sense cap tipus de recurs econòmic. Des d'Alcanar ja vam parlar de l'èxit que havia significat tot plegat.
    Sr. Ximo, evidentment si comptéssem amb el 'popular' suport de la UE no seria la societat civil catalana la que hauria d'organitzar estes consultes. Estaríem parlant de consultes vinculants. I podria evitar-se fer suposicions de qui vindria en una Consulta vinculant des de fora del país, perquè tant tu com jo sabem que no serien simplement moldaus, Liechtenstein... ah! i ans estos que Ximos.

    ResponElimina
  20. M'agrada, Luket: vas començar amb Senyor Mc Calan i Ximo i has acabat amb Sr. Ximo i Mc Calan.
    Jo no en faig cap de suposició sobre qui vindria o no, segueixo simplement amb la lògica vostra, dels que vatros anomeneu " observadors internacionals ", per què no em negaràs que, primer, voler "legitimar" la consulta amb uns observadors de fora és una mica innecessari, segon, que aquests siguin amics li treu credibilitat, i tercer, jo al menys, no els hi atorgo cap especial categoria observadora.
    Per altra banda, es rigorosament cert que aconseguir que 1600 persones vagin a votar no és gens menyspreable, independentment que representi el 2, el 10 o el 15%.
    Per cert, volies dir ximos o "xinos"? O era un joc de paraules?

    ResponElimina
  21. McCalan: ja no et segueixo. Qui són els moderns botiflers? cap més resposta a les preguntes q t'he fet?

    Ximo: seguir menystenint el q s'ha fet, s'està fent i es segueix fent és d'una certa miopia o demagògia. Quan fins i tot quadres del Psc com Montserrat Tura, no s'ho acaben de creure o mitjans de comunicació de mig món (excepte els hispanocatalans) se'n fan ressó per algo deu ser, no?
    Que no n'han vingut d'observadors d'arreu d'Europa? De l'Estat Francés, de l'estat Italià, de la Gran Bretanya, d'Irlanda, de l'Estat Canadenc,...q se'ls hi ha de demanar "pedigree" a n'esta gent? Qui vols que vingui si fins i tot el govern espanyol ha donat ordres als consulats com el del Marroc pq es "comuniqui" q si van a votar els marroquís, tindran "problemes"? Se n'ha fet ressó alun mitjà com el Periódico o La Vanguardia o TV3?
    No hi ha persona més cega que la que no vol veure i de cecs n'hi ha més dels q mos pensem.

    ResponElimina
  22. Arjub; deixi’m dir-li que valdria la pena que es fes preguntes que vostè mateix es pugues respondre, però pel que veig no vol,no en sap, o la seva ceguera l’impedeix copsar la realitat que estem patint a Catalunya.
    Deixi’m afegir-li que no tinc cap obligació en fer-li saber al meva opinió, però ja que insisteix li faré un croquis del jo considero com a moderns botiflers.
    Per mi els botiflers de sempre han estat els que tiren la pedra i amaguen la ma...
    Deixant de banda raons històriques amb les que es va qualificar com botiflers els es varen alinear amb Felip V, actualment estem assistint a una nova generació de “botiflers” mes sofisticats.
    Uns botiflers que s’autoanomenen independentistes, però que no signen l’Estatut.
    Uns botiflers que formen part del Govern de la Generalitat de Catalunya però que a l’hora de la veritat no volen signar compromisos unitaris de totes les forces catalanes (menys el PP, es clar) per la reforma de la Llei del Tribunal Constitucional.
    Uns botiflers que s’omplen la boca amb el nom de Catalunya, quan aquest país es de tots els que hi vulguin pertànyer i en conseqüència excloents i desintegradors.
    En definitiva, uns botiflers que parlen de patriotisme anhelant en el fons el retorn de temps passats per justificar qui sap el què...
    Espero haver-li respost amb suficient claredat les seves preguntes, unes respostes que vostès no poden donar-se per estar imbuïts de certs aires de fanatisme que no van enlloc en un mon globalitzat i interdepenent. L’aïllament que vostès promouen fora l’estocada final d’un petit país al que com vostè pertanyo i per molt que li dolgui també estimo.

    ResponElimina
  23. Mc Calan, aixo sona a declaració de principis. M'ha agradat.
    Potser afegiria que tenen tot el dret del mon a convocar consultes i el que els plagui, però també que, és pot ser català ( fins i tot catalanista ), defensor del dret d'autodeterminació i no ser independentista.

    ResponElimina
  24. Dons estem d'acord...!

    ResponElimina
  25. Mc Calan, en les teues paraules parles d'un grup parlamentari concret. Sincerament no veig que este partit tingue uns ideals independentistes massa clars, sobretot a nivell dels que mouen los fils, la poltrona los agrada més, fins aquí d'acord.
    Renovació del TC, estatutets...? Això només porta a un camí...
    Però parlem de xifres reals, i això per primera vegada, gràcies a les consultes ho podem fer, quan encara falta que el 63% de catalans puguen decidir. Queden escassos vots per a arribar als 500.000 vots a favor de la Independència de la Nació Catalana. Això no és una minoria, i si vols continuar veient-ho així, endavant, no em de convèncer a ningú aquí. I ho torno a repetir, esta organització és autogestionada, popular, contra corrent polític i mediàtic. És un èxit el que estem fent.

    ResponElimina
  26. Lluket; no hi ha res mes bonic , i a la vegada mes perillós en política que la candidesa...Però no voldria ofendre les vostres sensibilitats, dons possiblement actueu de bona fe, encara que moguts per fils de seda...
    Nomes voldria demanar-vos que estigueu preparats per quan realment el poble de Catalunya es pronuncií al marge d’aquestes consultes no vinculants, dons segurament us portareu una gran decepció, i veureu com el vostre idealisme, en idealisme es queda.
    “L’Estatutet”, com tu l’anomenes, es una Llei aprovada pel Parlament de Catalunya, referendada pel poble català i aprovada al Congrés de Diputats, amb lo qual la vostra suposada “autogestió” queda escarransida i com a molt la podríem qualificar com un respectable acte de civisme, però sense cap deriva ni repercussió legal.
    L’autogestió assembleària que tu anomenes, es un mètode caduc que algú encara diu emprar, i es propi d’associacions antisistema amb afany de crear grups de pressió autoanomenats “progressistes” però que en realitat estan connectats per dalt amb finalitats clarament politiques, i que sempre responen als interessos del vèrtex de la piràmide.
    Dit això i per acabar el meu rotllo, nomes deixa’m fer-te una confidència: A mi les mogudes populars que mes m’agraden son les de U2.

    ResponElimina
  27. L'autogestió assambleària que comentes i que tu tan bé coneixes, no serà mai tan caduca com un Estat espanyol on la decisió d'un tribunal constitucional format per poc més d'una desena de persones, et frena el que tu tan desitges com a país, l'estatutet, no importa si l'han referendat milions de catalans, simplement importa el que ells diuen. I tot i el que les teues paraules vulguen contradir, lo teu vot favorable a l'estatutet -entenc el teu suport com un vot favorable- és tan vàlid com el meu vot de diumenge passat a la urna d'Alcanar. Tu li dius simbòlic, jo li'n dic dignitat.

    ResponElimina
  28. Se m'oblidava afegir que els suposats fils de seda que tu veus en les organitzacions independentistes, no deuen existir en el teu cas, en el teu idealisme unionista espanyol, ah no! que creure en l'Estat espanyol no és idealista, no hi pensava...

    ResponElimina
  29. Tinc perfecte coneixement sobre el que es una autogestió assembleària a la que acabes d’admetre pertànyer contraposant-la sistemàticament a la legalitat vigent. Quan la dialèctica argumental s’esgota, normalment s’acaba com tu ho acabes de fer: “O estas conmigo o contra mi” . Es aquesta la democràcia que ens pots oferir ?
    Bon profit!

    ResponElimina
  30. Per cert, aixo que darrerament s'esta fent popular de l'Unionisme espanyol que tant repetiu els independentistes de forma pejorativa, no és tant legitim com l'independentisme?, com he dit més amunt.

    ResponElimina
  31. Lluket si als fracassos com aquest li dieu èxits ja no vull saber quan consegiu movilitzar almenys a un 40-50% dels calatalans com li direu....

    No heu pensat que l'altre 60% dels catalans passa de les vostres consultes i passa d'aquest fanatisme independentista brutal
    al que intenteu sotmetre'ns?


    Plegueu!!!!!!!1

    ResponElimina
  32. Anem per parts. Mc Calan lo teu estil recurrent t'ha portat per enèsima vegada a dir-me, 'o estàs en mi o contra mi', el camí independentista és un, per a mi l'únic vàlid evidentment, en canvi per a tu ho és l'unionista, tan vàlid com el meu, evidentment Ximo. Em contraposo a la legalitat vigent perquè les coses que es voten aquí no es poden decidir allà, si tu creus en este Estat perfecte, però no me n'intentes convèncer.
    Guti, si mobilitzéssem el 50% o 60% dels catalans, no estaríem parlant de consultes no vinculants organitzades des de la societat civil. Quan tu sigués capaç de sortir al carrer i mobilitzar centenars de milers de persones podràs parlar de fracàs o pot ser llavors admetràs que és l'èxit.

    ResponElimina
  33. Gutijaume, et suggereixo que convides als teus amics del PP per tal que convoquin una consulta, amb la temàtica que vulguin ( inclosa la de la unitat d'Espanya ) a veure si podrien aconseguir el mateix nivell de participació. M'estic referint en l'àmbit de Catalunya, clar. Que és del que estem parlant.

    ResponElimina
  34. Simplement potser no és moment de pensar en la indeopendència, crec que la gent té coses que ara mateix li interessent molt més o li dieurien importar més.

    ResponElimina
  35. Ai lluket, lluket; que t’has encès com un ídem....! Jo de tu m’independitzaria JA ! Sobre tot dels pares que encara et mantenen..!

    ResponElimina
  36. M'encanta la gent que parla sense coneixement de causa :D

    ResponElimina
  37. Gutijaume, vols dir que no parlàvem de participació, èxits, fracassos i percentatges, més que d'oportunitat?

    ResponElimina
  38. Una cosa duu a les altres Ximo

    ResponElimina
  39. Jo no crec que "unionista" sigui pejoratiu, com tampoc ho és "independentista". I efectivament, totes dues són opcions legitimes. Però penso que molta gent no és ni una cosa ni l'altra, que votarien depenent de les circumstàncies.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta