8 d’abril del 2014

Urtasun (ICV): ‘Cal impedir que algú com Arias Cañete arribi a la Comissió Europea’


TORTOSA (Baix Ebre).- El candidat d’Iniciativa per Catalunya-Verds a les eleccions europees, Ernest Urtasun, ha fet aquest dimarts una crida a la mobilització dels votants d’esquerres, per evitar que algú com l’actual ministre d’Agricultura puga esdevenir comissari de Medi Ambient. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Urtasun ha recordat que Miguel Arias Cañete, tot i que encara no està confirmat com a candidat del PP a les europees, ha manifestat en més d’una ocasió la seua intenció d’anar a Brussel·les “a posar ordre”. En aquest sentit, l’ecosocialista ha afirmat que el ministre voldria una legislació comunitària menys garantista en qüestions que interessen les Terres de l’Ebre, com és la gestió de l’aigua.

En aquest sentit, Urtasun s’ha mostrat convençut que les institucions comunitàries ajudaran a aturar l’aplicació del nou pla hidrològic de la conca de l’Ebre. El candidat d’Iniciativa ha recordat que l’actual eurodiputat ecosocialista, Raül Romeva, ja ha preguntat a la Comissió Europea si el nou pla de conca contravé la directiva marc de l’aigua, tot instant-li que prevegi una sanció contra el govern de l’Estat si tira el pla endavant. A més, Urtasun ha rebutjat el possible transvasament d’aigua del Roine que ara volen estudiar el govern de l’Estat i la Generalitat. De fet, ha afirmat que és “un error” que el govern de CiU haja decidit ajornar la seua denúncia al pla hidrològic davant d’Europa.

En la mateixa entrevista, Urtasun ha repassat altres qüestions de l’actualitat nacional i europea, com ara la crisi migratòria de Ceuta, el conflicte a Ucraïna o el debat al Congrés dels Diputats sobre la consulta del 9 de novembre. D’altra banda, també ha destacat la incorporació de la cantautora Montse Castellà a la llista d’Iniciativa per a les eleccions del 25 de maig, tot recordant el seu activisme en defensa de l’Ebre i per la millora del transport públic.

2 comentaris:

  1. Tirar-se pedres a la teulada de casa teva és ja l’últim que pensava escoltar. Mentre a la REPER es dediquen a salvar les sancions europees que venen donades per una mala gestió de les autonomies com són els casos de les vacances fiscals del País Basc o el Segarra-Garrigues a Catalunya (sancions que d’acomplir-se les acaba pagant l’Estat, no la CCAA que l’ha provocat) i ara ens dediquem a demanar sancions econòmiques per al nostre propi Estat?

    La Unió Europea és un centre de debat, discussió i negociació. Crec que és molt positiu que intervingui en temes de vital importància com són sens dubte el medi ambient i els recursos hídrics. No sols estan per a sancionar i donar reprimendes, tenen al darrera un conjunt de tècnics i professionals d’altíssim nivell que poden ser de gran ajuda per a qüestions com les que ens ocupen.

    A part, crec que és un error enfocar les eleccions europees en clau nacional i no diguéssim ja en clau territorial perquè és enganyar a tota la gent que desconeix com funciona Europa i les seves institucions.

    ResponElimina
  2. Pot-ser, però que hi pinta l'Arias Canyete?
    Algú pot creure's el seu discurs?
    A les Terres de l'Ebre no crec pas.
    Potser a la Castella Vella, no et dic que no.
    Porque el Pisuerga pasa por Valladolid!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta