13 de maig del 2014

Agricultura farà controls exhaustius de maquinària per evitar l'expansió del caragol maçana



AMPOSTA (Montsià).- El Departament d'Agricultura intensificarà els controls de neteja de la maquinària agrícola a l'interior del delta de l'Ebre per evitar que la plaga del caragol maçana es traslladi de les àrees infectades a les que ja han estat netejades amb la inundació d'aigua salada. L'operatiu, integrat per Mossos d'Esquadra, del Seprona de la Guàrdia Civil, Agents Rurals i tècnics del Departament, ha d'impedir que aquesta espècie invasora s'escampi a l'hemidelta dret de l'Ebre o surti a l'exterior, especialment, quan comencin les tasques de segar a partir de setembre que és quan hi ha una major mobilitat interna i externa al Delta.

D'entrada, segons ha explicat el director general de Desenvolupament Rural i coordinador de l'estratègia del Departament en contra del caragol maçana, Jordi Sala, Agricultura demanarà als mateixos pagesos que s'encarreguin ells mateixos de netejar la seua pròpia maquinària abans de traslladar-la a altres zones, a l'hemidelta dret o a l'exterior. En aquest sentit, Sala ha remarcat que seran estrictes. Els pagesos que no compleixin aquestes mesures poden ser sancionats, segons l'ordre aprovada per la Generalitat, i per la qual ja s'haurien imposat algunes sancions de fins a 3.000 euros.

D'altra banda, les primeres valoracions de les mesures aplicades l'any passat apunten que l'efectivitat de la inundació amb aigua marina d'unes 4.000 hectàrees ha estat total, mentre que a les prop de 6.000 dessecades ha superat el 80%. Agricultura té previst anunciar en les pròximes setmanes les mesures del nou pla de xoc contra la plaga per aquest 2014. De moment, segons ha avançat Sala, es continuaran aplicant la recollida a mà o el tractament amb saponines en els espais que continuïn afectats. Els pagesos, però, ja s'han queixat que a partir d'aquesta campanya hauran de ser ells els que es facin càrrec del cost d'aquests tractaments, autoritzats excepcionalment pel ministeri. D'altra banda, Sala no ha volgut tampoc pronunciar-se sobre la data de cobrament dels ajuts agroambientals de l'arròs, uns 7,8 milions d'euros, que els agricultors tenen pendents de cobrar des de finals de l'any passat.

Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta