17 de maig del 2014

'Carta a Cañete', article de Sílvia Casola


Senyor Cañete, avui m’ha fet ràbia i fàstic. Però de fet tampoc és cap novetat, vostè no ha estat mai una persona massa estimada per la gent com jo: ebrenca, roja i dona.

En aquests anys al capdavant del PP, ha aconseguit que la gent de les Terres de l’Ebre el recordem per sempre més amb el seu “el transvase se va hacer por cojones” i ara ha aconseguit que totes les persones que creiem en una societat igual per homes i dones el recordem per la seua reacció en perdre el debat electoral “Si haces un abuso de superioridad, intelectual, o lo que sea… parece que eres un machista que esta acorralando a una mujer indefensa”.

La seua reacció és més pròpia d’un neandertal, masclista de poca altura política i intel·lectual, que d’un cap de llista d’un partit polític, que a més, governa a l’Estat Español. Una reacció pròpia d’aquelles persones que tenen por a perdre la seua parcel·la de poder, i que la única reacció que tenen davant el que els supera, és la d’atacar amb expressions i justificacions més pròpies d’altres èpoques.

Les seues declaracions són pròpies d’altres temps sí, però per desgràcia, cada dia més actuals. N’estic fins als ovaris de veure com ministres i representants del seu partit han engegat una creuada contra els meus drets. N’estic fins als ovaris d’escoltar declaracions on se’m considera un esser menor o amb menys capacitats. N’estic fins als ovaris de veure anuncis que em tracten com a simple objecte o com a imbècil i incapaç de fer coses. N’estic fins als ovaris de…. tantes coses que he sentir-me dir pel simple fet de ser dona!

I com estem al mig d’una campanya electoral on ens hi juguem quina Europa tindrem, i vull recordar que més del 70% de les lleis que tenim venen de les recomanacions marc de la unió Europea, no vull deixar escapar l’ocasió per recordar quin són els grans reptes que tenim al davant. Necessitem una Europa forta, que lluiti contra aquesta onada retrògrada que tenim al davant i que està acabant amb els nostres drets. Una Europa que aposti de forma valenta per acabar amb la desigualtat salarial que encara patim les dones (per fer la mateixa feina, cobrem el 22% menys de mitjana). Una Europa que defensi els nostres drets sexuals i reproductius davant de les contrareformes com la del ministre Gallardón. Una Europa que lluiti contra la violència masclista impregnada en totes les esferes de la nostra societat. Una Europa que aposti per incrementar la participació de les dones en tots els àmbits de decisió, perquè si no hi som encara no és perquè no estiguem preparades, sinó precisament per gent que pensa com vostè i té por de competir amb algú que possiblement li pega mil voltes. En definitiva, ens cal una Europa forta que lluiti sense por contra el masclisme imperant en les nostres societats.

I aquesta és l’Europa que vostè i els seus no representen, aquesta és la Europa que jo no vull, la que no volem les dones i homes que creiem en una societat justa. Gràcies, senyor Cañete, per demostrar una vegada més la cara més casposa i masclista del PP. Espero que tot l’electorat escolti les seues paraules, i el dia 25 quan vagi a votar les recordi.

Sílvia Casola
és secretària nacional de la Dona de les JERC.

1 comentari:

  1. ...muy señora mia..., hay una obra (mejor dicho "novelas" de ficcion) es del Capitan Alatriste, este personaje que si estuviera en el Farwest, seria el tipico pistolero, o mercenario que alquila su arma, pues bien ese espadachin casi siempre enrolado a los Tercios de Flandes y bajo las triquiñuelas de la Corte que manipula el Conde Duque de Olivares parapetandose bajo los bigotes "del Hermoso", pues como le decia este Alatriste (personaje de ficcion) tenia como amiguete a otro personaje que no era de ficcion (Quevedo), personaje que en su juventud tambien hizo de las suyas como agente secreto de la Corona por tierras italianas, decia a su amigo Alatriste que los hombres eran y debian de tratarse como Hidalgos..., pero los habia que el trato era de "Hijos de algo"..., desgraciadamente, actualmente... los "pepes" casi todos son unos hijos de algo, y si nos referimos a ese personajillo...habria de tener el novilisimo titulo de Don (por lo de Corleone), tiene ese personajillo un monton de intereses, entre ellos un de muy oscuro, forma parte de un negocio de barcos cisterna, que los llenan a Gibraltar (pagan mucho menos) y lo venden a alta mar a otros barcos que repostan, lo bueno de la cosa es que si estos barcos llevasen su contenido legal, no tendrian problemas en atracar a muelles españoles y repostar como todas las embarcaciones hacen...en fin señora mia, tiene toda la razon de estar hasta los ovar.........s de oir sus gilipuerteces de machismo de macho cabrito, pero a ese mastuerzo en general, se la suda todo y solo le hacen cosquillas a su barriga de ricacho... ¡ah! lo del Ebro era por "ponerle coj.....s, y que seria un paseo militar", pero como estos imperialistas del Imperio hacia Dios, ya saben con que "animaladas" se encontraran, estan algo calladitos, aunque por bajo intentan sobornar con verdaderas fortunas a los dirigentes del independentismo, lo malo para ellos "es que se encuentran que les dicen que no suficiente dinero para comprarles", y otra cosa el Rouco y sus chicos les hacen todos los parabienes a estos del Imperio hacia Dios...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta