9 de maig del 2014

La plataforma del Sénia es posa a disposició de la Fiscalia de Castelló per investigar el Castor


ALCANAR (Montsià).- La Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia s'ha posat a disposició de la Fiscalia de Castelló per ajudar "en tot allò que pugui" en les diligències d'investigació sobre l'onada de prop de 600 terratrèmols provocada per la injecció de gas al magatzem submarí del projecte Castor la passada tardor. L'entitat s'ha mostrat predisposada a aportar dades o documentació que pugui ser d'utilitat abans que el ministeri públic tanqui el procediment, iniciat a finals de l'any passat. En aquest sentit, recorda que, des de 2007, ha presentat diversos escrits, al·legacions i requeriments d'informació, advertint dels riscos sísmics i la manca de seguretat del projecte que executa l'empresa Escal UGS.

"Creiem que el tema és suficientment important perquè es depurin responsabilitats" asseguren des de la Plataforma, tot apuntant la "manca de transparència i rigor" que ha envoltat el projecte. "L'alarma ciutadana creada no es pot justificar des de cap perspectiva i molt menys des de l'interès general, amb la caiguda de la demanda de gas, la crisi econòmica i la falta de previsions de l'administració estatal, en un projecte que ara ja s'ha convertit en un autèntic maldecap per al Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, que no sap com treure-s'ho del damunt, amb una inversió totalment innecessària i, sobretot, una infraestructura que no és segura", argumenten en un comunicat.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta