8 de maig del 2014

La Festa del Mercat a la Plaça d'Amposta es renova amb un pressupost de només 65.000 euros



AMPOSTA (Montsià).- Del 16 al 18 de maig, Amposta celebrarà la sisena edició de la Festa del Mercat a la Plaça. La festa arriba plenament consolidada, però també plena de novetats, de manera que la mateixa festa es reinventa i es renova dins la premissa de recrear l'Amposta de principis de segle XX. Així, més enllà d'omplir els carrers del nucli antic amb un centenar de parades d'artesans, oficis tradicionals i queviures, es realitzaran múltiples activitats per recrear l'Amposta de fa 100 anys, com ara cercaviles i concerts de música, corals, jotes, jocs tradicionals, visites guiades i espectacles de teatre i dansa. Dins el recorregut del mercat, també hi haurà atraccions infantils d'època, com un carrusel tot de fusta de l'època i altres atraccions antigues.

L'alcalde d'Amposta, Manel Ferré, i la regidora de Cultura i Festes, Mar Panisello, han presentat les principals novetats d'aquesta nova edició de la festa en la que s'espera superar la xifra de 10.000 visitants de l'any passat. En aquest sentit, l'alcalde ha remarcat l'oferta d'espectacles i activitats variada i atractiva que s'ha preparat per a l'ocasió, amb només un pressupost de 65.000 euros.

Enguany també es projectarà "La consulta del doctor Forcadell", la segona part del curtmetratge que es va estrenar a la Festa del Mercat de fa dos anys, l'exitosa "Herència de l'avi Gisbert". La representació de la sarsuela també pren enguany una rellevància encara major, ja que aprofitant la gran tradició musical d'Amposta la música i les veus dels cantants seran en directe. A més, es podrà veure una de les poques peces de sarsuela en català que existeixen: "Cançó d'Amor i de Guerra". També l'espectacle de varietés del Casino Recreatiu i el Cabaret de la Fila, l'Ampolino, són completament renovats.

Una altra de les novetats és l'arribada a Amposta del Circ Mozzarela, gràcies a la col·laboració de l'Escola de Teatre i Circ d'Amposta. La inauguració oficial de la festa tindrà lloc dissabte al matí a càrrec de la infanta Isabel de Borbó "La Chata", personatge que interpretarà Montserrat Rosa Cardús, i comptarà amb la interpretació de l'himne "Oh! Amposta" a càrrec de la banda de música de la Unió Filharmònica i de les corals d'aquesta entitat i de la Lira Ampostina. A més, s'ha realitzat un taller dedicat a aprendre l'himne d'Amposta de manera que es multiplicaran les veus que el podran cantar sencer en el moment de la inauguració.

Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta