12 de maig del 2014

López (PSC) planteja les eleccions europees com una via per aturar Rajoy i Arias Cañete




TORTOSA (Baix Ebre).- El candidat del PSC a les eleccions europees del 25 de maig, Javi López, ha garantit aquest dilluns la feina dels socialistes per aturar el nou pla hidrològic també des de les institucions comunitàries. López, que aquest dilluns ha fet campanya a les Terres de l’Ebre, ha recordat que van ser els socialistes els que van derogar el transvasament que projectava l’anterior govern del PP. De fet, el candidat del PSC ha assenyalat que l’exministre Miguel Arias Cañete és ara el cap de llista del Partit Popular per al 25 de maig, i que la Unió Europea pot tenir un paper important a l’hora d’aturar les intencions transvasistes del govern de l’Estat. Així, ha afirmat que si els socialistes guanyen el PP a les eleccions europees, també es podran aturar moltes de les polítiques que està impulsant el govern de Mariano Rajoy en clau espanyola.

D’altra banda, en la mateixa entrevista a Canal 21 Ebre, López ha volgut resumir el lema de campanya del PSC en aquestes eleccions europees. Segons el candidat dels socialistes, tan important és canviar Europa, i les seues receptes contra la crisi, com poder aturar les polítiques de Rajoy. I en aquest sentit, també ha assenyalat que les eleccions del 25 de maig poden ser una revàlida sobre l’actitud del govern del PP amb Catalunya.

25 comentaris:

  1. Bé, primer tinc que dir que aquest comentari no te res a veure amb el aspirant a diputat europeu. Li prego disculpes per usar un espai darrera la noticia.
    Només era comentar la ironia del anunci de capçalera. Lo del CAT. Una operació que va comportar el transvasament de l'aigua del riu Ebre, amb l'excusa de reomplir els aqüífers tarragonins sobre-explotats per la industria i la població, i que ha mantingut una expansió de tota l'àrea tarragonina sota la omnipresència d'uns gestors que han fet el que han volgut, mercadejant una aigua que no els hi tocava ni a les seves fronteres naturals. D'aquells fets, oblit i més oblit, silenci i més silenci. Total que a hores d'ara ni se sent parlar dels aqüífers ni de la "gentil" cessió de l'aigua. Les comunitats de regants també haurien de presentar números històrics amb transparència. Els hi ha sortit bé el negoci?
    Res, als que no sabeu.... interesse-us, perquè aquesta tubària no hi era abans i amb el prefixe de mini, vistos els resultats, altres boques s'han obert per dir que elles també en volen del manà de l'aigua, que ja han sobre-explotat els seus recursos x2 i x3 cops, sinó més.

    ResponElimina
  2. M'oblidava 2014 - 25 = 1989.
    Qui manava llavors?
    http://ca.wikipedia.org/wiki/Jos%C3%A9_Carlos_Romero_Herrera
    http://ca.wikipedia.org/wiki/Josep_Mir%C3%B3_i_Ard%C3%A8vol
    Més disculpes.

    ResponElimina
  3. No deixa de ser còmic que el lema de campanya sigui aturar Rajoy i Felipe González hagi dit fa dos dies que no descarta un govern PSOE-PP si el país ho necessita. Em que quedem? Aturem Rajoy o investim Rajoy? Si és que des de fa anys que els partit socialistes catalans, espanyols i si molt m'apretes la majoria de partits socialistes europeus tenen doble personalitat. Potser s'haurien de plantejar d'una vegada deixar de dir-se socialistes.

    ResponElimina
  4. Anotació al comentari d'I. El minitrasvasament a Tarragona es va aprovar mitjançant la Llei estatal 18/81, d’actuacions en matèria d’aigües a Tarragona, no a l'any 1989. Manava la UCD a Madrid i CiU a Barcelona.

    ResponElimina
  5. Per cert, no he escoltat a cap socialista desmentir Felipe González en relació al govern d'unitat PP-PSOE.

    ResponElimina
  6. Ostres, pos ni més ni menys que en Rubalcaba i el mateix Javi López a aquesta entrevista, Emili.

    ResponElimina
  7. Bé, no l'he escoltat Gustau. No he vist cap titular en els mitjans d'abast general, a nivell del que van sortir les declaracions de González. Ni tu mateix ho has destacat.

    ResponElimina
  8. Bé, rectificar és de savis.
    http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/politica/rubalcaba-descarta-govern-coalicio-partit-popular-3270674
    No em diràs, però, que les paraules de González tenien molt mala baba. Com he dit, el lema de les europees del PSC és aturem Rajoy. Com per invitar-lo, com solen fer, a l'acte central de campanya.

    ResponElimina
  9. Mentre sigui secretari general. Bé, poc li queda. Patxi López és un dels candidats a les primàries i a la seva vera Madina. Ells ja saben el que és governar amb el PP al País Basc.

    ResponElimina
  10. Però els socialistes tenen programa polític per aquestes europees?

    ResponElimina
  11. Gutijaume, per una vegada, i sense que serveixi de precedent (;-) et donaré part de raó. El socialisme està en crisi perquè no han sabut crear grups potents de pensament per fer propostes engrescadores, útils i progressistes per fer front als reptes del segle XXI. No ho poden basar tot en ser uns antidreta, antipolítiques d'austeritat, anti, anti. Han de començar a fer propostes en positiu. Si la proposta del Sr. González per sortir de la crisi és fer un govern d'unitat del PP, doncs, mano, quines poques llums li queden. La gent que se sent ideològicament d'esquerres s'està quedant orfe d'idees. Com pot ser que portem 7 anys de crisi i ni el PSOE i ni el PP, hagin aprofitat aquest temps que podria fer Espanya per crear ocupació? Perquè l'aposta de menys salari, menys condicions laborals, em sembla que avoquen a un altre cicle de bombolla especulativa on els que segueixen tenir el capital, tornen a trinxar el país.

    ResponElimina
  12. Vist per al que serveix un programa electoral, que lo normal és passar-se'l pel forro,

    val la pena perdre el temps?

    ResponElimina
  13. Bona Susanna! Pim-pam-pum!

    ResponElimina
  14. No t'ho nego Emili, però va se al 1984 quan de fet van començar les obres. Manaven llavors socialistes i convergents. Evidentment, hi ha iniciatives i també gestos resolutius.
    Va haver pacte entre UCD i PSOE? O ambdós ja ho tenien decidit?. Les minves des aqûifers tarragonins ja es van detectar abans. Planificació? Qui realment va gestar-la? Ai, li haurem de proposar a la Pilar Urbano que ho investigui....
    Sobre el socialisme.... quan va començar a crepitar? Quan van abandonar la primera internacional o quan es va escindir la tercera??????
    Guti, ejem...
    Veig que t'ha afectat el cant dels rossinyols Susanna ;-)

    ResponElimina
  15. ...permitan que me meta, actualmente esa porcion de la peninsula (Iberica) formando parte de otra gran porcion del continente Europa, esta destinada (junto a otros territorios bañados por el Mediterraneo) a ser paraiso de vacaciones, nosotros los indigenas de este tinglado turistico, estaremos a ser los trabajadores que satisfagan las necesidades turisticas de los forasteros, asi que ningun gobierno puede hacer algo sobre el paro, el decirlo es todo pura demagogia o simplemente bla,bla,bla..., pues para salir de la crisis y solucionar el paro...¿se han reanudado la actividad de las minas que se cerraron?..., ¿se han plantado todas las viñas que habian hantes de la orden de arrancarlas?..., ¿se han creado otra vez los altos hornos que teniamos?..., ¿todos los astilleros que teniamos, se han creado otra vez?..., y asi un largo, largo eccetera..., es decir seguimos con lo seguir siendo "de servicios" para los turistas, y hasta que las zonas europeas que producen, no esten en pleno apogeo productivo..., nosotros no levantaremos cabeza, por lo tanto TODOS los partidos NOS ENGAÑAN..., y el pueblo TRAGA, TRAGA, y tragara hasta que "la cosa" no se ponga al dia..., afortunadamente tenemos un buen historial social, y nuestra sociedad se esta adaptandose a las nuevas formas que invisiblemente nos han ido incustrando, y no sucumbiremos como les ocurre a Grecia y a Italia del sur, pero vivir con desahogo tardaremos mucho en volverlo a hacer (eso lo digo globalmente)...

    ResponElimina
  16. Quan els socialistes governaven Tortosa amb el PP, qui era gerent del Consell Comarcal del Baix Ebre ( càrrec de confiança ) ? Ho pregunto cordialment, perquè no ho sé, i si és el que sospito seria curiós segons quins comentaris.
    Ningú recorda cap comentari de Pujol ( Jordi ) , per exemple del proces, no coincident del tot amb el seu partit o el Mas ?. Pos això..... Gerros xinesos i avant .

    ResponElimina
  17. Home, i el del Consell Comarcal del Montsià. Posats a barallar cartes.
    El Pujol, vols dir que no va dir "ara ja toca"..... Perquè després va finançar dos canals també en "Tringulis". Ja te dic, millor contractar a la Pilar Urbano per desfer l'entrellat.
    Encara pot preguntar al Macià i al Bonet, que també eren per allí.
    Per cert, no va complir 25 anys fa poc el CCBE?
    Quina causalitat!

    ResponElimina
  18. i, que algú escrigui el que vols llegir, no vol dir que no hagi escrit falsedats...

    ResponElimina
  19. Home, Jotabé, suposo que ho vols dir amb la referencia de la Urbano. No et pensis que m'empasso tot el que s'escriu. A hores d'ara puc dir que la ficció m'encanta, i els que l'escriuen els admiro, si ho fan bé. Una altra cosa és que gasti referències amb certa ironia o, al menys, m'agradaria, ja que la veritat s'hi assembla a una mosca o mosquit, la major part de les vegades et quedes en les ganes d'atrapar-la. I crec que no soc l'únic al que li passa. A més, quan lliso, m'encanta que em capgiren les preteses veritats que pugui tenir sota la pell. Ho trobo un exercici molt sa.
    Sobre la falsedat, pos és la majoria del que s'escriu.... ja veus, al pobre Newton com li va caure l'Einstein al cap....

    ResponElimina
  20. Quin partit polític defensa un programa seriós de caràcter europeu ???

    Si pensem votar el 9N, què punyetes s'empatollen CIU i ERC presentant candidats a les europees, si en sortirem amb la independència ???

    Per cert, independència ... DE QUÍ i DE QUÈ ?????????????

    ResponElimina
  21. ...salir de Europa... "NO-NES", eso mister Margallo y otros que les pagan las proximas vacaciones, lo dicen..., Catalunya es un gran pueblo (no en extension) pero si con mucho peso social y con algunas excepciones con una gran civilizacion y "de quí i de qué" pues de que nos labremos nosotros el destino, y con el esfuerzo de todos los que vivamos aqui, hacer la gran nacion que en su tiempo fue (sin cargarnos a nadie de la vecindad)...creo que ya lo habras entendido, aunque me huelo a "botifler oculto por aqui"...

    ResponElimina
  22. Mira, alberito, ja n'estic fart d'aquells que només saben insultar els que no pensen com ells, com és el teu cas ...

    També n'estic fart d'aquells il·luminats que donen carnets de catalanitat en funció de les seves afinitats ideològiques ??? ...

    I si tan defenses la independència de Catalunya o dels Països Catalans, perquè no escrius amb el nostre idioma, la qual cosa si que fas quan signes com Sr. BELTRAN ??? ...

    ResponElimina
  23. Què esperaves d'un nacionalisme excloent com el català? O estàs amb ells o contra ells.

    ResponElimina
  24. ...Armando Gresca...esto "me huele" a excusas de mal pagador, por muy españolista que seas, no vas a parar el camino emprendido por el pueblo catalan, pacificamente y sin violencias, los de Madrid estan intentando (como siempre) "comprar" a los celebros del independentismo, pero se encuentran contra un ferreo muro, los catalanes no excloemos a nadie que sea noble y democratico, cosa que los que nos tildan de excluistas, si pudieran nos borrarian, pero ellos mismos se borraran de la nueva Catalunya, una nueva Catalunya que a algunos no les hace ni pizca de gracia...pero que a la mayoria de catalanes tampoco nos hace ni pizca de gracia la Catalunya que vosotros quereis, pero estamos en democracia y TODOS (absolutamente todos) podemos opinar, otra cosa...hay muchos que viven pero que son forasteros de aqui, y a duras penas comprenden el castellano, asi que de golpe hazlos entender "el polaco", no veas lo nerviosos que se ponen las criaturas...

    ResponElimina
  25. Sin comentarios, Sr. BELTRAN, catalán de alpargatas y barretina ...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta