13 de maig del 2014

Tortosa organitza unes jornades de recreació de la Festa del Renaixement al voltant de Despuig



TORTOSA (Baix Ebre).- Els propers divendres i dissabte, 16 i 17 de maig, Tortosa oferirà un petit tast de la Festa del Renaixement. I és que, amb l'objectiu de divulgar el coneixement de la vida quotidiana i la Tortosa de l'època, s'han organitzat unes jornades de recreació històrica i ambientació al segle XVI al voltant de la figura del cavaller Cristòfol Despuig, l'autor de la principal obra literària del Renaixement en català, "Los Col·loquis de la Insigne Ciutat de Tortosa". Durant les jornades, a la plaça de l'Escorxador es recrearà un campament de l'època, i hi haurà jocs infantils propis del segle XVI i una taverna. A més, hi actuaran alguns dels grups itinerants que participen a la Festa del Renaixement.

El regidor de Festes, Domingo Tomàs, ha explicat que les jornades responen a la voluntat de l'Ajuntament d'apostar per un producte únic i contribuir a la difusió de la Festa. La jornada també comptarà amb conferències que tracten diferents aspectes de la vida al segle XVI. Les sessions tindran un to didàctic i divulgatiu amb la intenció d'aproximar als assistents, majoritàriament participants en el Renaixement, els usos de l'època i que aquests es puguin aplicar en el moment de la Festa. També hi haurà una taula rodona que, sota el títol "Turisme, promoció i impacte econòmic de la Festa del Renaixement", posarà de manifest la importància de la Festa com a motor econòmic per la ciutat. D'altra banda, es realitzaran visites guiades pel nucli antic de la ciutat, destacant els espais de l'època del Renaixement.

Via Canal 21 Ebre

3 comentaris:

  1. Bon idea, pero com molts, anunciat tard. No pots anunciar un acte pel 16/17 maig, 3 dies abans, o soc l'unic que fa plans? No és una queixa de cara al grup politic d'ara a l'ajunatment, sino en general, actes grans i importants s'han d'explicar en temps, trobo jo.

    ResponElimina
  2. Clar, com ara tenim superàvit, ja podem malgastar en "xorradetes" ...

    ResponElimina
  3. ...no, es que por Amposta hacen el Mercat a la Plaça, y aqui se tiene que hacerse algo, para no perder parroquia, ¡leñe!...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta