12 de maig del 2014

'Trenta-set anys d’identitat pròpia, de dret a ser!', article de José Emilio Bertomeu


El proper dia 20 de maig es compliran anys de l’aniversari de la segregació de la Cava i Jesús i Maria de la ciutat de Tortosa. Unes dates que com sempre són significatives per a totes i tots, ja que de tot aquell somni il·lusionant ja han passat trenta-set anys. Pareix que quedin en el record aquells anhels, aquella voluntat de construir un municipi i ser amos dels nostres propis destins. No seria just oblidar aquella gesta i les dificultats que van trobar els nostres avantpassats per aconseguir el seu objectiu final. Per això celebrem les Festes de la Segregació, per això desconnectem de la rutina diària disposats a viure tres dies de trobada, de poder gaudir plegats de tot allò que ens uneix i amb la ferma voluntat de seguir avançant com a col·lectivitat.

Els pobles tenen dret a decidir el seu futur, els pobles tenen dret a ser i Deltebre n’és un bon exemple que es pot extrapolar a la realitat nacional que estem vivint. Sempre pacíficament, sempre respectant les pluralitats i entenent les singularitats de la seua gent. Uniformitzar, renunciar, menystenir... són substantius del passat. Avui el futur es basa en el diàleg, el pacte, l’acord i, per damunt de tot, la democràcia.

Cada any, quan arriben aquestes dates, convé que fem balanç. De lo que érem i de lo que som, de lo que hem estat capaços de construir amb molt d’esforç i tenacitat moltes persones, entitats i institucions. Enlloc estava escrit que seria fàcil, però no hem renunciat a res que suposés fer retrocedir el municipi. Sempre respectant al que no pensa com natros. Perquè la riquesa de Deltebre es precisament la que permet mirar des de diferents perspectives el nostre compromís municipal, tots amb un denominador comú, el progrés de la nostra gent i donar garantia de futur als nostres fills i filles. La il·lusió de fa trenta-set anys ha de mantenir viva als nostres cors, veient a cada dificultat un repte, a cada pas una oportunitat per avançar. Deltebre avança, Deltebre està situant-se dintre del mapa de la globalitat com un municipi actiu, divers, inquiet i sobretot profundament democràtic.

Serem grans en la mesura que siguem solidaris en els que s’ho passen malament i en els que necessiten de la nostra ajuda, i no en tingueu cap dubte que com alcalde vostre n’estic convençut que ho farem possible.

José Emilio Bertomeu i Rio 
és alcalde de Deltebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta