13 de juny del 2014

Acord dels alcaldes de l'Ebre per reclamar l’alliberament de l’AP-7 fins que es faci l’autovia A7



TORTOSA (Baix Ebre).- Consens dels alcaldes de les Terres de l’Ebre per reclamar al govern de l’Estat l’inici de les obres del tram ebrenc de l’autovia A7 i perquè s’aixequen les barreres de l’autopista mentre no es face la nova carretera entre Ulldecona i l’Hospitalet de l’Infant. Els alcaldes de poblacions com Tortosa, l’Aldea, Camarles, l’Ametlla de Mar o Sant Carles de la Ràpita s’han reunit aquest divendres al matí a la seu de la Delegació de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, per reeditar el consens sobre el traçat de l’autovia A7 que es va assolir a la primavera del 2004, i que el govern de l’Estat va fer trontollar quan va plantejar el pas de l’Ebre a l’altura de Campredó. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, l’alcalde de la Ràpita, Joan Martín Masdéu, ha valorat molt positivament la reedició d’aquest consens territorial, tot superant les visions localistes que puga tenir cadascun dels ajuntaments afectats pel traçat.

La reunió amb els alcaldes s’ha fet a porta tancada i ha servit per escenificar com el delegat de la Generalitat, Xavier Pallarès, ha pres la iniciativa per liderar el front comú institucional per reclamar el traçat consensuat de l’A7 a les Terres de l’Ebre. En concret, a la reunió s’ha acordat redactar una moció conjunta que hauria de ser aprovada en tots els municipis del territori, i assumida també per les forces polítiques presents al Parlament de Catalunya, al Congrés dels Diputats i al Senat. Així ho ha explicat el delegat del Govern, qui també ha exigit la gratuïtat de l’autopista per a la gent de les Terres de l’Ebre, mentre no s’acabin les obres de l’autovia A7.

En aquest sentit, Masdéu ha recordat que aquell consens territorial té més d’una dècada, i que els municipis van saber renunciar a certes reivindicacions. L’alcalde de la Ràpita ha afegit que l’objectiu comú també passa ara per reclamar l’aixecament de barreres a l’autopista. Entre d’altres qüestions, per evitar accidents greus com el que es va produir fa uns dies a la carretera N-340 al seu pas per la Ràpita, on van morir tres persones.

La moció del front institucional sobre l’autovia A7 vol evitar la zona de protecció d’aus, el futur aeròdrom de Santa Bàrbara, el nucli urbà de Campredó i la urbanització de Vinaixarop, i demanarà que s’apropi el traçat de l’AP-7 allargant-lo fins a l’Ametlla de Mar. De la mateixa manera, també es reclama que la presentació de les al·legacions no suposi una excusa per retardar les obres de l’autovia A7, així com la gratuïtat de l’autopista en aquest tram per als residents de les Terres de l’Ebre, mentre no s’inicien les obres i es posi en funcionament la nova autovia.

Imatge Gencat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta