12 de juny del 2014

Els inspectors d'Hisenda donen la raó a Rasquera amb el projecte cannàbic anticrisi


RASQUERA (Ribera d'Ebre).- L'Organització Professional d'Inspectors d'Hisenda de l'Estat (IHE) ha donat, indirectament, la raó a l'Ajuntament de Rasquera, que al febrer del 2012 va aprovar un pla municipal anticrisi que incloïa una plantació de marihuana, encara aturada als jutjats. En aquest sentit, els inspectors d'Hisenda han reclamat aquest dimecres que s'obri un debat públic perquè tant la compravenda de drogues toves com la prostitució puguin arribar a ser legalitzades. D'aquesta manera, consideren que es podria combatre d'una forma més eficaç els seus efectes negatius, i que a més es generaria una recaptació addicional per a les arques públiques.

De fet, segons les estimacions del mateix sector, la prostitució i els clubs facturen cada any a Espanya al voltant d'uns 18.000 milions d'euros. Si aquesta activitat emergís a l'economia regular, i aplicant un tipus impositiu mitjà del 30%, es podrien recaptar fins a 6.000 milions d'euros. Aquests són càlculs que consten en un document presentat pel president de l'entitat d'inspectors d'Hisenda, sobre la reforma fiscal i els "forats negres" del frau, que ja ha estat enviat al ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro. D'altra banda, els autors de l'informe també recorden que països com Uruguai i estats com Ohio, als Estats Units, ja permeten el comerç de substàncies com la marihuana.

A més, aquest dijous s'ha sabaut que Espanya guanyarà Producte Interior Brut (PIB) gràcies a un canvi metodològic que considera riquesa del país la prostitució i el narcotràfic. La nova metodologia permetrà que el PIB augmenti entre un 2,7% i un 4,5 % (entre 27.000 i 45.000 milions), a causa de diversos canvis en el sistema de càlcul i a la incorporació d'informació estadística nova i d'activitats il·legals com el tràfic de drogues o la prostitució.

Imatge Arxiu ACN




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta