19 de juny del 2014

Crida de l’alcalde de Batea per solucionar el conflicte pel servei de rehabilitació



BATEA (Terra Alta).- L’alcalde de Batea, Joaquim Paladella, ha fet una crida al diàleg i al “sentit comú” per solucionar el conflicte pel servei de rehabilitació en aquesta població, després de la sentència judicial que reforça la posició de l’Ajuntament en el litigi amb la Fundació Privada Terra Alta Segle XXI. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Paladella ha reiterat que les instal·lacions de la fundació no reuneixen totes les condicions, i que per tant l’Ajuntament no aixecarà la suspensió de l’activitat. En aquest sentit, ha tornat a oferir al Departament de Salut la sala de rehabilitació de la residència geriàtrica de Batea, perquè la fundació puga impartir el servei fins que puga haver-hi una altra solució, o mentre no es resolga el contenciós de la fundació amb l’Ajuntament.

De fet, aquest mateix dijous, en acabar l’entrevista, Paladella ha pogut parlar telefònicament amb el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, i s’han emplaçat a fer tots els esforços per resoldre la situació. Amb tot, l’alcalde de Batea ha assenyalat que algú hauria d’assumir responsabilitats polítiques i dimitir, per haver avalat la idoneïtat del local de la fundació. Paladella ha apuntat el director dels serveis territorials de Salut, tot i que ha reiterat que el més important és poder garantir la seguretat de les persones i la qualitat del servei.

A més, l’alcalde ha avançat que l’Ajuntament ha rebut un segon auto judicial sobre la polèmica amb el centre de rehabilitació. A instàncies del Departament d’Interior, el consistori de Batea va sol·licitar un permís judicial per entrar a les instal·lacions de la fundació i clausurar la sala de rehabilitació. Però Paladella ha explicat que aquesta mesura no és necessària, ja que la fundació sí que té permís per realitzar altres serveis. Així, l’alcalde ha dit que l’Ajuntament només ha de garantir que ningú entra a la sala de rehabilitació, i que podrien imposar sancions coercitives a la fundació, tot i que no és partidari de posar multes.

En canvi, la Fundació Privada Terra Alta Segle XXI ha fet una lectura molt diferent de la interlocutòria que denega el permís d’accés a l’Ajuntament. Amb un comunicat emès aquest dijous, la fundació recorda que no posa en perill les persones, i que cap usuari s’ha negat mai a assistir al seu centre de rehabilitació. Finalment, Paladella ha explicat que el proper 25 de juny anirà a declarar als jutjats de Gandesa per respondre a la denúncia que la fundació va presentar contra ell i un tècnic municipal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta