18 de juny del 2014

El nucli antic de Tortosa tindrà un Mercat de les Viandes els dissabtes a la plaça dels Dolors


TORTOSA (Baix Ebre).- L'Ajuntament de Tortosa i l'Associació de Comerciants del Nucli Antic han presentat aquest dimecres el Mercat de les Viandes, una iniciativa que naix amb l’objectiu de fomentar el producte local, de temporada i ecològic, l’artesania del territori, així com de dinamitzar el centre històric de la ciutat. A partir del proper dissabte 21 de juny, el Mercat de les Viandes plantarà les seues parades a la plaça dels Dolors. El nou mercat de carrer es farà de 17 a 20 hores els cinc dissabtes que hi ha fins a la Festa del Renaixement.

L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, acompanyat del tinent d’alcalde de Promoció, Emili Lehmann, del regidor de Turisme, Alfredo Ferré, i del president de l'Associació de Comerciants del Nucli Antic i vicepresident de la Federació de Comerç i de Serveis de Tortosa, Joan Iniesta, han donat aquest dimecres els detalls d'aquesta nova iniciativa. Al nou Mercat de les Viandes de Tortosa s’hi podran trobar productes agrícoles conreats a les Terres de l’Ebre, ecològics, amb venda directa dels pagesos, empreses i/o cooperatives (cooperatives de consum), associacions, denominacions d’origen i productes elaborats amb tècniques locals, així com els procedents de l’artesania de les Terres de l’Ebre.

El Mercat de les Viandes vol complementar l’oferta comercial de la ciutat i esdevenir punt de trobada i de compra tradicional, a l’estil dels mercats al carrer, amb forta tradició al nostre país. En el seu disseny s’ha buscat compatibilitzar el mercat amb l’actual oferta comercial a la ciutat, amb l’objectiu que una i altre en surtin reforçats. El seu emplaçament al nucli antic busca dinamitzar comercialment els barris del centre històric a més de posar en valor el patrimoni cultural de la ciutat i donar-lo a conèixer. La celebració d’activitats de caràcter lúdic i didàctic, simultàniament al Mercat, complementarà la seua oferta per convertir-la en una nova experiència per al públic local i també per al visitant. N'és un exemple els Dissabtes del Renaixement, la iniciativa posada en marxa l'any passat en què grups de música de carrer fan cercavil·la pel centre de la ciutat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta