18 de juny del 2014

Onze nedadors travessaran del Fangar a Salou per la investigació sobre el càncer de mama



TORTOSA (Baix Ebre).- Onze nedadors creuaran el golf de Sant Jordi el proper 6 de juliol, des del far del Fangar fins a la platja de Salou, per recaptar fons per a la investigació del càncer de mama. Un repte solidari que podria ser la travessia en aigües obertes més llarga d’Europa, ja que els nedadors preveuen recórrer un total de 45 quilòmetres. La travessia té el lema ‘El gran repte per seguir lluitant’ i serà a benefici de la Lliga contra el Càncer del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, que impulsa un projecte d’investigació sobre el càncer de mama de tipus hereditari en col·laboració amb la URV i l’hospital Sant Joan de Reus. Dos dels nedadors que faran el repte, Toni Pérez Portabella i Joan Baiges, han explicat a Canal 21 Ebre que fa set mesos que preparen el creuament del golf de Sant Jordi, després que l’any 2012 van travessar nedant l’estret de Gibraltar.

La prova entre el Fangar i Salou podria durar entre catorze i setze hores. Seran onze nedadors de quatre clubs de les comarques de Tarragona que faran la travessia de manera col·lectiva, amb la voluntat de nedar tots al mateix ritme i d’arribar alhora. De fet, poder nedar els 45 quilòmetres en equip també és un altre repte. Aquest cap de setmana, els nedadors faran un assaig general a la punta del Fangar, fins a l’Ampolla. A banda, els nedadors hauran de tenir en compte l’estat de la mar, les condicions climatològiques i la possible presència de meduses, a més de preparar la prova psicològicament.

Amb motiu d’aquest repte, la Lliga contra el Càncer vendrà arreu de la demarcació uns casquets de bany de color taronja, dels quals ja ha venut unes 1.100 unitats. En el cas de Tortosa, els casquets solidaris es podran comprar a manualitats Manart, a Clips i a la farmàcia Renau. En aquest sentit, el director de la Lliga contra el Càncer, David Ortega, ha explicat que volen associar el repte esportiu amb el repte d’investigació i recerca sobre el càncer de mama, que és el que té més incidència entre les dones del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. De fet, a la demarcació es diagnostiquen cada any 4.000 nous casos de càncer, dels quals entre 500 i 600 són càncers de mama.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta