2 de juny del 2014

Jordan (ICV) proposarà a la junta de portaveus de Tortosa una declaració institucional sobre un referèndum per la República


TORTOSA (Baix Ebre).- Davant de la imminent abdicació del rei Joan Carles I, el portaveu d’Iniciativa-Entesa per Tortosa, Jordi Jordan, ha anunciat aquest dilluns al migdia que aprofitant el ple ordinari d’aquesta nit demanarà, en junta de portaveus, que l’Ajuntament de Tortosa faci una declaració institucional a favor d’un referèndum sobre la república, i a la vegada, es reafirmi l’aposta pel dret a decidir de Catalunya. Jordan ha comparegut aquest matí explicant que “la situació política a Espanya i Catalunya està en un procés de canvi, acabant amb el vell règim del bipartidisme i la monarquia, i cal més que mai, exigir el dret a decidir en el sentit més ampli”.

Així, Jordan ha recordat que “aquesta és una gran oportunitat per iniciar un procés constituent, refundar la democràcia, acabar amb la vella política i obrir l’esperança a tanta gent que demana un canvi real”. De fet, el portaveu d’Iniciativa-Entesa per Tortosa, ha afirmat que “acceptar a Felip VI com a rei de manera automàtica sense cap referèndum seria més que mai una decisió antidemocràtica”.

Per tot plegat, els ecosocialistes, han anunciat que aquesta nit, en la junta de portaveus de l’Ajuntament de Tortosa, proposaran a la resta de forces polítiques la redacció i aprovació d’una declaració institucional on el consistori tortosí es posicioni “a favor d’un referèndum perquè la gent pugui decidir si vol la continuïtat de la monarquia o una república, a la vegada que es refermi el dret a decidir de Catalunya en relació a la pertinença a l’Estat espanyol”, segons ha afirmat Jordan.

El portaveu d'Iniciativa-Entesa per Tortosa ha explicat que “en un moment en què la gent reclama participació i opinar no es pot negar un referèndum per decidir sobre la continuïtat de la monarquia ja que seria un frau en tota regla, una desició contrària a la democràcia”. A la vegada, Jordan ha volgut deixar clar que “el referèndum sobre la monarquia o república no ha de ser moneda de canvi amb la consulta a Catalunya, i per això, volem que l’Ajuntament, en la mateixa declaració es reafirmi en el compromís de defensar-la”.

L'abdicació de Joan Carles I

Aquest dilluns al migdia, el rei Joan Carles I ha argumentat a través d'una declaració institucional que ha abdicat a favor del príncep Felip per donar pas a primera línia a "una generació més jove" que pugui fer front a les reformes que "la conjuntura demana" i als "desafiaments de l'endemà". El monarca de 76 anys ha explicat que va prendre la decisió el passat gener, pel seu aniversari. Però no ha volgut anunciar la seua abdicació fins que s'ha recuperat del seu estat de salut i ha pogut reincorporar-se a l'agenda oficial. Sobre el príncep Felip, ha destacat que encarna "l'estabilitat" i té la "maduresa necessària per assumir en plenes garanties" el regnat i obrir una "nova etapa d'esperança".

1 comentari:

  1. Ja m'agradaria que s'afanyessen més en altres coses de la nostra ciutat que en demanar declaracions institucionals...ho sento, crec que són ganes de sortir a la foto i treure més bamderetes de l'armari. Com sempre els problemes de cada dia dels ciutadans en segon terme...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta