1 de juny del 2014

La fira Litterarum de Móra d'Ebre supera els 3.000 visitants amb el repte de tenir un major reconeixement de la Generalitat


MÓRA D'EBRE (Ribera d'Ebre).- Més d'una cinquantena de programadors i gestors culturals han passat aquest cap de setmana per la capital de la Ribera d'Ebre per conèixer les darreres novetats en espectacles literaris, en el marc del setè Litterarum. De fet, alguns dels muntatges en marxen amb actuacions contractades per aquest mateix 2014. Pel que fa a l'onzena Fira del Llibre Ebrenc, s'hi han presentat més d'una vintena de títols d'autors del territori, i el seu fil conductor ha estat la figura de Gerard Vergés, poeta tortosí mort aquest passat Sant Jordi. Albert Pujol, director de les dues fires, ha destacat la consolidació dels dos esdeveniments com a referent al país de la promoció de la literatura en llengua catalana.

Més espectadors que ara fa un any -quan es van assolir els 3.000-, un salt qualitatiu, i la convicció que el projecte s'ha consolidat i té un futur esperançador. Així ha fet balanç el director del Litterarum i de la Fira del Llibre Ebrenc, que han tingut lloc durant tot el cap de setmana a Móra d'Ebre. Enguany, a més, des de l'organització s'ha posat especial èmfasi en l'àrea professional, amb noves eines i iniciatives dirigides directament als programadors. Pujol ha detallat que algunes han anat lligades a les noves tecnologies, però sobretot, ha explicat, han fomentat els contactes entre programadors i també entre programadors i artistes, "cara a cara". En aquest sentit, i després de la bona rebuda que han tingut, el director ha apuntat que aquest és "el camí a seguir en les properes edicions". A més, ha avançat que alguns dels vint muntatges que s'han pogut veure a la fira, ja tenen contractes per actuar aviat als Països Catalans.

Com a novetat, aquest 2014 es van crear paquets turístics amb l'objectiu de vincular encara més la fira Litterarum amb el turisme de les Terres de l'Ebre. L'oferta incloïa, per 48 euros, l'allotjament, l'assistència a cinc espectacles i una ruta guiada per Móra d'Ebre. Una iniciativa que, segons ha reconegut Pujol, "sorprenentment" ha funcionat molt bé. A més, ha comentat que molts dels que se n'han beneficiat, han aprofitat també per visitar altres atractius de la comarca, i ha avançat que treballaran per millorar la proposta de cara a l'any vinent.

Homenatge a Gerard Vergés

Especialment emotiu va ser l'homenatge al poeta Gerard Vergés que va tenir lloc aquest dissabte. D'una banda, es va inaugurar, al pont d'arcades del municipi, un mural amb uns versos de Vergés que parlen del riu, del poemari 'Long play per a una ànima trista'. D'altra banda, es va estrenar l'espectacle 'Les paraules cantades de Vergés'. Tot plegat va ser viscut amb molta intensitat per la família del poeta, que va voler ser present a la fira per recordar la seva figura.

Buscant el reconeixement de la Generalitat

De cara al 2015, des de l'organització del Litterarum esperen un "salt de reconeixement" per part del Departament de Cultura de la Generalitat que els posi a l'altura de les grans fires de programació que es fan al país "com pot ser Trapezi a Reus, Vic, Manresa, Tàrrega o Igualada", ha manifestat Albert Pujol. D'aquesta manera es convertiria en "un referent més, l'únic a Terres de l'Ebre, dels pocs a la demarcació de Tarragona" i entraria en un "top five" de les mostres més importants de Catalunya. Un fet que els comportaria una "gran satisfacció", ha exposat Pujol, "i alhora que una pressió, unes ganes i una embranzida per a treballar molt més", ha finalitzat.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta