1 de juny del 2014

Vila anuncia un contenciós al Suprem i un recurs a Europa per aturar el pla hidrològic de l'Ebre


TORTOSA (Baix Ebre).- El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha lamentat "la insensibilitat" del govern espanyol que aquest divendres va tombar el requeriment de la Generalitat per deixar sense efecte el reial decret del 28 de febrer que va fer possible l'aprovació del Pla Hidrològic de l'Ebre. "És realment incomprensible", ha resumit Vila. El conseller ha assegurat que totes les directives europees de l'aigua defensen la postura del Govern català i ha confirmat que la Generalitat no es farà enrere, presentarà un contenciós administratiu al Tribunal Suprem i, "si és necessari", recorrerà a les institucions europees. "No estem disposats a acceptar la regressió del Delta", ha subratllat.

Aquest divendres es va donar a conèixer que el Consell de Ministres havia aprovat un acord amb el qual es donava resposta al requeriment, previ al contenciós administratiu, formulat pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat contra el reial decret del 28 de febrer que va fer possible l'aprovació del Pla Hidrològic de l'Ebre.

En aquest acord, el govern espanyol rebutja el requeriment de la Generalitat i justifica que el reial decret és conforme a dret tant des d'un punt de vista formal com material. El mateix conseller Santi Vila va ser qui va presentar aquest escrit el passat 3 de maig amb l'objectiu que es tinguessin en compte les al·legacions presentades per la Generalitat per frenar el Pla Hidrològic de l'Ebre i garantir un cabal ecològic adequat per al tram final del riu Ebre.

Davant d'aquest rebuig, el conseller ha lamentat la "insensibilitat" del govern espanyol i ha assegurat que considera "realment incomprensible" que l'Estat tiri endavant un pla en contra de totes les directives europees de l'aigua. "Tots els governs de tots tipus de colors polítics han acreditat la necessitat de garantir un cabal correcte per l'Ebre i que el govern espanyol respongui rebutjant el requeriment mostra la insensibilitat de l'executiu de Mariano Rajoy", ha destacat el cap del Departament de Territori i Sostenibilitat.

Per això, Vila ja ha anunciat que el Govern no es farà enrere, esgotarà la via legal espanyola presentant un contenciós administratiu al Tribunal Suprem i, "si és necessari", formularan una denúncia davant les institucions europees. "No estem disposats a acceptar la regressió del delta de l'Ebre, la salinització del tram baix del riu i posar en risc tot el model de vida de les comarques del tram baix de l'Ebre", ha conclòs. Vila ha fet aquestes declaracions des de Llagostera, al Gironès, on ha inaugurat el Centre d'Interpretació 'Can Caciques' i ha signat amb aquest consistori el conveni per al traspàs i millora de la travessera de l'antiga C-65z.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta