21 de juny del 2014

Més d'un miler de persones formen a Jesús, Tortosa i Roquetes la primera 'V' per la independència




TORTOSA (Baix Ebre).- Les assemblees locals de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Tortosa, Roquetes i Jesús han organitzat aquest dissabte a la tarda, conjuntament, la primera 'V' humana com a assaig i prèvia de la que es farà el proper 11 de setembre a Barcelona. Els participants s'han concentrat a les tres poblacions i han marxat fins al punt de trobada, la plaça de la Corona d'Aragó de la capital del Baix Ebre, en un ambient molt festiu. El lloc per formar la 'V' humana no era casual, ja que la cruïlla dels Quatre Camins, la plaça Corona d'Aragó, representava per als organitzadors, també, la cruïlla dels Països Catalans.

Minuts després de les vuit de la tarda s'ha format la 'V', entre la carretera de Roquetes i l'avinguda de Jesús. Tots els assistents han aixecat una cartolina blava per tal de fer encara més visible l'acció i per vincular-la al moviment en defensa de l'Ebre. Així ho ha explicat Josep Sabaté, un dels membres ebrencs del secretariat de l'ANC. "És molt simbòlic que aquesta mobilització s'haja fet a les Terres de l'Ebre, que va ser un territori molt important en la Via Catalana l'any passat, i a més destaquem que la 'V' d'avui era de color blau, com el riu Ebre i com la lluita pel futur d'aquest territori", ha destacat Sabaté. "Pensem que la construcció del nou país ha de tenir en compte qüestions com la defensa del territori", ha conclòs.

A més, també s'ha format un mosaic amb la paraula 'Independència', i membres de l'ANC han posat una estelada als balladors de jota del monument de la plaça Corona d'Aragó. En acabar l'acte s'ha llegit un manifest a favor de la consulta del 9 de novembre i de la independència de Catalunya. L'ANC farà més assajos com aquest durant l'estiu, i en diversos llocs de Catalunya, per escalfar motors de cara a la Diada.




Imatge ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta