2 de juliol del 2014

Bel nega qualsevol vinculació de l'Hospital de Jesús amb Carles Manté i la investigació pel cas Innova

TORTOSA ( BAIX Ebre ) .- L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha negat, amb tota contundència, qualsevol vinculació de l'Hospital de la Santa Creu de Jesús amb l'exdirector general del Catsalut, Carles Manté, l'empresa d'aquest CCM Estratègies i Salut i, en general, de tota la investigació judicial pel cas Innova. Bel s'ha mostrat molest amb el ressò d'una roda de premsa de la CUP on s'ha fet pública una petició d'informació del jutge instructor del cas Innova a l'Hospital de Jesús. "És absolutament fals que s'investigui a l'Hospital de Jesús per les factures de Manté, l'únic que hi ha és una petició d'informació que és contestada", ha afirmat durant una compareixença a darrera hora de la tarda.

L'alcalde ha explicat que l'únic que fa el titular del Jutjat d'instrucció número 3 de Reus, que porta la investigació del cas Innova, és preguntar al director de l'Hospital de Jesús si hi havia alguna relació contractual amb Carles Manté. "El director contesta que no. Ni em consta ni està documentat que Manté hagi treballat mai per Gesat -societat municipal de la que depèn l'Hospital de Jesús-. Ni el coneixem a aquest senyor", ha etzibat.

Bel ha demanat "rigor" i "honestedat" a la CUP, formació que no té representació municipal a Tortosa, i l'ha acusat de dir falsedats. "No s'està investigant a l'Hospital de Jesús i barrejar-ho amb les Ambulàncies Baix Ebre em sembla deshonest i indecent. Això és tirar porqueria", ha continuat.

L'alcalde també ha reiterat que Sagessa, empresa que gestiona l'Hospital de Jesús entre altres, no té cap procediment judicial obert, i que no és Innova. Sobre la petició d'auditories que la CUP reclama a través d'una moció popular, Bel ha dit que, des que ell és alcalde, l'any 2007 es fan auditories externes i també per part de la intervenció en els darrers anys, que són aprovades pels consells d'administració i les dipositem al Registre Mercantil. "Les auditories estan fetes i no a petició de la CUP sinó perquè ha volgut aquest alcalde", ha reiterat.

Per últim, Bel ha reptat la CUP a "ser valents" i presentar candidatura a les eleccions municipals. "Els demano que tinguin honestedat, que pensin en Tortosa, que es presentin a les eleccions per guanyar-se la credibilitat, i que no poden generar dubtes sobre tot el que s'ha fet. No s'hi val a cremar-ho tot. Darrera de l'Hospital hi ha moltes persones, i ha costat molt aixecar-lo", ha conclòs. 

Via ACN
Imatge Víctor Montecino

Posted via Blogaway


Posted via Blogaway

5 comentaris:

  1. Ai que Coslado va ser el primer...i ara venen uns quants més...

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. Valoració de la CUP Tortosa de les afirmacions de l’alcalde Ferran Bel, davant la petició de la CUP de fiscalitzar la gestió dels hospitals de la ciutat que depenen de SAGESSA.

    Des de CUP Tortosa lamentem la reacció de l’alcalde davant la petició mitjançant una moció popular de fiscalització dels hospitals de la ciutat gestionats per SAGESSA. Empresa que, li agrade o no a Ferran Bel, està sent investigada policialment i judicialment.
    Potser els polítics dels partits convencionals hauríem de començar a entendre que la política no és propietat seua sinó que la ciutadania des del carrer té tota la legitimitat per fer-ne (democràcia participativa). CUP Tortosa no actua per interessos electoralistes, entenem que resulte difícil d’entendre per partits polítics com CiU, però el cert és que l'única pretensió dels i les que militem a la CUP és millorar la nostra ciutat i els serveis públics des dels interessos de la ciutadania i no privats.
    Ahir a la roda de premsa l’alcalde va afirmar que no calia fer una auditoria externa perquè cada any es fa una. Aquesta auditoria fa referència a l'informe que per llei, tota empresa mercantil ha de presentar al registre cada any. A aquests informes les dades que s’aporten són tan generals que fan pràcticament impossible detectar irregularitats en la gestió. Per exemple, a l'informe que va realitzar Faura Casas el 2011 vers la gestió de GESAT apareixen les despeses de personal expressades de la següent manera (document adjunt d’una de les planes de l'informe resultat de l’auditoria feta per FAURA CASAS el 2012):
    • Sous, salaris i assimilats 11.052.687,80.
    • Càrregues socials 3.058.081,01.

    També ens agradaria fer menció a l’empresa que GESAT va contractar almenys fins al 2012, per realitzar aquestes auditories, FAURA CASAS. Empresa coneguda per fer les auditories de Badalona Serveis Assistencials. A l’octubre del 2012 l’ajuntament de Badalona canvia d’auditoria davant l’escàndol de les adjudicacions presumptament il•legals a l’empresa de Ramon Bagó, SERHS. En paraules de l’alcalde de Badalona “l’ajuntament responsabilitza a Faura Casas de no haver alertat al municipi dels incompliments de la normativa que va portar a Serhs a adjudicar-se des del 2004 contractes per més de 12 milions d’euros”.

    ResponElimina
  4. Per tot plegat CUP Tortosa insisteix a fer una auditoria detallada i amb col•laboració amb la interventora de l’ajuntament. SAGESSA està sent investigada policialment i jurídicament, i volem recordar a l’alcalde que Tortosa té dos hospitals gestionats per SAGESSA i que com a tals, formem part de la investigació.
    Potser a Bel i Panisello els hi sembla d’allò més normal que un jutjat que investiga un dels casos de presumpta corrupció més greus de Catalunya, requerisca documentació a un dels hospitals públics de la ciutat però des de la CUP creiem que si hi hagués un veritable interés general en la gestió dels diners públics, el govern de la ciutat hauria d’estar tan preocupats per aquests fets com nosaltres. Què li permet a l’alcalde afirmar que els hospitals de SAGESSA de Tortosa no estan contaminats per la presumpta corrupció del Cas Innova? Un informe anual que fan totes les empreses i que s’ha demostrat que no serveixen per detectar irregularitats? O una auditoria feta per una empresa que va ser incapaç de detectar contractes presumptament il•legals per valor de més de 12 milions?
    L’alcalde ahir va afirmar que totes les acusacions fetes per la CUP en l’àmbit sanitari de les Terres de l’Ebre “han quedat en no res”, des de la CUP Tortosa volem recordar-li que el propietari d’una de les empreses més potents de la ciutat en l’àmbit sanitari, Ambulàncies Baix Ebre, està imputat per delictes de: suborn, delicte societari i tràfic d’influències.

    També volem fer palès el nostre suport als treballadors i treballadores de la sanitat, qui no tenen la culpa de la mala gestió dels seus càrrecs directius i defensem un sistema sanitari públic i transparent. Si algú està "cremant" alguna cosa són CiU i les retallades injustificades.

    Lamentem que el debat polític actualment estiga tan podrit com perquè la resposta a una petició ciutadana de fer més control sobre la gestió dels diners públics, siga la de desacreditar a qui ho demanen. Tanmateix instem a l’alcalde que si tan convençut està que mentim que ens denuncie perquè totes les afirmacions que férem ahir a la roda de premsa estan basades en proves. Tant de bo, i ho diem sincerament, l’alcalde de Tortosa no s'haiga de desdir públicament quan el secret de sumari del CAS INNOVA s’aixeque, també nosaltres celebraríem que a casa nostra no s’hagen desviat diners públics a butxaques particulars.
    Tanmateix des de la CUP Tortosa continuarem insistint perquè la gestió dels diners públics de la ciutat siga transparent, pública i mirant per l’ interés de la ciutadania en general.

    ResponElimina
  5. ...aqui con decir no hay nada en nota informativa ya es suficiente... pero cuando se hace el ofendido, hace una aparicion publica y declaracion, y teniendo en cuenta el mal olor de las piscinitas, yo me huelo un gran MIAUUUUU-MARRAMIAU...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta